Fredag d. 5. juni 2020 - �rgang 15

Flotte karate-resultater i Farsø

30-09-2018

Fodbold: Den lokale himmerlandske klub sejrede både som arrangør og deltager ved DM-stævnet.

Der blev uddelt drøje hug og spark i Dronning Ingrid Hallerne lørdag, hvor der blev afviklet danmarksmesterskaber i Modereret Knock Down Karate - en afart af den asiatiske kampsport, hvor fløjlshandskerne bogstavelig talt  er efterladt på hylderne. Til gengæld er fødderne polstrede med puder, så sparkene ikke bliver alt for voldsomme.

“Reglerne er ret enkle - det er tilladt at sparke og slå - dog må udøverne ikke slå i hovedet. Der må heller ikke udføres frontale spark mod hovedet, men gerne fra siderne. Desuden må der heller ikke udføres slag og spark i skridtet”, fortæller Kim Trier Larsen fra den arrangerende klub i Farsø, da Lokaltindblik.dk fanger ham ved speakerbordet til en hurtig bemærkning og ultrakort beskrivelse af sporten mellem to af DM-kampene.

Selv om der bliver uddelt spark og slag, som ind imellem også sender en kæmper i kanvassen, foregår kampene med den kendte disciplin og respekt, som kampsporten også har som væsentlige elementer. Der er helt faste ritualer for, hvordan man hilser på hinanden og dommerne før og efter kampene, som styres af en kampleder med hjælp fra fire dommere forsynet med flag i hvert hjørne af det område, der kæmpes på.

Tilskuerne lever sig ind i kampene, og det skorter ikke på opildnende tilråb og gode råd til udøverne. Det giver en fortættet stemning i den store idrætshal.

Den lokale klub Himmerland Martial Arts Academy opnåede flere flotte resultater. Patrick Trier Larsen blev Danmarksmester, Phillip Hørdum Vestergård kæmpede sig til en 2. Plads, Lars Holm og Bitten Thorning fik begge en 3. plads. Sidst men ikke mindst fik Leo Seiko Ooyama Årets Fighter Pokal.

“Vi er meget tilfredse og stolte af alle kæmperne og et super vellykket DM, som allerede er skemalagt til at blive afviklet igen til næste år, lørdag d. 28. september 2019 i Dronning Ingrid Hallerne i Farsø”, fortæller Kim Trier Larsen ovenpå nogle hektiske dage med planlægning og gennemførelse af DM-stævnet, som samlede 52 deltagere i Farsø.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!