Lørdag d. 6. februar 2016 - Årgang 11

Kæmpekagemand til populær 50 års fødselar


SFO-leder Birte Pedersen Kjeldsen, Løgstør, fylder på mandag 50 år. Det blev fejret med en stor overraskelse i går.


Lokalnyheder Flere nyheder

Bundholdet ydmygede TVH


Håndbold: Efter fem kampe på stribe uden nederlag, tabte Kristian Pedersens mandskab i egen hule til Hjallerup.


Sportsnyheder Flere nyheder

Tyv fyldte rygsæk i villa i Farsø


Politinyt Flere nyheder
Regionale nyheder fra TV2 Nord
Landsdækkende nyheder
 • 30 millioner kroner på vej fra Spar Nord Fonden05-02-2016

  I 2015 støttede Spar Nord Fonden 787 projekter med 21.034.941 kroner. I 2016 hæver Spar Nord Fonden beløbet, og forventer at uddele 30 millioner kroner i støtte til lokale og nationale projekter til glæde for fællesskabet.

 • Toyota rundede 10 mio. solgte biler i 2015Toyota rundede 10 mio. solgte biler i 201505-02-2016

  Toyota er for fjerde år i træk kåret som verdens største. Sådan lyder konklusionen efter, at Toyota netop har offentliggjort salgstallene for hele 2015. I Danmark glæder Toyota sig samtidig over et stigende salg.

  Med et salg på 10,15 mio. biler på verdensplan i 2015 rundede Toyota som eneste bilproducent i verden de magiske 10 mio. solgte biler for andet år i træk, og dermed er den japanske bilgigant for fjerde år i træk kåret som verdens største. Det står klart efter Toyotas offentliggørelse af salgstallene og produktionstallene for hele 2015.

  Der var fremgang at spore i salget uden for Japan, hvor Toyota solgte 7,98 mio. biler svarende til en stigning på knap 1 procent sammenlignet med 2014. Det er fjerde år i træk, at Toyota mønstrer et stigende salg uden for hjemmemarkedet i Japan.

  Netop i Japan kæmper landet generelt med et faldende bilsalg. Det totale bilsalg i Japan faldt således 9,3 procent i 2015. Toyota var dog med til at begrænse dette fald og nøjedes med at gå 6,5 procent tilbage.

  En stadig voksende andel af bilsalget hos Toyota er hybridbiler. Med et salg på over 260.000 blev verdens mest populære hybridbil i 2015 modellen Toyota Aqua, der primært sælges i Japan og størrelsesmæssigt kan sammenlignes med Yaris Hybrid. Toyota Aqua blev således også for tredje år i træk den ubetinget mest populære bil af alle i Japan i 2015 skarpt efterfulgt af en anden hybridbil Toyota Prius, der kommer i en helt ny generation til april i Danmark.
   
  I Danmark avancerede Toyota en plads og blev det tredje bedst sælgende personbilmærke i 2015 efter en fremgang i bilsalget på 12 procent. En del af forklaring på det stigende salg i Danmark er, at Toyota for alvor høster frugterne af årtiers satsning på hybridbiler. I Danmark næsten fordoblede Toyota således salget af hybridbiler i 2015 og rundede over 2.500 solgte hybridbiler, hvilket svarer til ni ud af ti solgte hybridbiler i Danmark.

  ”Vi glæder os naturligvis over, at så mange har valgt at købe en fabriksny bil fra Toyota-koncernen i løbet af det seneste år. Men det er ikke et mål i sig selv for Toyota at være størst i verden. Vi ønsker at være bedst. Toyotas helt store fokus over hele verden er tilfredse kunder. Det forsøger vi at opnå bl.a. ved fortsat at udvikle bedre og bedre biler og bedre og bedre service. Ved at gøre det, håber vi på gode resultater gennem et højt salg og en god indtjening,” siger pressechef Anders Tystrup hos Toyota Danmark A/S.

 • Minister efterlyser meningsløse reglerMinister efterlyser meningsløse regler03-02-2016

  Meld de meningsløse regler, lyder opfordringen fra miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen. Borgere, erhvervsdrivende og organisationer kan nu melde uhensigtsmæssige regler på ministeriets hjemmeside.

  Fiskere, landmænd, biologer, købmænd, kantinepersonale og andre borgere, der på den ene eller anden måde er i kontakt med Miljø- og Fødevareministeriet, har nu mulighed for hurtigt og nemt at melde meningsløse regler ind på ministeriets hjemmeside.

