Tirsdag d. 21. februar 2017 - Årgang 12
Lokalnyheder Flere nyheder
Sportsnyheder Flere nyheder
Politinyt Flere nyheder
Regionale nyheder fra TV2 Nord
Landsdækkende nyheder Ind- & Udland

Forside bund nyheder

 • Pollensæsonen er startetPollensæsonen er startet21-02-2017

  Kløende øjne, nys og dryppende næse. Der er pollen i luften. Astma-Allergi Danmark bringer årets første pollental og står klar med både app og rådgivning til høfeberramte danskere.

  Astma-Allergi Danmarks pollenfælde i København har registreret pollental på 60 for el og 9 for hassel. Ifølge biolog og leder af pollentællingerne i Astma-Allergi Danmark, Karen Rasmussen, skyldes pollensæsonens start de tidligt blomstrende forårstræer:

  -Vi startede pollentællingen i januar, men det er først nu, at tallene er stabile, og vi har registreret stigende mængder el- og hasselpollen i luften. På trods af lidt frost og kulde har vinteren været mild i år, så netop elletræer og hasselbuske har længe stået på spring til at blomstre. Det gør de nu, og vi kan derfor skyde pollensæsonen i gang, siger Karen Rasmussen.

  Hvor slemt bliver det?

  Med pollensæsonens start kan tusindvis af pollenallergikere risikere irriterede øjne, kløende og løbende næser, med mindre de får den rette behandling. Men hvor slem pollensæsonen bliver, er endnu for tidligt at spå om:

  - Hvor slemt, det bliver i år, afhænger af, hvordan vejret bliver i forårs- og sommermånederne. Får vi flere perioder med vinterkulde, vil det sætte en dæmper på pollentallene, men omvendt kan dage med sol og vind hurtigt få træerne til at sprede mange pollen, siger Karen Rasmussen.

 • Dårlig mobildækning plager mange nordjyder20-02-2017

  Næsten hver 8. nordjyde oplever problemer med mobildækningen i hjemmet.

  Rigtig mange nordjyder oplever fortsat, at mobildækningen på deres bopæl ikke er god nok. Det viser en undersøgelse foretaget af Userneeds for Ingeniørforeningen IDA.

  I undersøgelsen svarer 12 procent af de adspurgte nordjyder, at de enten har en dårlig eller meget dårlig mobildækning på deres bopæl.

  I efteråret sikrede frekvens-auktion, at 2.185 husstande, virksomheder og sommerhuse i landdistrikterne har fået udsigt til bedre net- og mobildækning, og det er et skridt i den rigtige retning, men der er stadig alt for mange, der oplever dårlige forbindelser, mener IDAs tele-ekspert Thomas Haagendal.

  ”Gode mobilforbindelser er i dag helt klare forudsætninger for at vi som borgere kan passe arbejde, skole, kontakt til offentlige myndigheder og det personlige netværk. Desuden nytter det ikke, at borgere og virksomheder fravælger at etablere sig i specifikke områder på grund af dårlig dækning,” siger han.

  Mobiloperatørerne har konstant fokus på dækningsproblematikken, og kommuner og regioner er i stigende grad blevet opmærksomme på, at god dækning er en forudsætning for livet i lokalområderne. Man burde også arbejde meget mere systematisk med uvildig kortlægning af dækningen i lokalområderne for at dokumentere den faktiske brugeroplevelse, hvis man vil have et ordentligt datagrundlag som fundament for en koordineret indsats, mener IDAs tele-ekspert.

  Thomas Haagendal påpeger dog, at kombinationen af mobiltelefonens antenne og valg af teleselskab kan være medvirkende til oplevelsen af udfald og dårlige forbindelser.

