Fredag d. 27. maj 2022 - Årgang 17

Vindblæs og Vegger har begge gavn af klubsamarbejde

28-09-2021

Siden sidste sommer har Vegger IF og Vindblæs Boldklub arbejdet sammen om nogle af klubbernes ungdomshold. Det har resulteret i stor spillertilgang - især hos pigerne.

Tekst og foto: Jacob Dalgaard

Det var efterhånden svært at stille hold til kampene, og hvis ikke der var sket et eller andet, så havde der slet ikke været noget hold tilbage nu. Sådan siger Kirsten Andersen, der er mor til Marcus, som spillede fodbold i Vindblæs Boldklub. 

Problemerne var tilsvarende i Vegger IF, og så indledte de to klubber et samarbejde, der bortset fra lidt ekstra kørsel til træningerne, kun har budt på positive resultater. 

Klubberne har nu fælles hold i U12, U14 og U16 hos drengene og i U12 og U13 hos pigerne. Især pigeholdene har oplevet stor tilgang efter at klubsamarbejdet er kommet på benene. 

Veggers formand Christian Dalgaard mener, at en grundlæggende betingelse for succesen er, at de to klubber er omtrent lige store, og dermed indgår som ligevægtige parter i klubsamarbejdet. Endvidere er udsigten til at få et fuldtalligt hold med til, at flere spillere kommer til, siger han.

Der er nu omkring et halvt hundrede spillere i de pågældende årgange, hvor nogle ellers begynder at falde fra til fordel for andre interesser. Frafaldet af unge spillere, der når teenagealderen, gør netop de små klubber ekstra sårbare, fordi de i netop disse årgange skal til at spille med flere spillere på holdene, når de begynder på 11 mands fodbold.

I Vindblæs/Vegger er der masser af spillere på træningsbanerne, når der om mandagen trænes i Vegger og om torsdagen i Vindblæs.   

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!