Onsdag d. 1. juli 2015 - Årgang 10

Begejstring efter måned med vesthimmerlandsk kulturarv


For første gang nogensinde blev en hel måned sat af til at fejre kulturarven i Vesthimmerland.


Lokalnyheder Flere nyheder

Tysk storhold spiller håndbold i Farsø

Det er lykkedes for Team Vesthimmerland, at hente et af verdens bedste hold til Himmerland for at spille en sommerkamp.


Sportsnyheder Flere nyheder

40-årig anholdt for tyveri af byggelift

En beruset mand kørte i aftes fra Vindblæs til Overlade med en stjålet byggelift.


Politinyt Flere nyheder
Regionale nyheder fra TV2 Nord
Landsdækkende nyheder
 • Målrettet salgschef fejrer 10 års jubilæumMålrettet salgschef fejrer 10 års jubilæum25-06-2015

  Onsdag den 1. juli 2015 kan salgschef Claus Koch fejre 10 års jubilæum hos vinduesproducenten Outline Vinduer. De 10 år har budt på lidt af hvert fra fusionering til vellykket branding, hvilket nu har resulteret i, at Outline er gået fra at være en mindre virksomhed til at være en anerkendt producent på vinduesmarkedet. Det kan man bl.a. takke en målrettet salgschef for.

  Da Claus Koch i 2005 blev ansat som salgschef i Outline Vinduer, trådte han ind i en virksomhed, der stod midt i en markant omstrukturering. Outline var netop blevet opkøbt af vindueskoncernen Inwido og skulle nu fusionere med den nye organisation. Her blev det bl.a. Claus Kochs opgave at brande Outline udadtil og sørge for, at vinduesvirksomheden fik et større fodfæste i markedet.

  Claus’ uddannelses- og erfaringsmæssige baggrund gjorde ham oplagt til opgaven. Claus er uddannet butiksassistent og senere bestyrerassistent i supermarkedskæden Irma, hvor han var ansat i en ledende stilling i otte år. Herefter fortsatte han karrieren hos bryggeriet Tuborg (senere Carlsberg) som salgskonsulent med ansvar for salg af drikkevarer til hele Midt- og Sydsjælland samt Lolland-Falster. Claus blev hos Carlsberg i ca. 10 år, hvorefter han for en kortere periode var ansat som salgskonsulent hos Storke Vinduer. Der gik dog ikke lang tid, før han blev opfordret til at søge stillingen som salgschef i Outline Vinduer.

  I dag sidder Claus med ansvaret for salg af vinduer og døre i hele Danmark, Grønland og Færøerne. Da Outline udelukkende sælger sine produkter gennem trælasthandler, består en stor del af hans arbejde i høj grad af at lave aftaler på kædeniveau samt at afholde seminarer for gæster og kunder hos Outline om vinduesproduktion, kvalitet, bæredygtighed og andre centrale forhold i vinduesbranchen generelt og hos Outline specifikt.

  Når han ser tilbage på de 10 år, var det især udfordringen med at fusionere Outline ind i Inwido, som var en milepæl i hans karriere. Ikke bare internt men også eksternt, hvor Outline skulle brandes på en ny måde. Det var en udfordrende tid, men gennem sin store indsats som salgschef har Claus bidraget til, at Outline i dag er et anerkendt vinduesbrand i byggebranchen.

  Når man spørger Claus om, hvad det er, der får ham ud af sengen om morgenen, svarer han først:

  ”Det er en stor motivationsfaktor for mig, at jeg har været med til at vende kursen for firmaet, og at jeg i dag bidrager til at opretholde den gode udvikling. Outline er en succeshistorie, og det er meget opløftende at være en del af fortællingen.”

  Men han tilføjer også et andet, om end lige så vigtigt, personligt succeskriterie:

  ”Enhver salgschef ved, at høj trivsel blandt personalet og gode resultater for virksomheden kan være en svær balancegang, men det er altid mit mål at have medarbejdere, som trives og er stolte over at arbejde i Outline. Jeg er først helt glad og tilfreds, når mit personale også trives i deres arbejde.”

  Claus bor med sin kone Bettina i Faxe på Sydsjælland. Parret har netop fejret kobberbryllup, og sammen har de børnene Anna på 29 år, Leon på 22 år og Camille på 14 år. I sin fritid befinder Claus sig helst udenfor, hvor han nyder naturen og outdoor life. Det gælder både gåture ved sommerhuset, kanoture med familien, eller når han fx prøver fysiske grænser af på en uges vandretur i Sveriges bjerge 100 km nord for polarcirklen.

   

 • Gult sygesikringskort hjælper dig ikke i udlandet23-06-2015

  Snart tager millioner af danskere på sommerferie, og mange tror fejlagtigt, at det offentlige betaler regningen for lægebesøg, hospitalsophold og hjemrejse, hvis de skulle blive syge eller komme til skade under deres ferie. Men det er ikke tilfældet.

