Søndag d. 30. april 2017 - Årgang 12

Efterskoleelev i Ranum modtager Nobelpris


For 4. gang uddelte Johannes V. Jensen i går årets Nobelpris for skoleelever.


Lokalnyheder Flere nyheder

Løgstør er tilbage på førstepladsen


Fodbold: Storsejr på hjemmebane bringer igen Løgstør på toppen.


Sportsnyheder Flere nyheder

To drenge erkender at have forårsaget brand

En hal med brugte møbler brændte i aftes ned i Hornum.


Politinyt Flere nyheder
Regionale nyheder fra TV2 Nord
Landsdækkende nyheder Ind- & Udland

Forside bund nyheder

 • Energistyrelsen nedskriver de danske olie- og gasressourcerEnergistyrelsen nedskriver de danske olie- og gasressourcer28-04-2017

  Energistyrelsen offentliggør nye produktionsprognoser for olie og gas, hvor Danmarks olie- og gasressourcer i det forventede forløb er nedskrevet med ca. 4 pct. Danmark forventes fortsat at være nettoeksportør af olie frem til 2026 og for naturgas frem til og med 2032 – bortset fra enkelte år.

  Energistyrelsen offentliggør en opdateret 5-årsprognose for produktionen af olie og salgsgas og nye langsigtede prognoser, der indgår som element i bl.a. Danmarks Konvergensprogram 2017. De langsigtede prognoser udarbejdes normalt hvert andet år, men der er i 2017 ekstraordinært udarbejdet en produktionsprognose på lang sigt på baggrund af et revurderet datasæt og en række nye oplysninger. Dette års prognose lå til grund for statens beregninger i forbindelse med forhandlingerne med DUC om genopbygningen af Tyra og indregner også effekterne af denne aftale.

  Olie- og gasressourcer nedskrives

  Produktionsprognoserne viser en nedskrivning i det forventede forløb af de tilbageværende olie- og gasressourcer med 4 pct. i forhold til sidste års prognose. Tælles bidragene fra efterforskning og teknologisk udvikling med, nedjusteres prognosen med 10 pct. Nedskrivningen skyldes primært nye produktionsprognoser fra industrien samt en revideret risikovejning af projekterne på baggrund af nye oplysninger. Herudover afspejler produktionsprognoserne, at idriftsættelsestidspunktet for flere fund forventes udsat.

  Fortsat nettoeksportør af olie og gas de kommende år

  Danmark vil fortsat kunne være nettoeksportør af olie frem til 2026 og for naturgas frem til og med 2032 – med undtagelse af enkelte år. Den mellemliggende periode, hvor Danmark ikke er selvforsynende med olie, udvides dog i den nye prognose med to år til 2019-2022.

  Generelt er der væsentlig usikkerhed knyttet til særligt størrelsen af dansk nettoeksport af olie i perioden. Det forstærkes af, at forskellen mellem den forventede produktion og det forventede forbrug er relativt lille i perioden, bl.a. som følge af nedskrivningen af prognosen.

  Indregnes forventningerne til teknologiske forbedringer og potentielle nye fund, forlænges perioden som nettoeksportør af olie frem til og med 2031 og for naturgas frem til efter 2035. Dette er en forkortelse på et år for oliens vedkommende i forhold til sidste års prognose.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!