Tirsdag d. 28. juni 2022 - Årgang 17
Susanne Jensen er dansk mester i såvel enkeltmandsrækken som i hold for fire personer.

Tre kroket-titler til Vognsild

09-10-2016

Kroket: Det er blevet til ikke mindre end 3 DM-titler i år.

Tekst & foto: Per Lyngby

Lørdag eftermiddag var der afslutning i Vognsild Kroketklub, som er en afdeling under Vognsild Idræts- og Boldklub.

Og medlemmerne havde en del af fejre på denne afslutningsdag, som dog ikke er mere afslutning end at man fortsætte med at træne, spille og hygge vinteren igennem. der er nemlig altid kroket på Vognsild Stadion lørdag eftermiddag, og i sommerhalvåret også onsdag aften.

Hele tre DM-titler er det blevet til i denne sæson, hvor Susanne Jensen har vundet titlen i damernes M! I holdrækken var der også en DM-titel til Bjarne Havbro og Ole Haubro i M2, medens der var det netop afsluttede DM i Vildbjerg var en holdtitel i M2 til et Vognsildhold bestående af Susanne Jensen, Helle Kristensen, Benny Christoffersen og Tommy Risom.

Lokaltindblik var med fra starten på årets afslutningsturnering, hvor der blev spillet på tre baner, med vekslende makkere på holdet. Hvem man skulle spille sammen med, blev afgjort ved, at man trak et spillekort, som matchede holdene. Inden de taktisk prægede kampe gik i gang, blev der takket af for en succesfuld sæson med en skål og en lille skarp.

Turneringskroket adskiller sig på flere punkter fra almindelig havekroket. Ikke blot er udstyret anderledes, det er banen og reglerne også - men der er også elementer af det kendte familiespil. De forholdsvis tunge køller koster omkring 600 kr. pr. stik. og de har forskellige materialer på de to slagflader, så man kan bruge den ende, som passer til det aktuelle slag. Pælen i den ene ende af banen er ikke placeret bag buerne, men helt ude i hjørnet af den 30x20 meter store bane. Der er kun en enkelt bue midt på banen, og så krokkes der ikke på helt samme måde som i havegolf, hvor man sætter foden på egen kugle og forsøger at skyde modstandernes kugle langt væk som muligt. I turneringskroket kan man også krokke sin medspiller kugle med rundt på banen, hvilket spillerne benytter sig flittigt af.

“Spillet er blevet mere mere taktisk gennem årene, og det betyder også, at man kommer til at gå mange meter i en kamp, når kuglerne skal jagtes fra den ene ende af banen til den anden. Normalt spiller man fire kampe på en turneringsdag, og i den forbindelse går man op mod 7 kilometer”, fortæller en af klubbens DM-vindere, Bjarne Havbro.

Man fornemmer, at det er en seriøs sport, men også en sport, hvor der plads til at hygge og gasse hinanden, når de fire spillere er i gang. Der drøftes taktik, og spillerne hjælper hinanden med at træffe beslutninger om, hvordan det næste slag skal slås og hvor bolden gerne skal hen.

Klubben i Vognsild tæller 24 spillere. Det er så mange, at man har måttet udvide det lille hus ved siden af de veltrimmede baner, så der er plads til, at alle kan samles og hygge over en kop kaffe efter kamp og træning. På væggene hænger navnene på de spillere, som har hjembragt DM-titler til klubben, og her skal der nu gøres plads til tre nye skilte.

I Himmerland spilles der kroket i DGI-regi, og foruden Vognsild er der klubber i Blære, Vindblæs, Øster Hornum, Aalestrup og Hobro.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!