Tirsdag d. 18. januar 2022 - Årgang 16

Løgstør sagde farvel til stadion

24-10-2021

Fodbold: Dommer måtte udgå, da der for sidste gang blev spillet turneringsfodbold på Løgstør Stadion.

Tekst & foto: Per Lyngby

Løgstør IF - Holstebro B.   2-2

I 1992 rykkede Løgstør IF fra de gamle baner på Limfjordsvej til det nye stadionanlæg på Frederik Den VII's Alle. Søndag eftermiddag spillede klubbens herrer i jyllandsserien så afskedskamp på dette stadion, som til foråret erstattes af det nye anlæg ved Lanternen. Her har man allerede haft kunstbanen i brug i nogen tid, men fra foråret kommer alle aktiviteter til at foregå her.

Den sidste kamp stod mod Holstebro, og kunne Løgstør vinde kampen, ville de definitivt sikre, at der til foråret spilles jyllandsseriebold på det nye anlæg. Og det så længe ud til, at den vigtige sejr skulle komme i hus. Efter et farligt Holstebroforsøg i kampens indledning var det nemlig Løgstør, som i den grad tog teten, ikke mindst i kraft af en aggressiv og hyperfarlig Oliver Dam, som var stærkt involveret i, at Løgstør efter 12 minutters spil førte 2-0. Først opfangede han bolden, da en forsvarer totalt kiksede en clearing, hvorefter den blev sendt i nettet med et tørt venstrebenshug. Kort efter var Dam igen på spil i venstresiden, hvor han fik prikket bolden forbi målmanden, og på målstregen kunne Nicklas Christian Nielsen sende bolden i nettet uden de store problemer. I resten af halvlegen var Løgstør i god kontrol, og det var nærmere 3-0 end en reducering. Jesper Frederiksen var tættest på da hans frispark blev sendt på overliggeren via målmandens handsker,

Gæsterne fra Holstebro kom ud til anden halvleg med fornyet energi i bestræbelserne på at komme tilbage i kampen og i bestræbelserne på at holde sig fri af nedrykningpladserne. Løgstørs defensiv blev sat under pres og offensivt levede man på omstillinger.

Små 10 minutter inde i halvlegen måtte kampen afbrydes i en periode, da dommeren fik det dårligt. Han gik med sine linjedommere i omklædningsrummet, og efter et kvarters pause blev kampen genoptaget, nu med den ene linjedommer ved fløjten og med en Dommer udvikler, som var på stadion, som ny linjevogter.

Kampbilledet fortsatte med Holstebro, som jagtede en forløsende scoring, medens Løgstør havde flere gode forsøg på omstillinger, men uden at score det mål, som kunne lukke kampen. Det var tæt på en scoring til gæsterne, som ramte den ene opstander, hvorefter bolden trillede på mållinjen, inden den blev sparket væk. Men midt i halvlegen kom reduceringen, på et selvmål, da en Løgstør-spiller forgæves forsøgte at sparke bolden væk, efter at Sebastian Kronborg var passeret. Med 10 minutter tilbage fik Holstebro også udlignet efter et indkast, som havnede midt for mål, hvor bolden blev headet i nettet.

Dermed sluttede det remis, og dermed ligger de to hold side om side pointmæssigt, men med Løgstør på den rigtige side af play off stregen i kraft af bedre indbyrdes resultater.

Nu er intet afgjort før sidste spillerunde, hvor Løgstør som minimum skal opnå samme resultat i deres udekamp mod Gug, som Holstebro opnår i deres kamp mod topholdet Thisted.

I yderste konsekvens han Løgstør havne på den plads, som betyder play off på hjemmebane om nedrykning, og så skal der måske spilles endnu en kamp på det gamle stadion - medmindre man vælger at henlægge kampen til den nye kunststofbane.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!