Søndag d. 23. november 2014 - Årgang 9

Skousen lukker i Aars

Efter otte år med hvidevareforretning på Vestre Boulevard er det nu slut.


Lokalnyheder Flere nyheder

Kendt ansigt tager over i FUIK


Svend Aage Nielsen vender tilbage til sin gamle klub - nu som træner.


Sportsnyheder Flere nyheder

Ældre kvinde sigtes efter køkkenbrand i Vilsted

76-årig kvinde glemte alt om komfuret, da telefonen ringede. Køkkenet udbrændte.


Politinyt Flere nyheder
Regionale nyheder fra TV2 Nord
Landsdækkende nyheder
 • Krydsord vipper Wordfeud af pindenKrydsord vipper Wordfeud af pinden18-11-2014

  Den gode gamle krydsord, med 100  år på bagen, har vippet det populære spil Wordfeud af pinden, ihvertfald på Apples rangliste over de mest downloadede apps, hvor appen, som hedder Dagligkrydsen , ligger nr. 1 i kategorien ordspil og nr. 9 i kategorien Spil generelt.

  Appen Dagligkrydsen er udviklet af Randers-firmaet Bitfabrikken for krydsord.dk. Et samarbejde der har stået på i længere tid.

  I appen får brugeren dagligt en gratis krydsord, og der ligger altid 30 opgaver i appen.

  Gert Reffelt fra krydsord.dk  udtaler ”Bitfabrikken i Randers er den absolut bedste samarbejdspartner vi har haft. De er kommet med masser af fantastiske input til udviklingen af Dagligkrydsen, og bærer størstedelen af æren for at krydsord.dk nu kan toppe Apples hitliste.”
   

 • App fra Dyrenes Beskyttelse skal give bedre hjælp til dyrApp fra Dyrenes Beskyttelse skal give bedre hjælp til dyr15-11-2014

  Vagtcentral/1812 henvendelser om 838 påkørte hjorte – det svarer til godt 27 påkørte hjorte om dagen. Når du ringer til 1812, hjælper vi med at finde den rigtige hjælp til dyret, så ingen dyr skal lide en lang og pinefuld død efter et møde med en bil.
   
  Dyrenes Beskyttelse giver her gode råd til, hvad du kan gøre, både for at undgå at påkøre dyr, men også om hvad du skal gøre, hvis uheldet er sket.
   
  Netop fordi så mange henvendelser til 1812 handler om dyr i naturen, har Dyrenes Beskyttelse fået lavet en 1812-app til din smartphone. Ved at installere appen kan du med et enkelt tryk ringe op til 1812 samtidig med, at telefonen sender din placering til Dyrenes Vagtcentral. På den måde er det nu blevet endnu enklere at få hjælpen sendt det rigtige sted hen.

 • Kvinder skal stoppe spritbilisterne i ny kampagneKvinder skal stoppe spritbilisterne i ny kampagne11-11-2014

  Nordjylland indtager en kedelig andenplads i spritkørsel. Derfor går 11 nordjyske kommuner nu forrest mod unge mænds spritkørsel i ny fælles spritkampagne. De får hjælp af unge kvinder, der skal tale de berusede fyre væk fra rattet.

  Med julefrokosttid lige om hjørnet er prognoserne for nattelivet allerede lagt: Vi kan se frem til høje promiller og unge, mandlige billister med trafikuheld på samvittigheden. De unge mænd er nemlig i hele 86 % af tilfældene den typiske spritbilist på de danske landeveje. Hvert år er spritkørsel skyld i hvert femte trafikdrab, hvor især de små byer og landdistrikter oplever de fleste slingrende trafikanter.

  Nu står kærester, pårørende, søskende og veninder sammen, og siger stop til de fulde unge fyre, der kører sig selv og andre ihjel. Kampagnen ”Spritkørsel – Helt ærligt?!” lanceres i Nordjylland og er et særligt tiltag mellem de 11 deltagende nordjyske kommuner. I kampen imod spritbilister står de tæt sammen, siger Niels Krebs Hansen, udvalgsformand for Teknik- og Miljøudvalget Vesthimmerlands Kommune:

  "Spritkørsel er et fælles problem i Nordjylland. Derfor er det godt, at vi kan stå sammen om en fælles indsats over for den unge spritbilist og sikre regional effekt," siger Niels Krebs Hansen.

  Nordjysk trafiktriumf

  Kampagnen tager udgangspunkt i, at kvinder er nøglen til at fange de dumdristige mænds opmærksomhed. Udfordringen ligger typisk i landdistrikterne, hvor det er i weekenderne, at størstedelen af spritulykkerne forekommer. Kampagnen ”Spritkørsel – Helt ærligt?!” spiller på de oplagte kønsroller i nattelivet, hvor en bemærkning fra en pige kan gøre hele forskellen mellem liv og død.

   

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!