Torsdag d. 21. marts 2019 - Årgang 14

Løgstør Håndboldklub fik nyt bestyrelsesmedlem


Heidi Kortegaard har taget sin tørn i Løgstør Håndboldklub, og i aftes valgte hun at lade sig erstatte i bestyrelsen på klubbens generalforsamling.


Lokalnyheder Flere nyheder

Aars har kurs mod oprykningskampe


Håndbold: En hjemmesejr over bundholdet og et nederlag til de nærmeste rivaler betyder, at Aars-herrerne er tæt på at skulle spille om at komme i 1. division.


Sportsnyheder Flere nyheder

Teleskoplæsser stjålet fra golf-resort – politiet søger vidner


Nordjyllands Politi søger vidner i Himmerland-området, som kan have set en stjålet entreprenørmaskine.


Politinyt Flere nyheder
Regionale nyheder fra TV2 Nord
Landsdækkende nyheder Sponsorerede artikler

Sponsorerede artikler

Læserbreve m.m.

Læserbreve

 • Nej tak til Løkkes sundhedsreformNej tak til Løkkes sundhedsreform20-03-2019

  LÆSERBREV: Theresa Berg Andersen, Byrådsmedlem og folketingskandidat, SF Himmerland, skriver:

  Lars Løkke lover nu, at ingen akuthospitaler skal lukkes med hans sundhedsreform. Men vi har altså mange flere sygehuse end blot akuthospitalerne.

  I Farsø ligger et fantastisk udviklende og velfungerende mindre sygehus. Vil Løkke så lukke det? Det ved vi ikke.
  Og han siger det ikke selv, hvorfor mon?

  Med Venstres centralisering vil man også nedlægge Regionerne i Danmark. Centraliseringen er gået alt for vidt. Jeg tror på, at beslutninger skal tages så tæt på borgerne som muligt. Og gerne i Regionsrådet.

  Lad os nu få droppet den sundhedsreform! Venstre taler om nærvær alt imens vores sygehuse og politi kommer længere væk fra borgerne.

  I SF takker vi derfor nej til Løkkes reform. Vi har brug for reelle løsninger på konkrete udfordringer. Ikke et reform Danmark.

 • Hvorfor skal der gøres forskel?Hvorfor skal der gøres forskel?19-03-2019

  LÆSERBREV: Gitte Lopdrup, regionsrådsmedlem og folketingskandidat for Radikale Venstre, Jyllandsgade 28, 9600 Aars, skriver:

  Regeringen og Dansk Folkeparti fremlagde i sidste uge en ny trafikplan som blandt andet indeholder en omfartsvej ved Mariager til 377 millioner kroner.

  Vejen er i følge en trafikforsker spild af penge og Mariagerfjords Erhvervs- og Turismeforening siger nej tak til den.

  Men DFs trafikordfører bor ved Mariager og vil gerne have noget at bryste sig af. Der er tale om en ren studehandel.

  En omfartsvej er en kommunalvej, og staten har aldrig før finansieret sådan én. Som vesthimmerlænding bliver jeg vred. Det er ikke ok, at en Folketingspolitiker skal kunne bruge sin magt på at få lovning på en omfartsvej betalt af staten, for at han kan sætte en fjer i hatten.

  Her i Vesthimmerland kæmper vi med store budgetoverskridelser efter etablering af omfartsvejen i Aars. Hvis det er linjen, at staten fremover vil betale for kommunalveje, så ærgrer det mig, at vi kom en postgang for tidlig med at etablere omfartsvejen i Vesthimmerland.
  Så havde vi kunnet bruge de mange millioner på velfærd som blandt andet dagsinstitutioner, skoler og plejehjem.

  Jeg håber i mit stille sind, at vælgerne kan gennemskue den slags studehandler og straffer regeringen og DF for det, når krydset snart skal sættes. Så er der også chancer for at vi efter valget kan at lave en trafikaftale som er mere grøn, end det udspil der ligger på bordet nu.

 • Meningsmålinger er meningsdannende19-03-2019

  LÆSERBREV: N. J. Kruse, Fjordgade 6, Løgstør, skriver:

  En del vælgere er i de sidste dage og timer i tvivl om, ved hvilket politisk parti de vil sætte deres kryds ved folketings- og kommunalvalgene. Hvad gør man så? Jo lytter til resultaterne af de respektive analyseinstitutters oplysninger - skulle jo nødigt spilde sin stemme, men vælger at lægge sig op ad "succesen"

  Meningsmålinger er og bliver statistik påhæftet de fejl statistik nu engang har. Tillige er det umuligt at få oplyst hvor mange adspurgte - køn - alder - adresse i landet - beskæftigelse - arbejdstager/søgende - Erhvervsdrivende - lønniveau - etnisk herkomst etc. de respektive analyseinstitutter kontakter, hvilket ellers ville være befordrende for tilliden til resultaterne!

