Fredag d. 14. august 2020 - �rgang 15

Fodbolddrengene fra Vesthimmerlands Gymnasium & Hf skal til DM

03-10-2019

Når engle drømmer smukt, så kan det få selveste jorden til at skælve i benovelse, og det var i høj grad tilfældet, da fodbolddrengene fra Vesthimmerlands Gymnasium & Hf triumferede på fodboldbanen i en sådan grad, at superligafodbold nærmest fremstår som kedeligt og trivielt.

På mange måder var man klar over, at gymnasiet har et særdeles talentfuldt hold, men kun den største optimist kunne forudse, at holdet nu er blandet landets otte bedste gymnasier, hvad angår fodbold, - og det er endda, inden DM er afholdt.

Vesthimmerlands Gymnasium & Hf var sådan set også på hjemmebane, da Aars IK og deres centerleder, René Carøe var værter, hvilken rolle de udfyldte til absolut topkarakter. Stævnet dækkede faktisk hold fra omkring Vejle og mere vestpå og indtil Aars med deltagelse af flere meget store gymnasier så som Herning, Silkeborg og Viborg-gymnasierne.

Gymnasiets drenge var havnet i pulje med Viborg, Tørring og Paderup (Randers), og kampene mod disse blev vundet med 6-0, 1-0 og 2-0, hvorefter Silkeborg blev slået 3-0, inden drengene vandt overlegent med 5-0 i finalen. Det kan konstateres, at Vesthimmerlands Gym. & Hf råder over et særdeles teknisk hold, som formår at dominere spillet på banen med meget seværdig fodbold. Holdet har sin stamme fra Aars IK, men råder også over spillere fra Farsø, Kvik Simested, Løgstør, Vognsild, Viborg og Aalestrup, som samlet gør det til et utroligt homogent hold.

Fodboldpigerne fra Vesthimmerlands Gymnasium & Hf var snublende tæt på at følge drengene til DM. De vandt deres puljekampe mod Viborg, Bjerringbro og Tørring med 4-0, 3-0 og 7-0 og spillede så 0-0 mod Silkeborg, hvilket var nok til at sikre dem førstepladsen i puljen. I en afgørende finalekamp skulle de så spille mod pigerne fra Herning om en plads, og til DM, og måske var kræfterne sluppet op, for Herning vandt med 2-0.

Opsamlende kan det konkluderes, at stævnet forløb eksemplarisk, og Vesthimmerlands Gymnasium & Hf endnu engang fik skrevet sig ind på det sportslige danmarkskort.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!