  Dit gule sundhedskort dækker kun som rejsesygesikring i Danmark, Grønland og på Færøerne. Hvis du skal på ferie andre steder i Europa, skal det blå EU-sygesikringskort med i bagagen.

  ”Der er ikke længere en offentlig dansk alarmcentral, du kan kontakte fra udlandet. Hvis uheldet er ude på rejser i EU-lande, Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz, skal du bruge det blå EU-sygesikringskort hos lokale læger eller på offentlige hospitaler, og eventuelle sprogbarrierer må du selv klare,” forklarer Lise Agerley, kommunikationsdirektør i Alka.

  Det blå EU-sygesikringskort er gratis, og det sikrer dig den samme behandling, som borgerne i det land du besøger – hverken mere eller mindre.

  ”Det er vigtigt at være opmærksom på, at der stor forskel på, hvordan du er dækket fra land til land. Du er kun sikret den behandling, som borgerne i det land, du besøger, selv modtager på offentlige behandlingssteder. Du kan derfor ikke forvente, at du kan modtage samme gratis behandling som i Danmark. I flere lande koster det penge at gå til læge og ligge på hospitalet, og det skal du også betale, hvis du bliver syg – også selvom du har det blå EU-sygesikringskort,” forklarer Lise Agerley fra Alka.  

  Man kan læse meget mere om reglerne og dækningen på www.huskdetblå.dk før afrejse.

  Undgå dyre lægeregninger

  Hvis man vil undgå dyre læge- og hospitalsregninger, skal man tegne en rejseforsikring hos sit forsikringsselskab, lyder rådet fra Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse.

  ”En rejseforsikring dækker typisk ekstraomkostninger, som er forbundet med lægebesøg eller hospitalsindlæggelse, så du ikke ender med regningen selv. Det giver en stor tryghed. Men selv med en rejseforsikring, er det en god idé at tjekke, hvordan den dækker din kommende ferie. Du skal især have fokus på geografien og rejsetype. Ikke alle forsikringer gælder i alle lande og alle former for ferier,” udtaler Lise Agerley fra Alka.

  En privat rejseforsikring dækker også hjemtransport, som det blå EU-sygesikringskort heller ikke dækker.

  ”Lige meget om du bare skal et smut sydpå eller skal på en længere rejse, er det meget vigtigt, at du har hjemrejsedækning. Et ekstra sæde i flyet fra Spanien til et brækket ben, kan man måske godt overkomme rent økonomisk. Men en regning for hjemtransport med ambulancefly kan hurtigt løbet op på over 150.000 kr., og det kan trække tænder ud,” lyder det fra Lise Agerley fra Alka.

  Husk altid rejseforsikring udenfor EU

  Når man rejser til lande uden for EU, dækker hverken det gule eller det blå kort. Derfor skal man have en privat rejseforsikring

  ”Et ophold på et privathospital kan nemt koste en formue. Vi har eksempler på en millionregning for seks dages indlæggelse i USA, da det var specialbehandling for blodprop. Det kan ruinere de fleste, derfor er det meget vigtigt, at du sørger for at have den rette rejseforsikring, når du tager på ferie,” lyder opfordringen fra Alka.

  Hvis du er i tvivl, så kontakt dit forsikringsselskab og hør nærmere om, hvordan du bedst dækkes på din kommende ferie.

  Gode råd:

  Sådan vælger du den rette forsikring

  Står du og skal på ferie, råder forsikringsselskabet Alka dig til at sikre dig, at du har den rette forsikring i tilfældet af, at uheldet er ude for dig eller din familie.

  • Sørg for, at din rejseforsikring gælder i det land, du rejser til – ikke alle rejseforsikringer dækker alle lande.

  • Vær sikker på, at hjemtransport er inkluderet i din rejseforsikring. Så kan du komme hjem fra din ferie, uanset hvor du er, i tilfælde af sygdom eller ulykkestilfælde uden selv at skulle betale.

  • Lige meget om du rejser indenfor eller udenfor EU/EØS-landene, skal din rejseforsikring inkludere sygebehandling, så du kan få dækket dine udgifter til behandling hos en læge eller ophold på et hospital.

  • Det anbefales, at du ikke sætter et max. på betalingsgarantien i din rejseforsikring, så du ikke ender med regningen selv.

  • De fleste rejseforsikringer gælder op til to måneders ferie. Er dit ophold længere, skal du forsikres anderledes.

  • Kontakt dit forsikringsselskab, hvis du har en kronisk sygdom, er blevet skadet eller har været syg umiddelbart før afrejse. Det er alene dit forsikringsselskab, der vurderer, om din forsikring dækker evt. behandling i udlandet, hvis der skulle opstå komplikationer.

  (Kilde: Alka)

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!