Fredag d. 30. september 2016 - Årgang 11

Stormflodssikring i Lendrup bliver færdig før tiden


Sommerhusejerne i Lendrup kan snart sove lidt roligere, når der blæser. De nye diger i Lendrup er bygget til at klare presset op til en 200 års hændelse. Det vil sige, at diget i princippet skal kunne modstå det vejr, der er i mellem de voldsomste vejrfænomener, som kun forekommer hvert 200. år.


Lokalnyheder Flere nyheder

Sommerafslutning for optimister


Afslutningsmatchen i Løgstør Golfklub blev holdt på en særdeles grøn bane i det smukke efterår, nærmest helt sommerlig.


Sportsnyheder Flere nyheder

Brand i industrikvarter i Ranum


En industribygning på Idrætsvej i Ranum brød i morges i brand.


Politinyt Flere nyheder
Regionale nyheder fra TV2 Nord
Landsdækkende nyheder Ind- & Udland

Forside bund nyheder

 • Nu bliver det snart muligt at køre 100 km/t på flere motortrafikvejeNu bliver det snart muligt at køre 100 km/t på flere motortrafikveje30-09-2016

  Vejdirektoratet er gået i gang med at opgradere en række motortrafikvejsstrækninger fra 90 til 100 km/t. Det sker som følge af en ændring af færdselsloven, som Folketinget vedtog den 3. maj. 

  Bilisterne har allerede fået glæde af opgraderingen på strækningen fra Holbæk til Vig, hvor det i sommeren blev tilladt at køre 100 km/t. 

  I øjeblikket arbejdes på også at opgradere strækningerne Bredsten-Vandel, Sdr. Borup-Assentoft, Løgten-Bale, Bale-Ugelbølle og dele af Næstved Nordlig omfartsvej.

  Opgraderingerne indebærer blandt andet, at der etableres nye midterautoværn for at øge sikkerheden, når hastigheden sættes op. 

  - Jeg er glad for, at opgraderingerne er i gang, så bilisterne får lov til at sætte hastigheden op på udvalgte veje rundt omkring i landet. Ved at øge hastigheden på de motortrafikveje, som er egnet til hurtigere kørsel, gøres det nemmere at komme fra A til B. Det hjælper på mobiliteten i samfundet og er til glæde for bilisterne, siger transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt.

  Strækningerne, hvor det bliver muligt at køre 100 km/t fremfor de nuværende 90 km/t, åbnes i takt med at opgraderingerne færdiggøres i tiden frem til og med 2017. 

 • I dag den 30. september30-09-2016
  Dagens fødselarer 2016:
  36 år · Frank Ladegaard Erichsen - bonderøv
  36 år · Martina Hingis - slovakiskfødt schweizisk tennisspiller
  45 år · Marie Carmen Koppel - sangerinde
  50 år · Benjamin Boe Rasmussen - skuespiller
  60 år · Donald Andersen - skuespiller
  60 år · Frank Arnesen - fodboldspiller med 52 landskampe 1977-1987
  85 år · Angie Dickinson - amerikansk skuespillerinde
  Født den 30. september:
  1947 · Marc Bolan - engelsk rockmusiker fra gruppen T. Rex (død 1977)
  1936 · Flemming Flindt - balletmester og koreograf (død 2009)
  1934 · Udo Jürgens - østrigsk popsanger (død 2014)
  1924 · Truman Capote - amerikansk forfatter (død 1984)
  1921 · Deborah Kerr - skotskfødt Hollywoodstjerne (død 2007)
   
  Død den 30. september:
  1985 · Simone Signoret - fransk skuespillerinde (64 år) † 
  1955 · James Dean - amerikansk skuespiller (24 år) † 
 • Ford Fiesta fylder 40 årFord Fiesta fylder 40 år27-09-2016

  En succes af de helt store. Der er ikke andre måder at sige det på, når det handler om Fords fremragende Fiesta.

  Den har nu været i uafbrudt produktion siden 1976, og hvad der startede som en praktisk og simpel bybil er udviklet til at være den luksuriøse og frække bil med klasseledende køredynamik, som i dag begejstrer kunderne verden over. På 40 år er Fiesta blevet et fast og festligt indslag i mange menneskers liv, og med konstant udvikling og løbende forbedringer vil Fiesta også i fremtiden være det perfekte valg blandt minibiler.

  • Ford Fiesta har været i produktion siden 1976, hvor den første bil kørte af samlebåndet på fabrikken i tyske Saarlouis – helt præcis den 11. maj 1976
  • Mere end 17,6 millioner Fiesta er det blevet til indtil videre, og det tal vokser med en ny Fiesta produceret på fabrikken i Køln hvert 96. sekund
  • Første generation Fiesta var 357 cm lang – den ottende generation er 40 cm længere
  • Fiesta blev kåret til Årets Bil i Danmark i 1977
  • I Danmark er Fiesta den mest populære model fra Ford og en af de mest populære biler i B-klassen
  • Fiesta fås i dag i mange forskellige udgaver – fra den økonomiske og stærke Fiesta 1,5 TDCi med 75 hk til den fyrrige og frække Fiesta ST med 182 hk
 • Butikker får hjælp til at sænke energiforbrug med LED-lysButikker får hjælp til at sænke energiforbrug med LED-lys27-09-2016
  Detailhandlen står for 11 procent af danske virksomheders elforbrug. Og for detailhandlen udgør belysningen cirka 50 procent af elforbruget. Derfor får mere end 1.000 små- og mellemstore butikker i de næste uger tilbud om hjælp til at beregne fordelene ved at udskifte lyskilderne til LED.

  Helt konkret får butikkerne besøg af LED-konsulenter fra Energistyrelsen, der tæller butikkernes lyskilder og udregner den potentielle besparelse ved at skifte til LED-pærer.

  Detailhandlen benytter i dag ofte halogenbelysning, og en udskiftning fra halogen til LED har et energisparepotentiale på 50-90 pct. En lille butik med ca. 25 halogenpærer på 35 watt vil eksempelvis kunne reducere sit elforbrug til belysning med op til 80 pct. ved at skifte til LED-belysning, viser Energistyrelsens beregninger. Ved udskiftning af lysstofrør kan energibesparelsen være på 30-40 pct.

  At skifte til LED-belysning er en investering, som man får igen på en billigere elregning, men jeg forstår godt, at mange butikker har brug for at føle sig sikre på, hvor stor besparelsen er, før de skifter det hele ud. Nu får de konkret hjælp, og jeg håber, at rigtig mange butikker får mod på at skifte til LED-belysning,” siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

 • Nyt regler for vores husholdningaffald19-09-2016

  Byrådet ventes på torsdag at vedtage et nyt regulativ for håndtering af husholdningsaffald i Vesthimmerlands Kommune. De btyder blandt andet, at borgere fremover kan risikere at skulle fremvise eksempelvis sygesikringsbevis eller kørekort for at kunne dokumentere, at de kommer fra Vesthimmerlands Kommune. Det sker for at imødegå, at borgere fra andre kommuner dumper deres affald på Vesthimmerlands Kommunes genbrugsstationer.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!