Lørdag d. 13. august 2022 - Årgang 17

FUIK er i jyllandsserien

09-10-2021

Fodbold: Nørager-Rørbæk ydede topholdet god modstand, men kunne ikke stå imod til sidst.

FUIK stillede op som storfavoritter til udekampen i serie 1 mod bundholdet Nørager-Rørbæk, som forud for kampen ikke havde opnået et eneste point i efteråret. Modsat kunne gæsterne med en sejr sikre sig oprykning til jyllandsserien allerede tre runder før sidste kamp.

Og det blev da også til den forventede sejr og oprykning - omend hjemmeholdet bed godt fra sig, kunne de dog ikke forhindre Rudi Møllers stormtropper i at vinde med 4-0.

I første halvleg var det svært at se, at det var top mod bund. Nørager-Rørbæk spillede frisk til, også selv om Scott Magnus Jensen efter 20 minutter flugtede FUIK på sejrs- og oprykningskurs. I den resterende del af halvlegen diskede hjemmeholdet om med frisk offensiv fodbold, som sagtens kunne have givet dem en pauseføring, men først reddede målmand Nicklas Finnerup, og senere var overliggeren i vejen for en scoring til bundholdet.

Der var måske betænkelige miner ved pausen hos de 120 fremmødte FUIK-tilhængere, som dog også stod med en fornemmelse af, at en scoring til 2-0 ville lukke kampen.

Den vigtige og afgørende scoring kom 12 minutter inde i anden halvleg, hvor Mikkel Tejlgaard sendte et småforkølet skud mod mål. Umiddelbart så det ufarligt ud, da målmanden kastede sig til den rigtige side, men uden at få fat i bolden, som strøg under ham og i mål. Kort efter kom indskiftede Tobias Finnerup til baglinjen, hvorfra han lagde en perfekt aflevering ind til Jonas Sneftrup, som flugtede bolden ind til 3-0.

Det blev også 4-0 på et mål af Kristoffer Vorre, og rutinerede Lasse “Jeg scorer når jeg vil” Jensen flashede da også en undertrøje med den tekst, da han sendte en ripost forbi målmanden - men jubelen forstummede dog, da linjevogteren markerede for off side og målet blev annulleret,

Til gengæld var der ikke noget, som kunne stoppe jubelen, da dommeren fløjtede af og Queen-hymnen “We are the champions” gjaldede ud fra Soundboxen på sidelinjen, hvor oprykningstrøjerne og champagnen var gjort klar.

Træner Rudi Møller måtte igennem den obligatoriske lufttur, og så var der ellers lagt op til en festlig oprykningsfest hjemme i klublokalet for spillere, ledere og fans.

FUIK rykkede senest op i jyllandsserien i 1999 og var der til 2003, hvor pilen igen pegede nedad. Siden har der stået serie 2 og 1 på programmet for klubben.

Indtil lørdag eftermiddag i Nørager.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!