Tirsdag d. 22. august 2017 - Årgang 12

Stor fremgang i Jutlander Bank i første halvår af 2017

Tilbageførte nedskrivninger hjælper banken på vej til et rekordstort halvårsresultat på 183 millioner kroner før skat


Lokalnyheder Flere nyheder

Aars har fået flot start


Fodbold: Med to sejre på stribe er Aars med i trio, som topper serie 3.


Sportsnyheder Flere nyheder
Politinyt Flere nyheder
Regionale nyheder fra TV2 Nord
Landsdækkende nyheder Ind- & Udland

Forside bund nyheder

 • Udsigt til klart bedre høst i årUdsigt til klart bedre høst i år17-08-2017

  Torsdag morgen var 45% af høsten i hus ifølge DLG, der modtager ca. halvdelen af alle de danske landmænds afgrøder. Udbyttet er klart bedre end sidste år, selvom mange landmænd har måttet ’stjæle’ sig til høsten ind imellem skybrud og ustabilt vejr.

  Generelt ser det fornuftigt ud med kvaliteten af de danske afgrøder i år. Vicekoncerndirektør for afgrøder i DLG, Mogens Frederiksen, siger:

  ”Vi har i denne uge haft nogle meget travle dage rundt omkring i landet, når det har været muligt at høste. Det betyder, at høsten nu i gennemsnit er ca. 45% i hus. Vi har haft super travle dage, hvor vi har modtaget op imod 160.000 tons afgrøder på en enkelt dag. Det er selvfølgelig stadig tidligt at spå om den samlede høst, men generelt ser kvaliteten mange steder fornuftig ud. Høstudbyttet er væsentligt bedre end sidste år, og vi kommer forhåbentlig op på 5-10% højere udbytte.”

  ”Vinterbyggen er nu helt i hus og det samme er 90% af rapsen. Vi ser meget svingende udbytter på raps helt varierende fra 2,5-5,5 tons pr hektar meget afhængigt af de lokale forhold. Men kvaliteten er generelt god med et højt oliindhold på 49-50%, hvilket er godt for afsætningsmulighederne til den europæiske oliemølleindustri, hvor DLG allerede er begyndt af afskibe de første laster med raps,” siger Mogens Frederiksen DLG.  

  Fornuftig dansk kornkvalitet
  Lige nu gælder det for mange landmænd om at få de sidste afgrøder i hus. 

  ”Høsten af hvede, rug og maltbyg er stadig under 20% af den samlede, forventede høst, men holder vejret vil det virkelig rykke hurtigt i de kommende dage. Mange steder i landet bliver der høstet før afgrøderne er fuldstændig modne, da det er vigtigt at kvaliteten holdes på et højt niveau. Det er ofte bedre end, at vejret når at ødelægge noget af kvaliteten,” siger Mogens Frederiksen. 

  DLG Fyn er nået længst med høsten, hvor over 50% er i hus, mens DLG Nordjylland og DLG Midt & Vestjylland er lidt efter resten af landet med høsten, hvilket svarer til en normal høst.

   

 • Hunde er mere artige end nogensindeHunde er mere artige end nogensinde16-08-2017

  Menneskets bedste ven har aldrig været så artig. Hunde forvolder færre og færre skader på ting, mennesker og andre dyr. Det viser nye tal fra Forsikring & Pension.
  ?I 1990 forvoldte hunde 25.873 skader på ting, andre dyr og personer, mens det i 2016 var nede på 9.205 skader, selv om antallet af hunde i Danmark ligger nogenlunde konstant på ca. 600.000.
   
  Det glæder forsikringsbranchen, at hunde er blevet mere velopdragne de seneste 25 år.

  - Faldet skyldes især, at danskerne i takt med et øget offentligt fokus er blevet langt mere opmærksomme på at holde deres hunde i snor uden for løshundeområder. Samtidig går flere op i at træne hunden, så de har bedre styr på den, siger Maria Dyrehauge, afdelingsleder i Forsikring & Pension og ekspert i hundeskader.

  Stadig for mange skader
  Men der er dog stadig for mange skader, advarer hun. Og for ofte handler det om bid af børn. Derfor opfordrer branchen hundeejerne til at fortsætte det gode arbejde med at få styr på menneskets bedste ven.

  Man bør fx altid gå med hunden i snor undtagen i områder, der er tilegnet løse hunde. Og er der optræk til hundeslagsmål, bør man straks tage hunden i snor og få den væk fra situationen, uanset hvor man er.

   

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!