Torsdag d. 26. november 2015 - Årgang 10

Friskoler må vente tre uger på pris på skoler

Økonomiudvalget kunne ikke tage stilling til hvilken pris, tre spirende friskoler skal give for de lukningsdømte folkeskoler i Blære, Overlade og Strandby.


Lokalnyheder Flere nyheder

Gymnasieelever fra Vesthimmerland tog nordjysk pokal i håndbold


Såvel håndbolddrengene som -pigerne fra Vesthimmmerlands Gymnasium & Hf har triumferet med såvel titel som nordjyske gymnasiemestre som sejrspokaler.


Sportsnyheder Flere nyheder
Politinyt Flere nyheder
Regionale nyheder fra TV2 Nord
Landsdækkende nyheder
 • Årets julegave til medarbejderneÅrets julegave til medarbejderne23-11-2015

  Arbejdsgivere kan give medarbejdere skattefrie julegaver på maksimalt 800 kroner i 2015.

  Det er dog vigtigt at være opmærksom på samspillet med 1.100 DKK-reglen m.v.

  Læs mere om reglerne vedr. julegaver til medarbejdere på beierholms hjemmeside her

 • Vinter og frost betyder ødelagte bilruderVinter og frost betyder ødelagte bilruder23-11-2015

  Nu sætter frosten ind, derfor er det vigtigt at frontruden er intakt, for at undgå frostskader og rudeskift.

  -Det er nu, du skal få repareret stenslagene i din frontrude, så du undgår at skifte hele ruden. Der kan ligge fugt i stenslaget, og når det fryser, vil vandet udvide sig og lave en revne i frontruden. Større er risikoen, når frontruden har et stenslag, og man sætter varme på i bilen, det kan slå store revner i frontruden. Det vil kræve en udskiftning af ruden i stedet for en reparation af stenslaget. En reparation er langt billigere end at skifte hele ruden, siger Viggo Hansen, direktør hos DanGlas.

  Reparationer af stenslag hører derfor med til bilens vinterklargøring på samme måde, som vinterdæk gør. Men frontruden er ikke den eneste, der er særlig udsat i vintermånederne.

  -Vi ser faktisk tit, at bagruder også går i stykker om vinteren. Der kan godt ligge lidt vand nede i bunden af ruden, som udvider sig og sprænger ruden, når det fryser udenfor. Bagruden er ikke i to-lag glas som frontruden og er derfor ikke lige så robust, forklarer Viggo Hansen fra DanGlas.

  En kold vinter er ekstra hård ved din bil
  Hvis vi får en lang og kold vinter, er det ekstra hårdt for din bil, både for undervognen, mekanikken og elektronikken, men også for ruderne.

  -Hvis du får et stenslag, skal du hurtigst muligt sætte et frontrudeplaster på skaden. Det beskytter mod fugt og skidt, så skaden lettere kan repareres. Vi har 130 partnerværksteder rundt om i Danmark, som er eksperter i at reparere og udskifte frontruder, og vi er bestemt klar til den kommende sæson, siger Viggo Hansen.

 • Klar, parat, iværksæt!16-11-2015

  Er man træt af chefens brok, eller har man en idé til, hvordan man kan tjene penge på egen hånd, så er det en mulighed at blive selvstændig. Når først den gode idé til at tjene penge foreligger, så er man et langt stykke af vejen. Det handler dog om at føre ideen ud i livet – få den iværksat!

  Iværksætteri kan tage mange former. Det kan være, at man som 9-årige tjener penge på at vaske naboernes biler eller at man som 15-årig skifter revnede telefonskærme for venner og bekendte. Det kan også være, at man som 72-årige sidder og laver fuglehuse på plejehjemmet, som efterfølgende sælges til familie og andre besøgende.

  Så længe ideen er god og man brænder for det, man laver, så er der muligheder for succes.
  De nævnte eksempler har karakter af hobbyvirksomhed. Tænker man derimod i lidt større baner og har man ønske om at starte en erhvervsvirksomhed, så kan iværksætteriet bliver noget mere kompleks, hvorfor man bør søge professionel hjælp til opstarten.

  Det vil typisk kræve en form for kapital, førend en virksomhed kan opstartes. Det kan være til leje af lokaler, indkøb af varer, indskud af virksomhedskapital, udgifter til markedsføring mv. Det kan derfor svare sig at undersøge markedet for derigennem at finde det billigste lån.

  Ligeledes bør der tages stilling til valg af virksomhedsform. Det kan have stor betydning, om man vælger at drive virksomheden i personlig ejet regi, som et aktie- eller anpartsselskab, som et interessentskab eller noget helt andet. Den ene mulighed kan ikke siges at være bedre end den anden, da den bedste virksomhedsform typisk er afhængig af den enkelte virksomheds branche og konstruktion.

  Såfremt man er flere om en idé og sammen har lyst til at starte en virksomhed, kan det være en god idé at lave en indbyrdes kontrakt, der bl.a. fordeler rettigheder og forpligtelser mellem parterne. Vokser virksom-heden hastigt, bliver mulighederne typisk flere, hvorfor det også er en god idé at have regler for, hvad der gælder ved uenighed mellem parterne.

  Som iværksætter skal man tilmed være opmærksom på de mange regler, der gælder for selvstændige. Der skal ske indbetaling af skat, men omvendt kan der ske fradrag for visse udgifter. Der skal måske indbetales moms og diverse afgifter samt føres regnskab over virksomhedens økonomiske transaktioner.

  Går virksomheden godt og bliver man nødt til at have ansatte, skal man endvidere tænke på arbejdsskade-forsikring, lønindeholdelse, sikring af gode arbejdsvilkår samt udarbejdelse af ansættelsesbevis. Har man opfundet en genstand, lavet et design eller lavet sit eget varemærke, skal man også være opmærksom på betydningen af immaterielle rettigheder – både egne og andres.

  Som iværksætter står man så at sige på egne ben. Man arbejder for egen risiko og regning, og man er nødt til selv at opsøge kunderne, ligesom man på forhånd bør undersøge, om der overhovedet er et marked for ideen og om man klare konkurrencen i forhold til eksisterende udbydere af samme ydelse.

  Som det fremgår, kan iværksætteri være omfattende, hvorfor det er en god idé at søge professionel rådgiv-ning. På den måde imødegås nogle af de udfordringer, som utvivlsomt kommer.

  Spørgsmål eller bemærkninger til ovenstående kan fremsendes til advokat Thomas Schioldan Sørensen på
  tlf. 42 42 26 00 eller ts@rodstenen.dk

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!