Søndag d. 19. april 2015 - Årgang 10
Lokalnyheder Flere nyheder

Løgstør i ny pointdeling

Fodbold Jyllandsserien: Gæsterne fra Aarhus udlignede kort før tid.


Sportsnyheder Flere nyheder
Politinyt Flere nyheder
Regionale nyheder fra TV2 Nord
Landsdækkende nyheder
 • Ny produktionsleder til Outline VinduerNy produktionsleder til Outline Vinduer17-04-2015

  Bent Søgaard Jensen, Suldrup, er pr. 1. marts 2015 tiltrådt i en nyoprettet stilling som produktionsleder hos Outline Vinduer A/S i Farsø.
   
  Bent Søgaard Jensen vil i stillingen have ansvaret for overfladebehandling, hvor de primære arbejdsopgaver omfatter den daglige drift i afdelingen, samt kvalitetssikring og udviklingsprojekter til forbedring og effektivisering. Han vil derudover stå for ressourceplanlægning.
   
  Bent Søgaard Jensen er uddannet bygningssnedker hos Jætte A/S, som han efterfølgende har været medejer af. Han har her fungeret som værkfører for vindues- og dørafdelingen og har mere end 20 års erfaring med fremstilling af disse.  
   

 • Ny direktør i VM VentilationNy direktør i VM Ventilation16-04-2015

  VM Ventilation har den 1. april 2015 ansat Claus Thrysøe Jensen som ny direktør. Claus har 20 års erfaring med ventilation og service på ventilationsanlæg og kommer fra en stilling som Afdelingschef Ventilation ved Glenco A/S.

 • Den store bølge af lånetilbud fortsætterDen store bølge af lånetilbud fortsætter14-04-2015

  I marts gav realkreditinstitutterne 41.842 lånetilbud. Det er det højeste antal lånetilbud for en marts måned i ti år. Det viser Realkreditrådets tal for lånetilbud.

  ”Marts har budt på et højt antal lånetilbud. Vi skal helt tilbage til 2005 for at finde en marts måned med flere lånetilbud. De seneste tre måneder er der givet ekstraordinært mange lånetilbud, og det skyldes især lysten til at omlægge til en lavere rente,” siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet. 

  En stor del af lånetilbuddene skyldes ønsker om omlægning af boliglån, men også tillægslån fylder meget. Tillægslånet giver boligejere mulighed for at optage lån i friværdien.

  ”Mange af lånetilbuddene i marts var tillægslån. Boligejere med friværdi benytter sig altså af muligheden for at optage et ekstra lån til en lav rente. Pengene kan fx bruges på et nyt køkken eller en udestue,” siger Ane Arnth Jensen.

  Private og virksomheder kan indhente lånetilbud hos realkreditinstitutterne, hvis de ønsker at optage et nyt lån, omlægge deres eksisterende lån eller optage et tillægslån. Antallet af lånetilbud viser derfor interessen for låneoptagelse og omlægning.

  KILDE: Realkreditrådet

 • Plakater skal få farten ned i Vesthimmerland13-04-2015

  Fire ud af ti bilister var ikke klar over, at de kørte for stærkt, da de blev stoppet af politiet. Nu vil Vesthimmerlands Kommune og Rådet for Sikker Trafik sætte plakater op langs vejene, så bilisterne husker at tjekke deres speedometer.

  Landevejene er de farligste vejstrækninger i Danmark. På de veje sker to ud af tre trafikdrab. For høj fart er en af de væsentligste årsager til, at ulykkerne sker, og at trafikulykkerne får så alvorlige konsekvenser.

  Rådet for Sikker Trafik har i 2014 interviewet 200 bilister, der har fået en fartbøde og spurgt dem, hvorfor de kørte for stærkt. Fire ud af ti svarede, at de ikke tænkte over deres fart.

  I ugerne 16-18 vil 80 kommuner sammen med Rådet for Sikker Trafik have flere til at overholde fartgrænserne, hvor der bl.a. langs vejene bliver sat skilte op med teksten ”Sænk farten en lille smule”.

  - I bund og grund handler det om at få flere sikkert hjem hver dag til deres familie. For høj fart er et stort problem på vejene. Hvis vi alle sænker farten bare en lille smule, så kan det samlet set gøre en stor forskel. Derfor er vi med i kampagnen, siger Niels Krebs Hansen, formand for Teknik- og Miljøudvalget i Vesthimmerlands Kommune.

  Ulykker i landevejskryds
  Hvis en bilist drøner af sted på en landevej, så kan det være svært at vurdere, om man kan nå at krydse vejen, hvis man vil lave et venstresving eller kommer ud fra en sidevej eller udkørsel.

  - Hvis du kører blot 10 km/t. for stærkt, så forlænger du bremselængden markant. Det kan være afgørende for, om du når at bremse op eller brager ind i en bil eller person, der er ved at krydse vejen. Det er derfor vigtigt, at flere overholder fartgrænserne, siger Liv Knoblauch Kofoed-Jensen, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik.

  Der bor omkring 700.000 mennesker i nærheden af landevejene. I en tidligere undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik sagde ni ud af ti, at de var bekymret for eller generet af bilernes høje fart på landevejene.

  Fakta:
   For høj fart er en af de hyppigste årsager til, at trafikulykkerne sker.
   To ud af tre dødsulykker sker på landevejene.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!