Tirsdag d. 26. juli 2016 - Årgang 11

Folkekirken rykkede udenfor


I søndags havde et par af de lokale kirker valgt at flytte deres gudstjeneste ud af kirkerummet.


Lokalnyheder Flere nyheder

Michael Valgren til start i Jutlander Bank Grand Prix


Når 8. udgave af Jutlander Bank Grand Prix i Aars løber af stablen torsdag d. 4. august, vil man bl.a. finde den danske Tour de France rytter Michael Valgren, Tinkoff, blandt de deltagende ryttere.


Sportsnyheder Flere nyheder

Blå kassebil i politiets søgelys

Skulle nogen have set en blå kassebil på litauiske nummerplader i Aars og omegn, hører politiet gerne nærmere.


Politinyt Flere nyheder
Regionale nyheder fra TV2 Nord
Landsdækkende nyheder Ind- & Udland

Forside bund nyheder

 • I dag den 26. juli26-07-2016
  Dagens fødselarer 2016:
  34 år · Saseline Sørensen - malaysiskfødt sangerinde og sangskriver
  52 år · Sandra Bullock - amerikansk skuespillerinde
  57 år · Kevin Spacey - amerikansk skuespiller
  71 år · Helen Mirren - engelsk skuespillerinde
  73 år · Mick Jagger - engelsk Stones-sanger
  Født den 26. juli:
  1929 · Erik Nørgaard - journalist og forfatter (død 2013)
  1928 · Stanley Kubrick - amerikansk filminstruktør (død 1999)
  1922 · Blake Edwards - amerikansk filminstruktør bag Den Lyserøde Panter-filmene (død 2010)
  1894 · Aldous Huxley - engelsk filosof og forfatter (død 1963)
  1875 · Carl Gustav Jung - schweizisk læge og psykiater bag dybdepsykologien (død 1961)
  1856 · George Bernard Shaw - irsk forfatter (død 1950)
   
  Død den 26. juli:
  2013 · J.J. Cale - amerikansk musiker (74 år) † 
  1992 · Elga Olga (Svendsen) - skuespillerinde og sangerinde (86 år)
  1984 · George Gallup - amerikansk statistiker bag Gallup-analysen (82 år)
  1983 · Charlie Rivel - spansk cirkusklovn (87 år)
  1952 · Eva Evita Peron - indflydelsesrig argentinsk præsidentfrue (33 år) † 
  1913 · Peter Sabroe - redaktør, politiker og børneretsforkæmper (46 år) †
 • Det kan være en jungle at købe den rigtige rejse23-07-2016

  Budgettet er i snit på 6.923 kroner pr person, når ferierejsen går til udlandet. Med så mange penge på spil gælder det om at finde det helt rigtige rejsemål, når vi planlægger ferien.

  Danskerne tog sidste år på 4,6 millioner længere rejser til udlandet, hvor de havde mindst fire overnatninger. Heraf foregik cirka 2,9 millioner af rejserne med fly. Det svarer til 63 procent, viser tal fra Danmarks Statistik.

  Men det kan være lidt af en udfordring at finde den helt rigtige rejse i det enorme udvalg, man møder, når man surfer rundt på nettet. Der findes i dag et hav af bookingportaler og rejsebureauer, hvor man kan købe sin ferie – uanset om man kun skal bruge flybilletter, eller om man vil have en hel pakkerejse med hotel, billeje og udflugter inkluderet.

  Det kan være svært at sammenligne de forskellige tilbud, for der er forskel på, hvad der er inkluderet i prisen. Der kan være mange penge at spare ved at se sig godt for og ved at prioritere, hvad man gerne vil have inkluderet i sin billet.

  Køber du kun en flybillet, så husk, at hos nogle flyselskaber er fx bagage og nummereret siddeplads inkluderet i prisen. Andre steder skal man betale separat for det. Det samme gælder, hvis du fx skal have surfbræt eller golfudstyr med i flyet.

  Vicedirektør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Niels C. Beier siger:

  ”Det gælder om at være en aktiv forbruger, når man skal vælge den rejse, man vil købe. For det ene sted ser man kun prisen for selve flyrejsen og skal betale ekstra tillæg for fx bagagen, sædet og maden. Det andet sted er det hele inkluderet. Derfor kan det være en god idé at bruge søgemaskiner til at sammenligne prisen på rejsen.”

  Som regel forlanger flyselskaberne også tillæg for ekstra benplads eller for at gøre billetten fleksibel, så du kan ændre navnet eller afgangstidspunktet på den.

  Tjek også altid prisen på din flybillet direkte hos flyselskaberne, før du eventuelt køber din billet på en bookingportal eller via et rejsebureau.
 • Efterlad aldrig din hund i en varm bilEfterlad aldrig din hund i en varm bil20-07-2016

  Sommer er en dejlig tid. Desværre betyder varmen hvert år, at flere hunde dør i varme biler eller efterfølgende må aflives på grund af indre blødninger. Agria Dyreforsikring giver her gode råd til, hvordan du får din hund sikkert gennem sommeren.

  Ville du efterlade din hund i en sauna?

  Det klare svar til det spørgsmål er naturligvis nej, men at efterlade en hund i bilen en solskinsdag kan være lige så farligt.

  Når udetemperaturen er 20-25 grader, stiger temperaturen i en parkeret bil meget hurtigt. På 20-50 minutter kan temperaturen nå helt op på 50-70 grader - en temperatur der er dødelig for hunde.

  “Hvert år oplever dyrlæger at skulle behandle hunde, der er blevet efterladt alene i en varm bil. I mange tilfælde står hunden ikke til at redde på grund af fatale indre blødninger, og dyrlægerne må overbringe den sørgelige nyhed til de chokerede hundeejere. Vi kan derfor ikke understrege kraftigt nok, at selv kort tid i en bil en sommerdag kan ende galt for hunden,” siger Sonja Karaoglan, direktør i Agria Dyreforsikring.

  En pinefuld død

  Det er en smertefuld død, der venter de hunde, der sidder alene tilbage i bilen, når ejerne eksempelvis lige skal handle.

  En hund, som bliver varm, kan ikke svede på samme måde som mennesker. Hunde slipper af med varmen gennem åndedrættet. Når hunden ånder kraftigt ud, taber den en masse væske, og kropstemperaturen begynder efter få minutter at stige fra de normale 38 grader. Hunden går i panik, bliver bevidstløs og dør, hvis der ikke bliver reageret hurtigt.

  Ved alt for høj kropstemperatur kan hunden få alvorlige hjerneskader og indre blødninger på tarme, lever og nyrer. I mange tilfælde kan dyret ikke reddes.

  Sådan kan du hjælpe

  Hvis hunden kommer ud af den varme bil hurtigt, er det dog muligt at hjælpe den. Derfor skal man altid stoppe op og orientere sig, hvis man ser en hund i en parkeret bil, understreger Sonja Karaoglan.

  “De få minutter, man bruger på at finde ud af, om ejeren måske er lige i nærheden, kan betyde forskellen mellem liv og død. Hvis ejeren ikke er kommet tilbage efter et par minutter, og hunden tydeligvis gisper efter vejret, så skal man ringe 114 eller 112, hvis hunden er i livsfare. Hunden skal hurtigst muligt ud i luften og køles ned med vand. Herefter skal den til et dyrehospital eller en klinik for at få drop og videre behandling,” siger Agria Dyreforsikrings direktør.

  Hvis man mener, at hunden er i livsfare, er det ifølge politiet tilladt at slå ruden ind. Man skal dog kunne bevise, at hunden faktisk var i en livstruende situation.

 • AUBO Løgstør05-07-2016

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!