'doctype' er et uventet token. Det forventede token er 'DOCTYPE'. linje 1, position 3. Forside - lokaltindblik.dk
Tirsdag d. 28. juni 2022 - Årgang 17

Muslingefestivalen er tilbage


Løgstørs varemærke og trækplaster for både lokale og turister er tilbage efter to års pause.


Lokalnyheder Flere nyheder

Hornum må ned i serie 3

Fodbold: Den afgørende kamp mod Støvring blev tabt.


Sportsnyheder Flere nyheder
Politinyt Flere nyheder
Regionale nyheder fra TV2 Nord
Læserbreve med mere
 • Svar på Lene Bjerres læserbrevSvar på Lene Bjerres læserbrev25-06-2022

  Læserbrev af Allan Ritter, formand for Teknik- og Miljøudvalget i Vesthimmerland:

  Jeg vil starte med at sige, at Lene har min fulde forståelse for, at hun er bekymret for børnenes sikkerhed, når de cykler. 

  Som Lene skriver, så “dukkede jeg ikke op” til det, i hendes læserbrevs, omtalte møde. Jeg vil dog, til mit forsvar sige, at jeg naturligvis meldte afbud. Jeg ved at Inger Nielsen, til mødet, videregav beskeden om, at min mindste datter var blevet syg og at vi akut var indkaldt på børneafdelingen i Aalborg kl. 16, hvor mødet var kl. 18. 

  Jeg har efterfølgende haft en fin dialog med Inger Nielsen og Anders Norup om det meget fine oplæg skolebestyrelsen havde lavet til mødet. Her var der tænkt rigtige mange fine løsninger om trafiksikkerhed ind og ikke kun en cykelsti.

  Vi har aftalt med bestyrelsen på skolen, at tekninsk forvaltning arbejder forslaget igennem, og vender tilbage med hvad, der er muligt og må laves. Det er et område vi arbejder tæt sammen med politiet om, da de på mange af tingene  har den endelige afgørelse. 

  Efterfølgende skal der så påregnes priser, og der skal laves en prioritet blandt de mange ønsker,  der er vedrørende cykelsti og trafiksikkerhedsprojekter i vores kommune. Lige nu har vi ønsker om ca. 90 km, cyklelstier til en anlægssum på 90 mill. kr. 

  Jeg tror og håber på  vi finder en god løsning sammen med bestyrselsen på toppedalskolen i en den gode og Konstruktive tone denne dialog er startet op i.

 • Skal der virkelig en ulykke til?Skal der virkelig en ulykke til?22-06-2022

  Læserbrev af Lene Bjerre, Kornumvej 45, Salling:

  Skal der køres et barn ned, før der kommer fokus på ”sikker skolevej” til Toppedalskolen? 

  I foråret 2023 forventes den nye skole, der samler Toppedalskolen på én matrikel, at stå klar. Skolen er i dag delt med en afdeling på Vilstedvej og en afdeling på Brøndumvej, og det giver rigtig god mening at få skolen samlet ét sted.  

  Så langt, så godt. Men her stopper så også de gode tanker. For hvordan skal børnene komme sikkert i skole? Ingen af beslutningstagerne har åbenbart tænkt på, at ”sikker skolevej” er et rigtig vigtigt aspekt, som reelt burde have været en del af budgettet helt fra starten. Nuvel, mange er enige om, at det er en god idé, men der skal jo penge til.

  I dag køres der ad Sallingvej. Det gælder dem, der kommer fra Skarp Salling, men også dem, der kommer fra Hemdrup, Kornum, Næsborg, Brøndum, Tolstrup, Aggersund etc.

  Til dem, der ikke kender Sallingvej, så er vejen så smal, at der knapt kan komme to helt almindelige personbiler forbi hinanden. Forestil jer så, når bussen skal køre der – i begge retninger på samme tid, biler, traktorer, lastbiler etc. Bredden og den til tider intense trafik på vejen gør ikke ligefrem Sallingvej til en vej, som man med god samvittighed kan lade sine børn cykle på. Medmindre det skal være med livet som indsats….!

  Problemet var oppe at vende allerede i november 2020, hvor TV2 NORD satte fokus på den trafikfarlige skolevej. Her blev det vist, hvor smal vejen reelt er, og der blev sat fokus på det faktum, at der dårligt nok kan køre en bus forbi en modkørende. TV2 NORD viste de udfordringer, der er med dårlig plads og manglende udsyn. Per Bach Laursen udtalte på daværende tidspunkt, at man de næste 4 år ville holde fast i at prioritere skoleveje som første prioritet ud af de få midler, der afsættes til cykelstier i kommunen. Måske det er nu, han skal holdes op på det?

  SF mente på daværende tidspunkt også, at der er for mange børn, der bliver kørt i skole. Men som vejen er nu efterlader man forældrene uden et reelt valg. Theresa Berg Andersen var også med i TV indslaget, og hun havde fokus på den grønne omstilling – og at det kræver sikre veje at køre på, hvis vi skal have folk ud af bilerne og op på cyklerne. Det kan vi hurtigt blive enige om, men så er vi tilbage ved pengene.

  Skolebestyrelsen på Toppedalskolen havde den 23. maj 2022 inviteret Allan Ritter, formand for Teknik- og Miljøudvalget for at præsentere et oplæg med forslag og ønsker til Sallingvej. Han mødte dog ikke op. Det gjorde til gengæld Inger Nielsen, formand for Børne- og Familieudvalget samt næstformand Jeppe Korreborg Pedersen. Skolechef, Anders Norup, var også mødt op, men det er jo aldrig svært at blive enige om, at det er en god idé at passe på vores børn – men snak er jo ikke nok for at få en ”sikker skolevej” til vores børn! Så er vi igen tilbage ved pengene…

  Der er i dag rigtig meget fokus på, at få bevægelse ind i børnenes hverdag – og om end endnu mere fokus på at passe på miljøet og tage cyklen. Men er det rimeligt at det skal ske med børnenes liv som indsats?

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!