Mandag d. 15. august 2022 - Årgang 17

Skive sendte FUIK ud af pokalturneringen

02-08-2022

Fodbold: Divisionsholdet var en klasse over et ellers godt kæmpende hjemmehold.

Tekst & foto: Per Lyngby  

Omkring 200 mennesker trodsede det våde og kolde sommervejr tirsdag aften for at se, om FUIK’s jyllandsseriehold kunne skabe en pokalsensation mod gæsterne fra Skive, som spiller i 2. division.

Og hjemmepublikummet fik noget at varme sig på fra første dommerfløjt, hvor et aggressivt FUIK-hold forsøgte at overraske storfavoritterne. Allerede inden for de 2 første minutter havde hjemmeholdet således to kvalificerede afslutninger mod sallingboernes mål. Efter 9 minutters spil ramte en liggende Skive-spiller bolden med hånden i eget felt, og dermed var der straffespark til FUIK. Det omsatte Scott Jensen i en sikker scoring og en overraskende føring til værterne.

Skive fik langsomt greb om spillet og pressede FUIK tilbage på egen banehalvdel. Det blev til en række hjørnespark, som forsvaret dog heroisk fik afværget. I den anden ende lurede Lasse Jensen på en kontrachance, og han var da også tæt på med en god afslutning, som strøg lige forbi mål, akkurat som han fik tacklet bolden fra Skive-målmanden, men den havde ikke fart nok til at komme over målstregen.

Efter en halv times spil fik Skive målmæssigt udbytte af deres spilovertag, da  de udlignede på et godt langskud. Det brændte på foran Nicklas Finnerups mål flere gange, og 5 minutter før pausen kunne Skive bringe sig foran på et hovedstødsmål efter godt forarbejde i venstresiden, som gennem hele halvlegen voldte FUIK store problemer.

Efter pausen fortsatte kampen med stor spildominans til Skive, medens FUIK havde mere end nok at gøre med at forsvare sig og få bolden ud af farezonen. Skive scorede to gange mere - først på hovedstød efter et hjørnespark og til slut på et straffespark.

Slutfacit blev således 4-1 til Skive, men FUIK-spillerne kunne forlade grønsværen med højt hævede hoveder og til bifald fra hjemmepublikummet. Kampen var en god oplevelse og en fin optakt til efteråret i jyllandsserien, som indledes med hjemmekamp mod Holstebro næste tirsdag.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!