Onsdag d. 28. september 2022 - Årgang 17

Kvik har krammet på lokalrivaler

09-09-2022

Fodbold: I en intens kamp på Sondrup Park i Aars vandt Kvik med 3-1.

Tekst & foto: Per Lyngby  

Efter en lidt sløv start på efteråret har Kvik-Aalestrup nu fundet melodien i serie 1og vundet to kampe i træk - begge sejre mod lokalrivaler fra Vesthimmerlands Kommune.

Sejren på 3-0 over Løgstør blev torsdag aften fulgt op af en udesejr på 3-1 i Aars, hvor hjemmeholdet ellers kunne sætte sig på førstepladsen med en sejr.

Første halvleg var ganske jævnbyrdig med Aars i mest boldkontrol, uden for alvor at blive farlige, medens Kvik til gengæld levede, og var farlige, på hurtige omstillinger. Per Nielsen var tæt på fra nært hold, men fik ikke ram på bolden, senere slap han fri i højre side og fik afsluttet, men lige over mål. Efter en halv time fik Kvik spillet sig fri i venstresiden, hvorfra et indlæg havnede i panden på Kristian Viderup Worm ved fjerneste stolpe, og så stod det 1-0 til gæsterne. Blot fire minutter senere blev føringen fordoblet - igen på et hovedstød, denne gang efter hjørnespark i højre side. Med fem minutter tilbage af halvlegen var Aars tæt på i to omgange efter et indlæg fra højre side, men først ramte bolden overliggeren og siden fik forsvaret clearet. I samme situation blev Kviks målmand skadet og måtte udgå af kampen og erstattes af en markspiller.

I anden halvleg blev Kvik yderligere svækket, da lynhurtige Per Nielsen, som flere gange voldte Aars-defensiven problemer, måtte udgå med en fodskade. Aars dominerede spillet og forsøgte med indlæg og skud, som skulle sætte den vikarierende målmand på prøve. Men Kvik beskyttede deres mål godt, og Aars-afslutningerne manglede skarphed. Indtil der manglede et kvarter, hvor Rasmus Poulsen blev spillet fri af Robert Stubberup i venstre side og scorede fra en spids vinkel. I det sidste kvarter intensiverede Aars presset mod gæsternes mål, men med Per Nielsen tilbage på banen fik Kvik en mulighed for at spille bolden frem til ham. Med få minutter igen var det netop Per Nielsen som slap fri i venstre side, han afleverede mod midten, hvorfra bolden blev spillet videre til Kristian Worm i højre side. Efter et elegant træk slap Kvik-angriberen fri og havde let ved at score det afgørende mål i det tiltagende tusmørke over Sondrup Park.

Med sejren rykker Kvik op på tredjepladsen med 10 point for 7 kampe, medens Aars er nede som nummer 5 med 9 point for 6 kampe. Imellem disse to hold ligger det tredje vesthimmerlandske hold, Løgstør, ligeledes med 9 point for 6 kampe.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!