  ”Her kan borgere selv gøre noget ved at sikre sig den rette mobiltelefon hos den operatør, der bedst opfylder den enkeltes behov, og hvor prisen måske kommer i anden række. Men det ændrer ikke på, at danskernes oplevelser er reelle nok. Med indførelsen af smartphones, som er mere computer end telefon og for nogle mærkers vedkommende betydeligt ringere som telefon, er oplevelsen ikke blevet bedre,” siger han.

 • Jutlander Bank passer nu på 10 milliarder kundekronerJutlander Bank passer nu på 10 milliarder kundekroner18-02-2017

  10.000.000.000 – eller 10 milliarder. Så mange kroner har kunder i Jutlander Bank placeret i depoter i banken, hvor investeringsafdelingen sørger for at passe godt på dem for at få dem til at yngle.

  ”Når vi her i begyndelsen af 2017 kunne passere milepælen på de 10 milliarder, så skyldes det en kombination af flere tendenser”, forklarer Henrik Jensen, der er souschef i Jutlander Banks investeringsafdeling.

  Forsigtighed

  Den ene tendens gælder ikke kun i Jutlander Bank, og ikke kun på landsplan i Danmark, men i hele Europa. Efter finanskrisen, der begyndte omkring 2007, har vi europæere, danskere og jyder mistet vores glubende appetit på at låne penge til alting. Nu sparer vi hellere op.

  ”Danskerne har samlet set aldrig været mere formuende, end vi er lige nu”, siger Henrik Jensen med henvisning til tal fra Danmarks Statistik ved udgangen af 2016.

  ”Finanskrisen fratog mange danskere deres tro på fremtiden, og derfor vil mange i dag hellere spare op, end de vil låne til at få opfyldt deres ønsker”, konstaterer Henrik Jensen.           

  Ingen rente på indlånskonti

  Den anden tendens er, at mange bankkunder i dag hellere vil investere deres opsparede midler i værdipapirer end have dem stående på en indlånskonto i banken.

  ”Fuldt forståeligt. Renten er jo stort set nul på en indlånskonto, så hvis man ønsker at få forrentet sin formue, så er den bedste løsning at investere pengene”, siger Henrik Jensen.

  Den tredje tendens er, at der generelt i 2016 var en pæn værditilvækst i de investeringer, som Jutlander Bank har plejet for sine kunder.

  ”Lige knap halvdelen af vores kunders investeringer er placeret i Formuepleje, som vi passer for dem, og her har vi i 2016 opnået ekstraordinært gode resultater. Og på den måde er Jutlander Bank kommet op på en samlet værdi af alle vores kunders værdipapirdepoter på mere end 10 milliarder kroner her i starten af 2017”, forklarer souschefen i Jutlander Banks investeringsafdeling.

 • Geografisk forskel på disponibel indkomstGeografisk forskel på disponibel indkomst17-02-2017

  Familiernes disponible indkomst er i gennemsnit steget mere end 80.000 kr. på ti år. Gennemsnittet er vokset fra 270.000 kr. i 2005 til 354.000 kr. ti år senere. Der er dog stor forskel på væksten kommunerne imellem.

  I Gentofte Kommune voksede familiernes gennemsnitlige disponible indkomst i perioden mere end nogen anden kommune - 53 procent fra 451.000 kr. til 688.000 kr. Også i kommunerne Lyngby-Taarbæk og Rudersdal voksede den disponible indkomst væsentligt med henholdsvis 50 og 44 procent.

  Familierne fra Ishøj Kommune har til sammenligning oplevet den mest beskedne vækst i landet. Her er den disponible indkomst i gennemsnit steget 21 procent, da tallet er vokset fra 266.000 kr. til 321.000 kr. i løbet af de ti år.

  Ifølge forbrugerprisindekset var inflationen i samme periode cirka 19 procent. Det betyder, at familiernes gennemsnitlige disponible indkomst i Ishøj Kommune nærmest har været stillestående, mens den har oplevet væsentligt fremgang i særligt Gentofte, Lyngby-Taarbæk og Rudersdal.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!