Tirsdag d. 18. januar 2022 - Årgang 16

Nu kommer der igen kviktest til Løgstør

Vesthimmerlands Kommune har i dag offentliggjort at der i den tidligere Hos Tetzlaff i Østerbrogade 22 i Løgstør bliver etableret et kviktest-center som vil være åbent mandag, torsdag og fredag fra 09.00 til 19.00.


Lokalnyheder Flere nyheder

Farsø skød det nye år ind med sejr

Håndbold: To spillere skilte sig ud, da Farsøs håndbolddamer vandt på hjemmebane.


Sportsnyheder Flere nyheder

22-årig anholdt i nat i Aggersund

Yngre mand i en varebil kørte med sprit og narko i blodet.


Politinyt Flere nyheder
Regionale nyheder fra TV2 Nord
Læserbreve med mere
 • Visioner på beskæftigelsesområdetVisioner på beskæftigelsesområdet16-01-2022

  Læserbrev af, Theresa Berg Andersen (SF), fmd. for Beskæftigelsesudvalget:

  Godt nytår - Så er vi politisk igang med en ny byrådsperiode og jeg glæder mig til, at tage fat som den nye formand på beskæftigelsesområdet. 

  I Vesthimmerland er det første møde afholdt i det nye beskæftigelsesudvalg. Udvalget har visioner for området og jeg glæder mig til samarbejde og til, at komme igang for der er nok at tage fat på. 

  Jobcentret ender alt for ofte som en pølsefabrik, hvor alle får samme behandling, fordi det står i loven. Det er på tide at give sagsbehandlerne frie rammer til at bruge deres sunde fornuft. 

  Og i Vesthimmerland har vi faktisk løsningen herpå, hvis blot Chr. Borgs politikere vil høre på os. Men ofte synes Nordjylland langt væk fra København, og det ærgrer mig. 

  For alt imens regeringen i øjeblikket starter det ene frikommune forsøg op efter det andet, hvilket jeg iøvrigt bifalder - Ja så glemmer politikerne på Chr. Borg, at kigge til de kommuner hvor vi rent faktisk har gjort os fine erfaringer på områder. 

  Erfaringer som kan komme mange mennesker til gavn.

  Jeg snakker her om frikommune forsøg på beskæftigelsesområdet hvor flere nordjyske kommuner deltog i årene 2016 frem til år 2020. Kommunes ansatte har sågar haft foretræde for politkerne på borgen, og fremlagt kommunernes resultater. 

  Men det er som om, at de gode erfaringer er lagt i en skuffe. Og i stedet sættes andre kommuner fri på nye forsøg. 

  De nye forsøg kan virke som et hold-kæft- bolsje frem mod et kommende folketingsvalg. Her kan der så siges “at vi har da igangsat noget”. Og det er jeg sikker på ikke er hensigten. 

  Nej lad kig nu mod de nordjydske erfaringer og lad mig nævne få af disse på beskæftigelsesområdet: 

  Det er ikke værdigt, at alle borgere skal behandles ens, når deres sager ikke er ens. Derimod skaber det mening, at den kommunale sagsbehandler ser den enkelte, og træffer afgørelser, der passer til den enkeltes sag.

  De mange proceskrav, der er indviklede og svære at forklare borgerne, og som fordyrer og forlænger visse sager, skal en gang for alle fjernes.

  Hvorfor skal en selvstændig erhvervsdrivende der er blevet syg, til opfølgende samtaler om sygdomsforløbet, hvor der endvidere skal tales om en retning for fremtiden. Hvis vedkommende ved at planen er at vende tilbage som selvstændig?

  Samtaler skal holdes hvis det giver mening, og i visse tilfælde vil jeg mene, at telefonisk eller digitale-samtaler er nok.

  Fjern alle regler om obligatoriske lægeattester og lad faglige skøn danne grundlag for indhentelse af lægeattester. Kommunerne bruger rigtig mange kroner herpå og jeg tænker, at lægerne som er svære at rekrutter har rigeligt at se til. 

  Lad også beskæftigelseslovgivningen understøtte iværksætteri.

  Forsøg med iværksætteri for dimittender og mikrolån har vist, at ved at understøtte ledige til at udleve deres iværksætter-idé, så bidrager det ikke blot til selvforsørgelse for den enkelte, men i visse tilfælde også til jobskabelse. 

  Der er i Danmark brug for en vedvarende tilgang af iværksættere. Forsøgene har vist, at målgruppen af ledige med bæredygtige ideer måske ikke er den største. 

  Ikke desto mindre er der behov for, at også beskæftigelseslovgivningen kan understøtte de få, der har ideer, og lovgivningen bør bidrage til den samlede tilgang af iværksættere.

  Forsøg med psykologbehandling er også en vigtig opgave. Psykologhjælp til de mennekser der har behov bør permanentgøres, så kommunerne har mulighed for at integrere behandling og beskæftigelsesindsatsen for sårbare borgere. Det skaber sammenhæng for den enkelte og er i tråd med intentionerne om en helhedsorienteret indsats i kommunerne. 

  Desuden bør erfaringerne udbredes, så det bliver alle udsatte borgere, der kan tilbydes psykologbehandling.

  At sætte gang i Frikommune forsøg må aldrig klinge hult. Det kan blive vigtige erfaringer som kommer mennesker til gavn, og flere områder har virkelig brug for det. 

  Personligt glæder jeg mig til, at følge disse forsøg på børne/unge området men bestemt også på ældreområdet. 

  Hvis vi skal lykkedes med at implementerer de gode erfaringer fra beskæftigelsesområdet må Chr. Borg vågne op og hjælpe os.

 • Overlæggeren skal sættes højt for den 3. alderOverlæggeren skal sættes højt for den 3. alder12-01-2022

  Læserbrev af Niels Krebs og Henrik Dalgaard (C), nye medlemmer i Sundhedsudvalget:

  Danmarks bedste sted at blive gammel skal være i Vesthimmerland. 

  Vi ved ikke, om folk trækker på smilebåndet eller trækker på skulderen. Vi ved, det nok bliver svært, og er en høj ambition. Men det ændrer ikke på, at det er vores klare ambition for de kommende fire års arbejde. Vi glæder os utrolig meget til at komme i gang. Først og fremmest til at finde ud af, hvor vi står i dag, men også til at få skabt en tydelig vision for vores ældrepleje. Vi er ikke i tvivl om, at kommunen har mange engagerende og dedikerede medarbejdere, men vi spørger os selv, hvordan vi sikrer os flere, og hvordan der kommer handling bag de fine ord. 

  En værdig ældrepleje er højt på den politiske dagsorden. Flere fælleskaber, moderne plejecentre, mere frit valg, rekruttering, færre tomme plejehjemspladser, ensomhed og meget mere. Der er nok at tage fat på, og mange muligheder for forandring.

  Som nye i Sundhedsudvalget vil vi suge til os fra forvaltningen, men vi vil også ud og høre fra medarbejderne ude på gulvet om, hvordan vi når vores høje ambitioner.

  Vi skal også turde tænke anderledes, hvis missionen skal lykkedes, og det kræver om nogen, at vi får skitseret en tydelig strategi fra et samlet udvalg. Vi tror på det, og vi vil gøre, hvad vi kan.

  Vision: Danmarks bedste sted at blive gammel. NU og i fremtiden
   

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!