Lørdag d. 24. juni 2017 - Årgang 12

Løgstør Hallerne rives ned inden jul


De gamle haller i Løgstør skal rives ned for at give plads til nye boliger.


Lokalnyheder Flere nyheder

Løgstør-exit i pokalen

Fodbold: Med et hjemmenederlag på 0-3 er der nu sommerferie for oprykkerne.


Sportsnyheder Flere nyheder

To mænd sigtet efter ransagning i Løgstør

To mænd fra Løgstør er kommet i kløerne på politiet efter fund af narko.


Politinyt Flere nyheder
Regionale nyheder fra TV2 Nord
Landsdækkende nyheder Ind- & Udland

Forside bund nyheder

 • I denne kommune snydes der næsten med hver 10. bil!I denne kommune snydes der næsten med hver 10. bil!23-06-2017

  Kilometersnyd finder sted overalt i Danmark, men i Thisted kommune står det ekstra slemt til.

  I Danmark er der stor udskiftning på biler hvert eneste år, men med et blomstrende brugtbilsmarked følger også problemer med kilometerfusk.

  Jo ældre en bil bliver, jo mindre bliver den værd, men ved at spole kilometertælleren tilbage kan sælger relativt nemt forøge bilens værdi. Denne handling kan koste køberen dyrt for, jo længere bilen har kørt, jo mindre er den nemlig værd.

  Hvor står det værst til?

  Opslagssiden TjekBil har kigget nærmere på tallene fra mere end 23.593 nummerpladeopslag på personbiler i Region Nordjylland. Den gennemsnitlige kilometerfusk i regionen er 6,7%, hvilket også svarer til det nationale gennemsnit.

  Værst står det dog til i Thisted Kommune, hvor hele 9,7% af bilerne viser tegn på kilometerfusk. Dermed ligger Thisted kommune altså et godt stykke over regionens gennemsnit og placerer sig blandt de kommuner i Danmark med mest udbredt kilometersnyd.

  Tallet for Thisted kommune er fundet ved at sammenligne synsrapporter for 2.082 biler, hvoraf kilometertallet for 9,7% af bilerne har bevæget sig baglæns.

  Frederikshavn kommune er med 5,1% den nordjyske kommune med mindst kilometerfusk. Kigger man i resten af landet, er der dog enkelte kommuner, som Greve og Gentofte kommune, der med henholdsvis 4,2% og 3,8% kilometersfusk er blandt landets laveste.

  Ønsker du at se hvorledes det står til i din kommune, kan du få adgang til tallene her.

  Sådan sikrer du dig mod at blive snydt

  Kilometertal registreres på nuværende tidspunkt kun ved syn, hvilket for brugte bilers vedkommende foregår hvert andet år. Tallene viser dog tydeligt, at jo ældre en bil er, jo større er chancen for at der har været kilometersnyd.

  Sælger du en bil videre med et justeret kilometertal - uden at oplyse herom - så er det at betragte som bedrageri, og du risikerer at skulle erstatte købers tab. Dette er uanset om du er bekendt med det eller ej.

  Som køber kan du undgå at blive offer for kilometerfusk ved at tjekke bilens synsrapporter. Ved at sammenligne nuværende tal med tidligere dokumenterede tal, kan du konstatere om der er blevet skruet ved bilens kilometertæller.

  Står du overfor at skulle købe en brugtbil, så kan det betale sig at slå nummerpladen op og tjekke bilens tidligere synsrapporter inden du skriver under på en slutseddel.

 • Shu-bi-dua-forsanger skifter mikrofonen ud med penslenShu-bi-dua-forsanger skifter mikrofonen ud med penslen21-06-2017

  Michael Bundesen, forsanger i folkekære Shu-bi-dua, er nu aktuel med sin første soloudstilling med humoristiske og farveglade malerier.
   
  Fans vil genkende Shu-bi-duas finurlige univers i Michael Bundesens koloristiske malerier, der har titler som 'Popfuglen Lady Gakgak', 'Jordbær for sjov' og `Skidefugl på rulleskøjter`.
  ”Der ligger en masse positiv energi bag farverne og figurerne. De må gerne være sjove at se på og skal også helst sætte fantasien i gang, præcis som mine sange gjorde, ” siger Michael Bundesen.
   
  I seks år har den tidligere sanger Michael Bundesen holdt sig ude af offentlighedens søgelys, efter at han i 2011 fik en blodprop i hjernen. Musikken blev lagt på hylden, men kreativiteten pressede på. Derfor begyndte han at male, og nu er han klar til at vise publikum sine værker.
   
  ”Det giver mig livsglæde at se farverne blive til historier på lærredet og den oplevelse vi jeg gerne dele,” siger han.
   
  Der er fernisering den 24. juni i Galleri Puls Art i København, hvor Michael Bundesen vil være til stede.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!