  Jeg er ellers ikke tilhænger af forbud, men gerne love og regler, og ville ønske at man indførte en spærretid på f. eks. 2 uger for analyseinstitutternes oplysninger samt politiske debatudsendelser i radio og tv, hvor man kan opleve, at programværten lader egne politiske holdninger skinne igennem!

   

 • S pensionsudspil rammer Himmerland hårdtS pensionsudspil rammer Himmerland hårdt12-03-2019

  LÆSERBREV: Marie Bjerre, FFolketingskandidat for Himmerland (V), skriver:

  Hvor skal pengene komme fra? Det spørgsmål bliver ofte stillet – i husholdningen, i institutioner og især i politik. Et vigtigt spørgsmål, som i politik bør gå forud for billige valgløfter og populistiske indfald. Sundhedsreformen vil koste penge, hvis vi skal skabe ændringer – eksempelvis ændringen af tilbagetrækning.

  Tidligere tilbagetrækning for de arbejdsgrupper, som fysisk har det hårdeste arbejde – det kan vi alle være enige om, at det er nobel tanke i det nye udspil om tidlig tilbagetrækning fra Socialdemokratiet. Hvem ønsker ikke, at de mennesker, som har taget sig af vores gamle, har slidt kroppen ved tunge løft og ensformige arbejdsbevægelser, skal kunne gå på pension, inden eller når kroppen siger fra? Vi skal passe på hinanden og os selv.

  En ny balanceskat skal finansiere forslaget – en skat på banker og hele den finansielle sektor. For dig og mig betyder det mindre stigning på lånesager, men for vores landbrug og fødevareindustrien vil det betyde en udgift på ikke mindre end 200 millioner årligt. Det vil kunne tvinge en branche i knæ, som i forvejen bevæger sig på en knivsæg på grund af stor gæld og Brexit. Konsekvenserne af de nye samhandelsaftaler kendes endnu ikke, men vi må forvente, at handel med Storbritannien bliver forandret og sikkert også en omkostning. Erhvervslivet skal byde ind, som alle andre sektorer, men tidspunktet er forfejlet.

  For Himmerland bliver konsekvenserne til at mærke, fordi erhvervslivet og især landbrug er vores kilde til udvikling. Forskellen mellem landkommuner og bykommuner vil blive større end den er i dag – og det er vi nødt til at tage alvorligt for ikke at skabe et Danmark i endnu mere ubalance, end det er. Vesthimmerland er ramt, og forslaget om en ny balanceskat vil ramme endnu hårdere.

  Når uddannelse er central for udvikling, og en udvikling betyder, at de unge drager fra land til by, så skal vi gøre ALT vi kan for at give de unge alle muligheder for at også bosætte sig i landkommuner – og også have et ønske herom, for på den måde udviklinger vi Danmark og især landkommunerne.

  Over de næste år vil vi opleve en større og større andel af ældre, og det skal vi tage alvorligt. Tallene viser, at næsten alle kommune vil opleve denne udvikling, men især i landkommunerne vil tallet stige mere end i de større byer. Det er dejligt, at de ældre har set, at det er godt at bosætte sig andre steder end i de store byer, men det giver udfordringer.

  Så tankerne bag en tilbagetrækningsreform skal give mening, og det vigtigste spørgsmål er og bliver; hvor skal pengene komme fra? Lad os se på det hele billede og måske endda gå ud og høre nogle af de borgere, som man kan møde i hverdagen. Arne på 78, der stadig arbejder, fordi det er sjovt. Arne har arbejdet siden han var 17 år – de fleste år i produktion, men nu har virksomheden hjulpet ham til en ordning, hvor Arne stadig kan synes det er meningsfyldt at gå på arbejde og stadig holde sig i gang. Eller Helle, som gør en stor forskel for de ældre på ældrecenteret. Helle kan ikke arbejde fuld tid, men både for de ældre, Helle og ældrecenteret giver det mening i livet at bliver ved i det omfang kroppen tillader det.

  Det betyder også, at vi kan undgå en balanceskat, som på alle måder skaber en endnu større belastning på landkommunerne, der bliver ramt at demografien – så lad os skabe løsninger med fornuften og de mennesker, som kender svarene.

   

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!