'doctype' er et uventet token. Det forventede token er 'DOCTYPE'. linje 1, position 3. Forside - lokaltindblik.dk
Onsdag d. 28. september 2022 - Årgang 17

Postmesterens lysthus indvies på sin nye plads


Et ikonisk lysthus i Løgstør har fået ny placering og indvies i morgen.


Lokalnyheder Flere nyheder

Drama til det sidste på Beachtown


Fodbold: Rødt kort til målmand i første halvleg og straffespark i sidste minut.


Sportsnyheder Flere nyheder
Politinyt Flere nyheder
Regionale nyheder fra TV2 Nord
Læserbreve med mere
 • Energistyrelsen beder Energinet hæve sektorberedskabsniveauet for el- og gassektorerne27-09-2022

  Der er samlet konstateret tre lækager på gasledningerne Nord Stream 1 og Nordstream 2 henholdsvis nordøst og sydøst for Bornholm. Der er tale om to lækager på Nord Stream 1 og én lækage på Nord Stream 2.

  De danske myndigheder er mandag aften blevet orienteret om et større trykfald på Nord Stream 1. Det drejer sig om to lækager, hvor den ene er i dansk farvand og den anden i svensk farvand. Lækagerne er konstateret kort efter den lækage, der blev konstateret på Nord Stream 2 i dansk farvand mandag.

  Energinet er ansvarlig for den overordnede drift af det danske el- og gassystem. Energistyrelsen har på baggrund af hændelserne anbefalet Energinet at hæve sektorberedskabsniveauet i både el- og gassektoren.

  Brud på gasrørledninger sker yderst sjældent, og derfor ser vi grund til at hæve beredskabsniveauet som et resultat af de hændelser, vi har set i løbet af det seneste døgn. Vi ønsker at sikre grundig overvågning af Danmarks kritiske infrastruktur for at styrke forsyningssikkerheden fremadrettet, udtaler direktør for Energistyrelsen, Kristoffer Böttzauw.

  Konkret betyder det øgede beredskab, at der udmeldes konkrete foranstaltninger, som virksomhederne i el- og gassektoren skal implementere, med henblik på at øge sikkerheden på f.eks. anlæg, bygninger og installationer.

  Energistyrelsen oplyser:

  Ingen af gårsdagens hændelser har for nuværende betydning for forsyningen af gas til Europa og Danmark, da ingen af rørledningerne var i driftSøfartsstyrelsen har udsendt navigationsvarsel og oprettet forbudsområde med henblik på, at skibe ikke sejler ind i forbudszonerne ift. læk. Skibe kan miste opdrift, hvis de sejler ind i området, desuden kan der være en antændingsfare over vandet og i luften. På den baggrund er der etableret en forbudszone på en radius på 5 nautiske sømil for skibe og en forbudszonerne for fly på 1 kilometer.

  Der vurderes ikke at være sikkerheds- eller sundhedsmæssige konsekvenser ved ophold eller færden uden for de nuværende forbudszoner. Det gælder også for beboerne på Bornholm og Christiansø

  Det er for tidligt at sige noget om årsager til hændelserne.

  Der er tæt kontakt til internationale partnere.

  Fakta:

  • Sektorberedskabsniveauet består af 5 eskalationstrin for den danske el og gassektor.
  • Et øget sektorberedskabsniveau er udtryk for at virksomhederne i el- og gassektoren skal udvise øget opmærksomhed og kan/er blevet akkompagneret af konkrete foranstaltninger, som relevante virksomheder i el- og gassektoren skal iværksætte.
  • Energistyrelsen har besluttet at el- og gassektoren skal gå op i beredskabsniveau og nu er i ORANGE, som er næst højeste niveau, og som betyder, at sektorens selskaber skal være opmærksomme på sikkerheden omkring deres anlæg.
  • Early warning, Alert og Emergency er EU's kriseniveauer på gasområdet, i relation til gasmarkedet. De to kriseniveauer er ikke forbundet med hinanden og kan anvendes uafhængigt af hinanden.   
 • Jobcenter - Som fanden læser biblenJobcenter - Som fanden læser biblen21-09-2022

  Læserbrev af Theresa Berg Andersen, byrådsmedlem i Vesthimmerland og folketingskandidat for SF:

  Sådan har jeg hørt flere politikere på Chr. Borg udtale sig efter den grusomme dokumentar om syge menneskers oplevelser i jobcentrene rundt om i Danmark.

  Jeg er ny formand for beskæftigelsesområdet i Vesthimmerland og med min korte erfaring på området har jeg kun et, at sige til politikerne der har travlt med at pege nedad:

  ”Når I peger af de ansatte på jobcentrene, så husk at hele tre fingre peger ind mod jer selv”  

  For det er ikke altid de ansatte der skal peges fingre ad. Nej det er af de mennesker der sidder på magten, og laver den lovgivning som de ansatte skal navigerer efter.  

  Syge mennesker skal ikke bruge deres sparsomme kræfter på at slås med kommuner. Alle har krav på at blive behandlet med omsorg og værdighed, men desværre er der ofte snubletråde spændt ud foran mennesker, der i forvejen har svært ved at holde sig på benene. Og det er den lovgivning, som kun politikerne på Chr. Borg kan lave om.  

  Et nyt system skal tro på den enkelte, fjerne hovedløs tvang, og møder på jobcentrene skal afvikles med respekt for borgerens værdighed. Væk med endeløse krav om formelle processer og nyttesløs dokumentation. Lægeerklæringer skal veje tungere ved afgørelser, og der skal indføres et nyt ”timeloft” over jagten på borgernes arbejdsevne.

  De syge, socialt udsatte og hjemløse skal ud af jobcentrene og i stedet have hjælp i sundhedssektoren eller socialforvaltningen. Den korteste vej til et job er ikke altid gennem et jobcenter.

  Men aldrig om det kan blive de ansatte ansvar, det er vores og det ansvar bør vi tage på os.

  Hvad hjælper det at Vesthimmerlands kommune igennem en årrække har været frikommune på beskæftigelsesområdet, og denne aftale ophøre lige straks. I stedet for at lytte til vores erfaringer, hvad gør politikerne på Chr. Borg så? Jo de vælger da blot nye kommuner til at prøve nøjagtigt det samme af, uden at lytte til de meget gode erfaringer de ansatte har gjort sig i Vesthimmerland.

  Det er en ommer Chr. Borg

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!