Mandag d. 5. december 2022 - Årgang 17

Et skridt mod en grønnere hverdag

13-12-2021

Sponsoreret indhold

Du har sikkert lagt mærke til, at klimaforandringer, bæredygtighed og omtanke for miljøet, er et kæmpe samtaleemne for tiden. Alle mennesker skal gøre sit for at passe på jorden, både for nu men også de fremtidige generationer. Er du stadig i gang med at finde ud af, hvad du lige præcis kan gøre for at passe bedre miljøet, så kan det måske være relevant at læse med her. 

Et smart hjem
I forhold til hjemmet er der mange ting, man kan gøre for at spare på energien eksempelvis. Der findes et firma, som hedder Brunata, som blandt andet har med målere at gøre, så man kan følge med i ens energiforbrug. På den måde kan man holde styr på forbruget og derfor blive klogere på, hvor man måske skal spare noget. Du kan i linket se hvad det gennemsnitlige varmeforbrug er, hvis du er nysgerrig på dette, og eventuelt har lyst til at sammenligne. Du kan endvidere læse mere om energistyring, hvis det har interesse. 

Nye gode vaner
Meget i forhold til at leve mere klimavenligt handler om at lave nye vaner. Det kan tage tid at vænne sig til eksempelvis at huske at affaldssortere, eller at genbruge diverse ting og sager. Men med tiden, skal de nye vaner nok blive implementeret, og det gør altså en forskel, hvis alle gør sit i forhold til at leve mere klimavenligt. 

Sådan sparer du på energien
Elektricitet er et af de fokusområder, man skal kigge på i forhold til at spare mere på ressourcerne. Her er det en god idé at øve sig i at huske at slukke for lyset eller andre elektroniske apparater, når man ikke bruger dem. Køb gerne elspare-pærer til lamperne, for at spare på strømmen. I forhold til varme i hjemmet, er der også nogle gode råd, som kan være relevante at følge. For eksempel, er jævn varme vigtigt i de kolde måneder. Man bør desuden være opmærksom på, om boligen er godt nok isoleret. Hvis ikke den er, og vinduer og døre eksempelvis ikke kan lukke til, så smutter varmen jo bare udenfor. Og så kan det ovenikøbet blive en hel del dyrt at varme boligen op. I forhold til vand, skal man også tænke over sådan noget som at slukke for vandet, når man ikke bruger det.

Genbrug alt det som du kan
Om det er tøj, sko, telefoner eller andet, så genbrug endelig alt det som du kan. For ved at genbruge så er man nemlig også med til at passe bedre på jorden. Genbrug, kan også være i forhold til emballage. Mange fødevarer kommer i glas eller anden slags emballage, som man altså med fordel kan bruge til andet. 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!