  - Regler, der ikke kan forklares, skal ikke bevares. Regler er nødvendige, men der kan være regler, vi godt kan undvære eller forenkle. Og der kan være områder, hvor vi overimplementerer EU-regler, uden at der er god grund til det, siger miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen.

  Siden efteråret har det været muligt at melde meningsløse strandregler på ministeriets hjemmeside. I alt har det resulteret i 131 henvendelser. Nu er ordningen udvidet, så borgere, erhvervsdrivende og organisationer kan melde regler, der ifølge dem ikke giver mening, eller som bliver overimplementeret, på hele miljø- og fødevareområdet.

  Miljø- og fødevarelovgivningen er blevet kritiseret for lag-på-lag-lovgivning. Antallet af love og bekendtgørelser på området nåede op på næsten 2.400 gennem årene, og hertil kommer flere hundrede EU-retsakter og mange internationale konventioner og aftaler. Det er nu reduceret til omkring 1.500, men for miljø- og fødevareministeren er oprydningsarbejdet i regeljunglen ikke færdigt endnu.

  - Jeg har sat gang i et kæmpe oprydningsarbejde, hvor vi på under et halvt år har fjernet en tredjedel af lovene og reglerne på miljø- og fødevareområdet. Men det kan blive endnu bedre, og vi har brug for alles hjælp, siger Eva Kjer Hansen.

  Borgere, erhvervsdrivende og organisationer kan melde en regel via www.mfvm.dk/meldenregel

 • Hvad sikrer man sig egentlig ved en forsikring?02-02-2016

  Der er ingen tvivl om, at det kan være en god idé at forsikre sig. Nogle forsikringer er lovpligtige, hvilket er tilfældet for blandt andet ejere af køretøjer, hunde og i visse tilfælde boligejere. Andre forsikringer er valgfrie, hvilket for eksempel er tilfældet for indboforsikringer, ulykkesforsikringer, rejseforsikringer og livsforsikringer.

  Ved en indboforsikring vil det ofte være forholdsvis let at konstatere, hvor meget man som sikret kan få i erstatning fra forsikringsselskabet, såfremt skaden er omfattet af policen. Her vil skaden ofte være en tingskade, og værdien heraf vil ofte nemt kunne fastlægges ud fra tabeller, hvor der tages hensyn til genstandens alder og stand mv.

  Anderledes forholder det sig dog ved personskader, som oftest er forsikret via en ulykkesforsikring. Her vil skadens omfang ofte blive bedømt ved fastsættelse af en såkaldt méngrad eller ved fastsættelse af et erhvervsevnetab.

  Såfremt der er sket en skade på en person, kaldet skadelidte, og denne skade skyldes en anden person, kaldet skadevolder, så vil man som forsikret skadelidte anmelde skaden, og herefter vil forsikringsselskabet søge at skaffe den størst mulige erstatning til sin kunde, idet de vil søge at afkræve dette beløb hos skadevolder.

  Spørgsmålet er, om forsikringsselskabet også søger at sikre den højeste erstatning, når der ingen skadevolder findes, og forsikringsselskabet således selv skal afholde udgiften til den skadelidte kunde.

  Dette findes der naturligvis ikke noget entydigt svar på, og ingen forsikringsselskaber er ens. Der findes dog talrigt praksis på, at erstatningen er blevet forhøjet, når der klages over forsikringsselskabets afgørelse ved Forsikringsankenævnet og måske senere i retten. Der findes naturligvis også mange eksempler på, at afgørelsen står ved magt eller omvendt bliver fast til et lavere beløb.

  Særligt når det gælder om fastsættelsen af méngraden, vil dette ofte give anledning til uenigheder. I disse tilfælde indhentes der oftest en speciallægeerklæring og ud fra denne erklæring vurderer forsikringsselskabets lægekonsulent méngraden. Dette sker med udgangspunkt i en vejledende méngradstabel, som er udarbejdet af Arbejdsskadestyrelsen.

  Der er som nævnt tale om en vurdering, og det er derfor ikke sikkert, at en anden speciallæge og en anden lægekonsulent vil komme frem til samme méngrad.

  Såfremt man tvivler på, om den fastsatte méngrad er korrekt vurderet, kan det være en god idé at klage til forsikringsselskabet, idet de i visse tilfælde forhøjer erstatningen. Såfremt forsikringsselskabet står ved sin afgørelse, kan man klage til Forsikringsankenævnet og eventuel søge professionel rådgivning hertil.

  Spørgsmål eller bemærkninger til ovenstående kan fremsendes til advokat Thomas Schioldan Sørensen på tlf. 42 42 26 00 eller ts@rodstenen.dk

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!