Tirsdag d. 27. juli 2021 - �rgang 16

Udsolgt til premiere på vesthimmerlandsk broløb

09-03-2020

Den nye bro over Simested Ådal indviet for 2. gang lørdag d. 7. marts, da Hashtag Run afholdt halv- og helmarathon gennem Aalestrups sydlige del.

Folk, der valgte den halve marathon fik mulighed for at opleve broen 5 gange, og de hårde drenge og piger, der løb den hele marathon fik fornøjelsen af broen 10 gange. Ruten var krydret med med nogle gode stigninger bl.a. trappen ved åen og en tur, for hver runde, op og ned af kælkebakken.

20 personer stillede op til den hele marathon distance og 40 personer til den halve. Efter nogle dage med regn, var arrangørerne heldige med, at der var både tørvejr og sol til folkene på ruten. Løbet er et såkaldt cannonball løb, hvor man selv skal have styr på sin tid, og der løbes indenfor nogle regler bestemt af Klub 100 for henholdsvis halvmarathon og marathon.

Bag Hashtag Run står Torben Jørgensen fra Aalestrup og Lars Viborg fra Aars, der begge har løbet adskillige halvmarathon og marathon. Lars har tidligere arrangeret løb i Aars, og da Torben synes at der manglede et løb i Aalestrup, valgte de at gå sammen og skabe Bro Løbet i Aalestrup.

- Vi er ganske overvældet over, at vi fik totalt udsolgt på begge ruter, udtaler Torben Jørgensen og forsætter:

- Hvis vi havde taget alle med, der har efterspurgt at deltage, kunne vi nemt være tæt på 80 deltagere. Men vi ville hellere have et lavere deltagerantal for at se om omgivelserne og vores depot kunne klare 60 deltagere til at starte med. Der har kun været positive tilbagemeldinger fra deltagere, og jeg er blevet spurgt flere gange, om hvornår vi afholder næste løb, udtaler Torben Jørgensen, der også henviser til at Hashtag Run er i gang med at udtænke nye ideer til løb i fremtiden.

Rasmus Vetter, byrådsmedlem i Vesthimmerlands Kommune, fik lov til at sende marathonløberne afsted klokken 8.00. Rasmus Vetter udtrykte stor glæde over at man kunne skabe et samarbejde i kommunen, der kunne tiltrække så mange mennesker til et lokalt arrangement.

“Det viser, at vi er kommet langt i vores vision om at samle Vesthimmerland og at arbejde sammen for fælles mål”, siger Rasmus Vetter. Han har også i 36 år arbejdet for at broen skulle opføres og det ønske blev gennemført sidste år, med opførelsen af broen over Simested Ådal.

De flotte medaljer, som alle gennemførende kunne hænge om halsen var sponsoreret af TRECO A/S i Aalestrup og Hashtag run har også valgt at donerer deres overskud fra løbet til Danske Hospitalsklovne til deres arbejde for at give børn en god oplevelse ved indlæggelse.
 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!