Fredag d. 14. december 2018 - Årgang 13

Løgstør rykker ned efter fodbolddrama

05-11-2017

Fodbold: I 90 minutter så det ud til, at Løgstør ville redde sig i jyllandsserien - men så gik alt galt. Nu er Løgstør IF ikke længere Vesthimmerlands fodboldflagskib.

Tekst: Per Lyngby

Et straffespark efter 89 minutters spil, og efterfølgende et mål minuttet efter, sendte Løgstør fra himmel til helvede - eller nærmere fra jyllandsserien til serie 1, da de søndag eftermiddag tabte med 1-2 til Hjørring IF.

Efter en målløs første halvleg så Løgstør ellers ud til at have kontrol over tingene, og det blev for alvor godt, da indskiftede Kasper Skak bragte vesthimmerlændingene i front med 1-0 på kunstgræsset i Hjørring. Nu skulle hjemmeholdet op og score 2 mål - ellers ville redningsaktionen med træner Henrik Larsen som skipper være fuldendt og LIF kunne overvintre i sikker havn hjemme i Løgstør i vished om, at de kunne rebe sejlene til en ny sæson i jyllandsserien til foråret.

Men så brød stormen løs i en hektisk slutfase, hvor alt kuldsejlede for LIF’erne, som formentlig har haft en  særdeles stille hjemtur fra Vendsyssel søndag eftermiddag medens mørket sænkede sig - i dobbelt forstand.

Man kan kun have ondt af de hårdtarbejdende Løgstør-spillere, som gennem de seneste kampe har kæmpet og spillet sig ud af en ellers håbløs bundposition. Der kan sikkert sættes en finger på flere steder, når der skal findes en forklaring på, hvorfor det for andet år i træk bliver til nedrykning fra jyllandsserien. Holdet kom for sent i gang, Henrik Larsen effekten blev sat ind for sent, og så må man også se på to hjemmekampe, som burde være endt anderledes. Uafgjort mod bundproppen Brønderslev, som hentede det ene af sine bare 2 point i den kamp og nederlaget på 4-6 hjemme til Hjørring må henføres til kategorien “ikke godkendt”. Havde holdet præsteret i disse to kampe, var det aldrig blevet til nedrykning.

Nu forlader Henrik Larsen igen skuden efter 2 måneders vikarjob, og klubben vil formentlig snart kunne afsløre, hvem der skal være det nye trænerteam, idet der skal ny træner til såvel første- som andetholdet.

Nedrykningen betyder også, at Løgstør nu må dele titlen som vesthimmerlands førende klub med Kvik-Aalestrup, som i denne weekend sikrede sig oprykning til serie 1. Det skal så blive spændende at se, om de to hold kommer i samme pulje til foråret.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!