Fredag d. 7. august 2020 - �rgang 15

Gundersted-træner til Hornum

10-11-2019

Fodbold: Lokaltindblik.dk gør status over efterårssæsonen for de lokale fodboldhold.

Tekst: Per Lyngby

Den udendørs fodboldsæson er slut for de vesthimmerlandske seniorhold, som har haft op- og nedture. Lokaltindblik.dk har fulgt de lokale hold tæt og summerer her op på holdenes resultater. Samtidig har vi fået afklaret trænersituationen i klubberne, når der tages fat på den nye sæson.

Serie 1

Efterårets helt store overraskelse i vesthimmerlandsk fodbold var ubetinget landsbyklubben Gundersted, som til foråret kan bryste sig af at være områdets højst rangerende klub med status af jyllandsseriehold.

Oprykningen kom i hus efter en særdeles stabil indsats med et par små udfald undervejs. Holdet har generelt lukket godt af i forsvaret, og angriberne har scoret mange mål. Dertil viste holdet god moral og styrke ved at rejse sig fra 0-7 katastrofen hjemme mod Løgstør for så at drage til Nibe og vinde 6-1. At holdets træner, Kristian Skriver, blev alvorligt skadet i hjemmekampen mod Hanstholm, rystede heller ikke holdet mere end at de kunne køre oprykningen forholdsvis sikker i hus med en hjemmesejr over bundholdet Morsø i den sidste kamp.

Kristian Skriver stopper som træner efter en godkendt indsats i barndomsklubben, og i stedet overtager Stephan Olesen som i de seneste sæsoner har spillet i Sønderup-Suldrup men ikke har den store trænererfaring på seniorplan. Som assistenttræner får han Jacob Brændstrup.

Løgstør kom som nedrykkere fra jyllandsserien og var sammen med Støvring blandt forhåndsfavoritterne til at rykke op. Men en miserabel sæsonstart, hvor holdet i flere runder lå under nedrykningsstregen, gjorde det vanskeligt for de blå. Efterhånden kom der dog skik på spillet og gang i målscoringen, men et nederlag hjemme mod Skive blev i sidste ende afgørende for, at holdet sluttede udenfor top 2.

Klubmanden Jimmy Støttrup overtager trænerjobbet fra Kim Christensen, medens Jan Pedersen fortsætter som træner for andetholdet.

Serie 2

Kvik-Aalestrup var tæt på en hurtig tilbagevenden til serie 1, men uafgjorte kampe mod bundhold blev delvis afgørende for, at det ikke lykkedes. Den sidste kamp på udebane mod Fårvang blev derfor afgørende og her tabte vesthimmerlændingene, som i stedet måtte ud i playoff. Her blev det kun til en enkelt kamp, da hjemmeopgøret mod St. Restrup blev tabt efter forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence.

Pauli Vendelbo stopper som træner i Kvik-Aalestrup, hvor Ulrik Sørensen tager over. Han kommer fra et trænerjob i Foulum.

FUIK fortsætter med at ligge lige under toppen i serie 2. Holdet var længe med helt fremme og formåede endda at slå de senere oprykkere fra Hornbæk, men holdet gik helt i stå til slut og måtte se St. Restrup snuppe andenpladsen som gav adgang til playoff.

I Hornum vidste man godt på forhånd, at klubbens herrer ville få en svær sæson i serie 2. Skader og en  smal trup gjorde da også, at holdet ikke hentede de point, der skulle til, og derfor hedder det serie 3 til foråret. I løbet af efteråret fik flere helt unge spillere debut på førsteholdet, og kan man holde sammen på tropperne, bør holdet som minimum stabilisere sig i serie 3.

Det bør kunne lade sig gøre med det scoop, klubben har gjort på trænersiden, hvor succestræneren fra Gundersted, Kristian Skriver, tager over efter Jens Thorup.

“Vi føler vi har fået fra øverste hylde, for det er jo træneren fra kommunens bedste hold, vi har tiltrukket. Vi mener, vi har fået en kapacitet ind, som kan tilføre os noget på de fleste af de parametre, der er vigtige i fodbold, så vi ser meget frem til samarbejdet”, udtaler sportschef Jacob “Bean” Jensen fra Hornum IF.

Serie 3

Efter en række sæsoner i serie 3 lykkedes det endelig for Aars IK at vende tilbage til serie 2. Oprykningen kom i hus i næstsidste spillerunde og kommer efter et stabilt efterår, hvor holdet byggede videre på de gode takter fra sidste halvdel af foråret, hvor klubben ellers var i krise og i fare for at rykke ned i serie 4. To faktorer blev afgørende for oprykningen: Stabilitet i forsvaret og en højere scoring procent end i de tidligere sæsoner.

Aars IK siger nu farvel til cheftræner Allan Leander Mikkelsen og  goddag til Morten Freundlich, som er godt kendt med de helt unge spillere, som han har været træner for klubbens U19-hold ligesom han i efteråret har stået i spidsen for andetholdet.

I den anden serie 3 pulje sluttede begge de vesthimmerlandske hold som nedrykkere. Strandby som en klar en af slagsen, da holdet tabte alle efterårets 14 kampe. Aars IK's andethold havde chancen for at redde sig i sidste spillerunde men tabte 2-3 til Hersom-Bjerregrav efter en hektisk afslutning og må dermed en række ned.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!