Torsdag d. 18. oktober 2018 - Årgang 13
Lokalnyheder Flere nyheder

Håndboldspillere på skole i efterårsferien


For 5. gang har Løgstør Håndboldklubs børne- og ungdomsudvalg arrangeret håndboldskole for U8-U14 spillere i uge 42. Ikke færre end 61 spillere var tilmeldt, hvilket er det højeste antal tilmeldte i håndboldskolens levetid.


Sportsnyheder Flere nyheder

Knivstikker fra Ranum har meldt sig selv

Anwar M-Jabaar, der var efterlyst af Nordjyllands Politi som formodet gerningsmand til knivstikkeri på Asylcenter Vesthimmerland 18. september 2018 har tirsdag aften kl. 23.34 meldt sig selv til Sydøstjyllands Politi.


Politinyt Flere nyheder
Regionale nyheder fra TV2 Nord
Landsdækkende nyheder Ind- & Udland

Læserbreve

 • En isfri glidebane?12-10-2018

  LÆSERBREV: Jan Bech Rump, Bredgade 61, 9670 Løgstør skriver:

  Er vi ikke på glatis når golfspillere i Aars kan tørre 16 medlemmer af byrådet rundt om næsen, med at der kun kan betales 66.000kr af årligt på et lån, i stedet for de aftalte 100.000. Fuldt forståeligt at et medlem finder det besynderligt at kostbar tid skal bruges på at finde løsning på 34.000kr. Men endnu mere besynderligt at ingen har foreslået klubben en kontingentstigning på 70kr årligt, det vil løse alting hvis der som oplyst er 500-600 medlemmer. En smule ansvarlighed savnes.

 • Selvfølgelig skal vi hjælpe vores landmænd19-08-2018
  Folketingskandidat for Venstre i Himmerland, Marie Bjerre, skriver:
   
  "Landmænd siger altid, at det kunne være bedre med høsten”, det er vist en frase, som i folkemunde høres tit, men i år er det ikke bare en frase, det er den skindbare sandhed, som vi MÅ tage stilling til.
   
  Ekstremt vejr i Danmark, det er vist passende etikette at sætte på den danske sommer – varme og tørke, som vist de færreste af os husker fra nogen anden sommer, har sat sine spor i Danmark og et kæmpe aftryk på det danske landbrug. Tørken betyder store tab, og derfor er regerings støttepakke til landbruget ikke bare på sin plads, men en håndsrækning til os alle.
   
  Landbrugets rolle i Danmark kommer vi på igen måde udenom eksport og vækst skaber arbejde til mange – ikke blot i landbruget, men også de affødte erhverv. Tørken gør, at vi må skabe de optimale forhold for landbruget, skabe regler og rammer, så alle har optimale vilkår – men selvfølgelig indenfor de miljømæssige rammer, som vi alle er del af.
   
  Venstre står på mål for at bakke landmændene op, og det må vi gøre gennem den pakke, som regeringen flot har lanceret, der styrker landbrugets vilkår – den pakke står jeg som opstillet kandidat i Nordjylland selvfølgelig fuldt og helt bag, men jeg må også konstatere, at andre partier desværre ikke anser det for vigtigt at bakke vore landmænd op – især her i det Nordjyske, hvor landbrug fylder så meget for vores vækst og udvikling.
   
  Hvorfor skal vi sige nej til, at landmændene må høste på deres brakmarker, så de får mulighed for at fodre deres dyr? Hvorfor skal vi sige nej til at sikre, at landmændene får fleksible rammer til at efterafgrøder, så landmændene kan så i en jord, hvor frøene kan spire? Og hvorfor skal vi ikke tillade ammoniakbehandling af halm, som sikrer foder til malkekvæget? Selvfølgelig skal vi følge udviklingen og især miljøkonsekvenserne tæt, men det er en ekstrem situation, så det kræver ekstreme ideer, tanker og handling.
   
  Vi vil i Venstre sikre, at den knap 25% store vareeksport, som fødevareklyngen står for i Danmark, som sikrer beskæftigelse til over 180.000 mennesker, får de bedste vilkår, og jeg finder derfor at de tiltag som er gjort blandt andet med fødevare- og landbrugspakken fra 2015, som sikrer landbruget markant bedre rammevilkår og de nuværende ændringer, så strækker vi hånd frem til de ramte landmænd – ikke på bekostning af miljøet, men i samspil med miljøet i en ekstrem situation. Ekstreme situationer kræver ekstreme tiltag og handling.
 • Tag ansvar og skrid til handlingTag ansvar og skrid til handling16-08-2018

   Theresa Berg Andersen, byrådsmedlem for SF Vesthimmerland, skriver: 

  Kære Regering, Socialdemokrater og DF

  På mandag sendes Aphinya ud af Danmark. Lige nu bor hun i Farsø i Vesthimmerland sammen med sin mor og stedfar. Og mens pigen skal sendes væk må forældrene ifølge loven godt blive i Danmark.

   En integrationslov som har til formål at undgå hjernevask i koranskoler ligger bag beslutningen. Men der er også tale en lov som smadrer livet for Aphinya – som til dagligt går i skole på Farsø skole. Og som aldrig nogensinde har været i kontakt med en koranskole.

  Lærerne beretter ovenikøbet om en god og positiv udvikling for pigen, og står fuldstændigt uforstående overfor beslutningen.

  Det er uhyggeligt at man rent faktisk - med loven i hånden - kan splitte et barn fra sin mor og lige så uhyggeligt at man - uden skyggen af kendskab til Aphinya som menneske - kan lave den generelle konklusion, at hun ikke kan integreres. Men alligevel er det det, som myndighederne gør.

   Jeg er dybt uenig. Jeg mener at en dansk statsborger som finder kærligheden skal kunne bo i sit fædreland med sin ægtefælle og dennes børn.

  Selvfølgelig skal vi stille krav om selvforsørgelse, kræve at folk lærer dansk og der skal indgås aftale om, at man overholder loven – det er for mig en selvfølge.

   Men mens højrefløjen hygger sig og spiser lagkage for at fejre flere stramninger så græmmes jeg, og tænker: TÆNK at  I vil være det bekendt.

  Og kære politikerkolleger i Vesthimmerland – blot fordi vi sidder i det trygge Nordjylland og arbejder i kommunale sammenhænge så må vi alle tage ansvar for vores partiers beslutninger, når det gælder borgere i vores kommune, som kommer i klemme.

  Brug tiden på handling og stil lagkagerne væk indtil Aphinya får lov at blive sammen med sine forældre i Danmark!!!

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!