Tirsdag d. 3. marts 2015 - Årgang 10

Hornum mister sin sparekasse


Den Jyske Sparekasse lukker 6 filialer - heriblandt den i Hornum, hvor der er sidste åbningsdag fredag den 20. marts.


Lokalnyheder Flere nyheder

TVH's herrer er indhentet af bundhold


Håndbold: TVH har nu Skovbakken lige i haserne efternederlag til Tønder.


Sportsnyheder Flere nyheder

33-årig mand hærger i Farsø

En 33-årig mand er flere gange blevet taget i at begå hærværk i Farsø den seneste uges tid.


Politinyt Flere nyheder
Regionale nyheder fra TV2 Nord
Landsdækkende nyheder
 • Ny privatkunderådgiver i Jutlander BankNy privatkunderådgiver i Jutlander Bank01-03-2015

  Karina Mathiasen er tiltrådt som privatkunderådgiver i Jutlander Banks privatkundeafdeling på Himmerlandsgade i Aars.

  38-årige Karina Mathiasen er født og opvokset i Aars. Efter sin højere handelseksamen i 1995 søgte Karina elevplads og blev ansat i Sparekassen Farsø (nu Den Jyske Sparekasse). Der har hun gennem de seneste 19 år opbygget og plejet egen privatkundeportefølje.

  Karina er bosiddende i Farsø, hvor hun har bygget hus sammen med sin mand Peter. Sammen har de børnene Jonas på 9 og Julie på 11.

  Jutlander Banks nye kunderådgiver grundlagde en interesse for håndbold, mens hun som ung spillede i Aars, og interessen er udviklet siden. Hun har været bestyrelsesmedlem i Farsø KFUM Håndbold, og i dag er hun aktiv i Håndboldens Venner, der rejser penge til ungdomsarbejdet i håndboldklubben. Det er tidligere sket ved at arrangere koncerter, og i dag omdeler Vennerne aviser og reklamer i de lokale sommerhusområder. Desuden er Karina hjælpetræner for sin datters håndboldhold i Farsø.

  Anja Nørgaard Jensen er også tiltrådt som privatkunderådgiver i Jutlander Banks privatkundeafdeling på Himmerlandsgade i Aars.

  30-årige Anja Nørgaard Jensen kommer fra en stilling som privatkunderådgiver i Den Jyske Sparekasse i Skals. Hun er født og opvokset i Hornum, men efter sin handelsskoletid i Aars valgte hun at flytte til Aarhus, hvor hun i 2004 blev ansat som elev i Danske Bank i Egå. Efter endt uddannelse kom hun til bankens afdeling i Viborg, hvor hun rutinerede sig som privatkunderådgiver i de følgende otte år.

  Anja er i dag bosiddende i Aalestrup sammen med sin mand Jesper, der driver en cykelforretning i byen, og deres to børn på et og fire år.
   

 • Fartbøder med skattesmæk27-02-2015

  Det er godt nok arbejdsgiveren, der hæfter for fartbøden, hvis en medarbejder kører for stærkt i en firmabil. Alligevel risikerer medarbejderen beskatning, hvis han/hun ikke godtgør firmaet udgiften.

  Med virkning fra den 1. februar 2015 er der indført nye regler om hæftelse for fartbøder i tilfælde, hvor hastighedsoverskridelsen højst er på 30 %. I så fald sendes bøden til ejeren af køretøjet. Er der tale om en leasingbil, sendes bøden til leasingtageren (brugeren).

  Er der tale om en firmabil, er det altså nu firmaet, der hæfter for bøden. Dette udelukker selvsagt ikke, at firmaet efterfølgende kan kræve bødebeløbet refunderet hos den medarbejder, der var fører af bilen. Firmaet modtager ganske vist ikke noget foto af føreren sammen med bødeforlægget, men kan via et link til en særlig webformular få adgang til at se dette.

  Og kræver arbejdsgiveren ikke beløbet godtgjort, vil dette efter alt at dømme udløse beskatning hos medarbejderen. Praksis er nemlig ganske klar. Hvis en arbejdsgiver betaler en bøde for en medarbejder, udløser det altid beskatning hos medarbejderen.

  Den særlige praksis gælder ikke kun i forhold til fartbøder, men også i forhold til parkeringsafgifter og alle andre former for bøder og erstatninger, som lønmodtagere kan blive dømt til at betale. Se i denne forbindelse vores artikel i Depechen 2014, nr. 15, om bøder til journalister.

  Beskatningen skyldes, at medarbejderen er personligt ansvarlig for sine handlinger. Bøden eller erstatningen er derfor en privat udgift, som arbejdsgiveren ikke kan dække uden beskatning. Den omstændighed, at arbejdsgiveren nu hæfter for fartbøden, ændrer næppe herpå. SKAT har således ikke meldt noget ud om, at dette ændrer praksis.

  Efter den nye ordning er fotoet af føreren kun tilgængeligt i de første 30 dage efter udsendelsen af bødeforlægget. Hvis virksomheden ikke inden for denne periode printer billedet ud og kræver beløbet godtgjort af medarbejderen, vil SKAT næppe efterfølgende kunne gennemføre en beskatning, idet den skattepligtige medarbejder i så fald ikke kan identificeres.

  Til gengæld vil SKAT formentlig gøre gældende, at virksomheden i så fald ikke har fradrag for udgiften, da denne i skattemæssig forstand ikke kan anses for en driftsomkostning.

  Kilde: BDO

 • 25 års jubilæum i Jutlander Bank25 års jubilæum i Jutlander Bank24-02-2015

  Pensions- og formuerådgiver Erik Kjær Østergaard, Stenildhøjdalen 109, Aars, har søndag den 1. marts 25 års jubilæum i Jutlander Bank.

  Jubilaren begyndte i 1971 som elev i Banken for Aars og Omegn, hvor han var blot seks år fra sit jubilæum, da han i 1990 flyttede til Sparekassen Himmerland for at blive pensionschef. Den stilling beklædte han frem til 2012, hvor han ønskede at skifte til en funktion som pensions- og formuerådgiver. Rådgivning tæt på kunden har altid ligget ham på sinde.

  Erik Østergaard har gennem årene været aktiv i en række foreninger i Aars. Han var fx engageret i det daværende aktive samarbejdsudvalg, som var dannet af byens handelsstandsforening, borgerforening og turistforening i fællesskab. Udvalget huskes bl.a. for en række indbringende velgørenhedsarrangementer med ”Banko Carl”.

  Erik Østergaard har også været bestyrelsesmedlem i Aars Borgerforening og medlem af ungdomsudvalget i Aars Idrætsforening – begge dele i en lang årrække. Rollen som pengeyngler ved Kimbrerfesten har han også påtaget sig.

  Tidligere var Erik Østergaard medlem af Round Table og er nu i M4, som er en udløber af RT. Han er med i Aars Kunstcirkel og i den lokale Lions Club. Desuden er han golfspiller og hjælper med egne ord ”lidt til” i Aars Golfklub.
   

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!