Fredag d. 15. januar 2021 - �rgang 15

Forårsmessen i Lanternen udsættes


2021 fortsætter, hvor 2020 slap. Det får nu arrangørerne bag forårsmessen i Lanternen til at udskyde messen til en efterårsmesse i oktober.


Lokalnyheder Flere nyheder
Sportsnyheder Flere nyheder
Politinyt Flere nyheder
Regionale nyheder fra TV2 Nord
Landsdækkende nyheder Læserbreve med mere
 • Coronavaccinationer15-01-2021

  Læserbrev: Erik Stagsted, ældrerådsformand Vesthimmerlands Kommune, Gattensmindevej 10, 9670 Løgstør, skriver:

  Som de fleste måske har konstateret, har det store arbejde med at vaccinere den ældre del af befolkningen i Vesthimmerlands kommune, ligget Ældrerådet meget på sinde.

  I sidste uge udtrykte jeg på Ældrerådets vegne, mine bekymringer for de lange transporttider m.v.

  Det hele går utrolig hurtigt her i kommunen, så derfor dette læserbrev med konkrete oplysninger om, hvordan situationen er her i kommunen p.t.

  Efter planerne, har kommunens ansatte været i gang med 1. runde på Plejehjemmene.

  Det gik rigtig godt, så det ser vi frem til at kunne gentage, når der skal gives 2. stik - Det forventes at blive sidst i januar måned, at der begyndes på dette arbejde.

  I forhold til hjemmeboende, er der jo er en hel række forskellige prioriteringsgrupper, som er defineret nationalt.

  En af grupperne er ældre, der modtager både praktisk hjælp og personlig pleje - og inden i denne gruppe er naturligvis forskellige behov fra "det klarer man selv, evt. med hjælp fra pårørende" over til en gruppe der har behov for hjælp, enten til at få bestilt vaccination og/eller hjælp til at blive transporteret til vaccination.

  Denne gruppe er målet for den vaccination, der skal foregå den kommende søndag og mandag (17. og 18. januar)i Messecentret i Aars.

  Der er ca. 370 borgere i denne kategori. Visitationen har telefonisk kontaktet ca. 270 borgere, som der umiddelbart er vurderet, som værende borgere, der kan have behov for transport (og hjælp til booking).

  Oplysningerne til Ældrerådet fra visitationen er, at de borgere, der er talt med, har virket velorienterede, og "vidste godt", hvad vi ringede om.

  Der er oplevet meget stor opbakning til at blive vaccineret, og rigtig mange (ca. 70-75 %) havde allerede aftalt hjælp med pårørende om, at de sørger for at transportere dem/booke tid.

  De omkring 100 borgere, der ikke har været kontakt til - da det umiddelbart er vurderet, at de selv vil være i stand til at booke og transportere sig, vil hjemmeplejen naturligt holde et særligt øje med ved de ordinære besøg, for på den måde at spotte, hvis noget virker forkert.

  Lige nu og her, er det en meget positiv oplevelse fra Ældrerådets side, at møde så stor tilslutning og villighed til at bidrage til gennemførelsen - også selv om vi i Ældrerådet kunne frygte, det hele ville virke uoverskueligt. Men det er som sagt ikke den oplevelse der er fremherskende p.t.

  Slutteligt vil jeg henvise til Facebook opslaget på kommunens side, hvor Sundhedsdirektør Anne Krøjer også ude med en anerkendelse af den store opmærksomhed og hjælpsomhed, der er blevet mødt af borgerne i Vesthimmerlands kommune.

 • Mange danskere ved ikke, hvad gult lys betyderMange danskere ved ikke, hvad gult lys betyder15-01-2021

  To ud af fem danskere kender ikke reglerne for gult lys i lyskryds. Det viser en ny undersøgelse lavet af Kantar Gallup for Gjensidige.

  Grønt, gult, rødt. Hver dag kører danskere landet over gennem lyskryds, selvom signalet er skiftet fra grøn til gul. To ud af fem danskere kender nemlig ikke reglerne for gult lys i trafikken. Det viser en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for Gjensidige.

  Læser man i færdselsloven, er reglerne dog helt klare; gult lys betyder stop - fuldstændig på linje med rødt. Der er dog den undtagelse, at man som bilist skal fortsætte over for gult, hvis det skaber en farlig situation at bremse op.

  "I forebyggelsen af skader og trafikulykker er det vigtigt, at alle trafikanter har styr på færdselsloven, og at vi overholder den. Det skaber farlige situationer, hvis ikke trafikanter er deres ansvar bevidst og sætter sig ind i de gældende regler og love," siger direktør for Skade i Gjensidige, Henrik Sagild.

  Det fører ofte til farlige situationer i trafikken, når danske bilister ikke overholder loven, og kører over for gult. Fire ud af ti danskere har ifølge Kantar Gallups undersøgelse oplevet farlige situationer i trafikken, fordi en anden bilist er kørt over for gult.

  Kørsel for gult skaber farlige situationer

  Det er afgørende for trafiksikkerheden, at vi kan regne med hinanden og ikke laver uventede handlinger. Desværre tror hver femte dansker ifølge undersøgelsen, at man aldrig må køre over for gult – en fejl der kan skabe farlige situationer i trafikken med uventede, hårde opbremsninger. For mange kunne måske fristes til at tro, at det bare vil være bedst at stoppe for gult hver gang. Men det kan også give problemer, lyder det fra Henrik Sagild:

  "Selvom det naturligvis er fornuftigt at være forsigtig i trafikken, er det vigtigste altså, at vi overholder færdselsloven og følger de samme regler. Det betyder, at man som bilist skal vurdere, om det skaber en farlig situation at bremse op. Er det tilfældet, skal man selvfølgelig ikke udsætte sig selv og sine medtrafikanter for fare. Men kan man bremse uden at skabe problemer, skal man selvfølgelig gøre det og ikke køre over for gult," siger Henrik Sagild.

  Udover at udsætte sig selv og sine medtrafikanter for potentielt farlige situationer og ulykker, kan en tur over for gult også udløse en bøde på op til 1500 kr.

  Om undersøgelsen

  Undersøgelsen er foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige i december 2020 blandt 1506 repræsentativt udvalgte danskere.

 • Alt for lang transporttid for os ældre10-01-2021

  Læserbrev: Erik Stagsted, ældrerådsformand i Vesthimmerlands Kommune, Gattensmindevej 10, 9670 Løgstør, skriver: 

  Jeg forstår godt problemet for ældres lange transporttid i Frederikshavn kommune vedr. vaccination for Corona! Vi kan let få samme problem her i Vesthimmerlands kommune. 

  I den kommende tid, skal vi alle vaccineres, og det kan let blive forbundet med transport til Aalborg, Viborg eller Thisted. Det er jo regionens ansvar, men jeg håber på alle ældres vegne, at Sundhedsudvalget får mulighed for at ændre disse planer.

  Det er IKKE nok med eet centralt sted i kommunen...Aars...der skal mindst være eet sted i de 4 største byer, hvor vi kan blive vaccineres, og gerne også i alle lægehuse.

  Alle borgere, der ikke selv har mulighed for transport, har krav på en kommunal organiseret transport. Ud over at gøre transporttiden væsentlig mindre, vil man sikkert oveni spare kommunale penge til transport.

  Ældrerådet krydser fingre for, at Vesthimmerlands kommune får mulighed for en spredning af vacciner steder.
   

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!