Tirsdag d. 27. januar 2015 - Årgang 9

Hvor er forældrene henne?

Handicaporganisation står bag stort fyraftensmøde


DH – Danske Handicaporganisationer - Mariager Fjord, Rebild og Vesthimmerland afdelinger er gået i samarbejde om et fyraftensmøde torsdag den 5. februar.


Lokalnyheder Flere nyheder

TVH gik i stå efter pausen

Håndbold: Ved pausen tydede alt på sejr til vesthimmerlændingene, som dog totalt mistede pusten i anden halvleg.


Sportsnyheder Flere nyheder

Ældre traktorkører ramte personbil i Vindblæs

En kvindelig passager i en bil måtte en tur omkring skadestuen efter en færdselsulykke i Vindblæs, hvor en traktor torpederede en bil.


Politinyt Flere nyheder
Regionale nyheder fra TV2 Nord
Landsdækkende nyheder
 • Mere tryghed til lejereMere tryghed til lejere21-01-2015

  Med den nye lejelov, som et bredt flertal står bag, kan lejerne se frem til at slippe for urimelige fraflytningsregninger

  Begrebet ”nyistandsættelse” har kostet mange lejere indskuddet. I dag kan udlejerne nemlig kræve, at man som leje skal betale for alt fra gulvafslibning til maling af rør, når man flytter fra sin lejlighed. Det er selvfølgelig rimeligt, hvis der rent faktisk er brug for det, men som det er i dag, kan udlejerne rulle hele håndværkerholdet frem, uanset om der er skrammer eller ej.

  Det bliver der nu gjort op med. Et bredt flertal i Folketinget er enige om en modernisering af lejeloven, som ifølge planen skal træde i kraft den 1. juni.

  ”Det er jo helt urimeligt, at folk, der har boet få uger i en lejlighed, eller - som de fleste gør - har passet godt på deres ting, alligevel bliver tvunget til at betale for en nyistandsættelse. Det er også spild af ressourcer at male og slibe, når der ikke er behov for det. Nu laver vi loven om, så der kun skal gøres det nødvendige, og det giver en god tryghed for lejerne,” siger minister for by, bolig og landdistrikter Carsten Hansen. 

  De nye regler betyder også, at man fremover skal holde ud- og indflytningssyn, så lejer og udlejer sammen kan gå lejligheden igennem. Det gør man allerede i den almene sektor, og her er der langt færre konflikter, når folk flytter ud og ind. Ejendomsforeningen Danmark opfordrer også sine medlemmer til at holde syn, og med den ny lov kommer alle med.

  ”Den direkte dialog er nu engang den bedste måde at blive enige om tingene på. De fleste lejere og udlejere er rimelige mennesker, og i stedet for at skrive frem og tilbage kan man klare det ved at bruge 15 minutter på at gå lejligheden igennem sammen,” siger Carsten Hansen.

  Aftalen indeholder også en række andre ændring og forenklinger for både lejere og udlejere. Samtidig bliver det billigere at få et bindende tilsagn fra huslejenævnet på, hvad man må tage for sin lejlighed, hvis man vil leje den ud. På den måde kan man som småudlejer undgå overraskelser.  Lejeloven blev 1. behandlet torsdag.

 • Det kongelige Teater i Løgstør BIO16-01-2015

  Had, kærlighed, konflikter og betingelsesløs forelskelse. Romeo og Julie er en af historiens største kærlighedsfortællinger. Et grusomt dragende studie af de konsekvenser, der uundgåeligt følger, når magten kæmper mod menneskets dybeste natur og stærkeste følelser. Måske er det derfor, at William Shakespeares udødelige klassiker stadig rammer os direkte i hjertekulen efter hundredvis af år.

  Verona er hjemsøgt af en blodig familiefejde mellem familierne Capulet og Montague. Midt i den meningsløse strid finder Romeo og Julie hinanden, og en umulig kamp for en dødsdømt kærlighed tager sin begyndelse. Historien er intakt, men i instruktør Elisa Kragerups nye version bevæger vi os ind i en tidsløs ramme, hvor kostumerne er moderne og tiltrækkende, ligesom musikken veksler mellem nutidige popsange og klassiske mesterværker.

  Den imponerende 18 meter lange og otte meter høje scenografi minder om en gigantisk dunforet trykkoger, der langsomt fyldes med blindt raseri fra rastløse, testosteronfyldte unge mænd for hvem vold synes den eneste farbare udvej. Det er i denne forvredne luksuscelle beboet af lige dele had og kompromisløs kærlighed, at Romeo og Julie desperat forsøger at modstå fortvivlelsens snigende overtag. Det er på en og samme tid smukt og tragisk, humoristisk og grotesk.

  Romeo og Julie har ikke været spillet på Det Kongelige Teater som skuespil siden 1874, og forestillingen er instruktør Elisa Kragerups debut på Store Scene.
  I hovedrollerne ses Danica Curcic og Thomas Hwan som får selskab af blandt andre Mikael Birkkjær, Ditte Gråbøl og Helle Fagralid. Steffen Aarfing står bag scenografi og kostumer.
  .

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!