Fredag d. 14. august 2020 - �rgang 15
Hornum oplevede at rykke både op og ned i 2018. I foråret røg holdet ud af serie 2 med mindst mulig margin, men et suverænt efterår betyder, at markedsbyens fodbolddrenge atter er i serie 2, når der fløjtes op til fodbold i foråret.

Et godt efterår for fodbolden i Vesthimmerland

04-11-2018

Fodbold: Det er gået mere op end ned for de lokale klubber - også kvindefodbolden er på vej frem.

Tekst og foto: Per Lyngby

I denne weekend blev der sagt farvel til udendørs fodbold for i år - da klubberne spillede sæsonens sidste kampe i serierækkerne. Lokaltindblik.dk har fulgt de lokale hold gennem hele sæsonen og gør her status over efterårssæsonen 2018:

Serie 1

Efter at oprykningen missede for Løgstør i foråret var kursen klar: Nu skulle det være, og kun Thisted kunne blive en trussel for de ambitiøse folk fra muslingebyen. Løgstør cruisede da også gennem sæsonen uden at tabe en eneste kamp. Thisted, som generelt var en skuffelse, tog point fra topholdet i de to klubbers første møde, og to gange blev det uafgjort i lokalopgørene mod Gundersted - ellers blev der gjort rent bord med sejre i de 9 resterende kampe, 30 point og en imponerende målscore på 45-9. En velfortjent oprykning, som vikarduoen Rasmus Nygaard og Henrik “Mini” Rasmussen kørte i hus, efter at Andreas Overgaard havde lagt fundamentet, men selv valgte at stoppe midt i sæsonen. I den nye sæson bliver det et nyt ansigt, Kim Christensen, som skal lede holdet.

Gundersted var oprykkere men gik uimponeret til sagen og sluttede på en fornem andenplads - holdet kan bryste sig af, at de ikke tabte til suveræne Løgstør, som de faktisk havde godt fat i begge gange, de to hold mødtes. I et par kampe manglede koncentrationen og skarpheden, og derfor blev landsbyklubben aldrig en reel trussel i oprykningskampen, medens nedrykning til gengæld heller aldrig blev et emne. Kristian Skriver tager endnu en tørn som træner for holdet.

Kvik-Aalestrup startede sæsonen skidt, og lå længe uden point - bl.a. fordi programmet havde maget det sådan, at de startede ud mod de formodet stærkeste hold. Efterhånden kom der dog styr på det, og da man var halvvejs, havde holdet stabiliseret sig og vundet de vigtige kampe mod potentielle konkurrenter i kampen om at undgå nedrykning. Det var derfor en bet, at holdet tabte til Viborg, hvorved de sidste kampe blev lidt for spændende. Kvik-Aalestrup klarede dog selv skærene ved at vinde den sidste kamp med 1-0 i Ulbjerg.

Serie 2:

Farsø-Ullits IK var alene om at repræsentere Vesthimmerland i denne række, og traditionen tro blev det lige ved og næsten for Jens Bojer tropper, som løb ind i et dumt nederlag mod Møldrup-Tostrup og derfor måtte se Storvorde-Sejlflod løbe med oprykningen. Faktisk havde træneren ikke forventet, at det unge hold kunne spille med så langt fremme i rækken, efter at man i sommerpausen havde taget afsked mere flere af de rutinerede og bærende kræfter. Men de unge har gjort det godt, og holdet bør også til foråret kunne lege med i den sjove ende - om det så rækker til avancement, må det kommende forår vise. Her fortsætter Jens Bojer som træner.

Serie 3:

Der var med spænding set frem til en tæt duel mellem Aars IK og Hornum, som på forhånd var regnet som oprykning favoritter i puljen.

Nedrykkere fra Hornum præsterede et meget stabilt efterår, hvor holdets eneste problem var manglende skarphed i angrebet. Til gengæld var forsvaret stabilt og tæt. Det resulterede i en række smalle sejre, som til sidst gjorde udslaget, da oprykningen skulle afklares. En skadesliste så lang som udstillerlisten til byens hestemarked betød, at nogle af klubbens Young Guns kom i spil. Det gjorde de fremragende, og på den konto kan træner Jens Thorup se frem mod den nye sæson i serie 2 med fortrøstning. Kan holdet få nogle af de skadede spillere klar, og kan angriberne være bare en smule mere effektive, bør nedrykningsspøgelset kunne holdet på afstand i foråret, hvor træner Jens Thorup fortsætter på posten.

Aars IK kæmper en Sisyfos-kamp for at komme i serie 2. Og endnu en gang måtte den tidligere vesthimmerlandske storklub, hvor man for få år siden drømte om divisionsbold og nyt storstadion, se andre løbe med billetterne til det forjættede land. I det forgangne efterår var holdet længe ubesejret, men det rakte ikke til så meget, da det heller ikke blev til så mange sejre. Uafgjort på uafgjort betød, at holdet halsede efter Hornum, og selv om det var tæt på at kunne blive spændende til slut, blev næstsidste spillerunde endestationen for drømmene: Aars tabte på udebane, og samme dag sikrede Hornum sig den vitale sejr, som gav dem oprykningen. Derfor var sejren over Hornum kun et kosmetisk plaster på såret af den sårede Kimbrertyr.

Om foråret så kan blive vendepunktet er svært at sige - Aars har gennem de seneste sæsoner tabt kampe, som ikke burde tabes. Såvel i foråret som i efteråret sætte kimbrerne point til mod rækkens absolutte bundhold, og det er der ikke plads til, hvis man vil gøre sig håb om at avancere.

Der har været tilløb til kritiske røster på grund af Aars IK's placering som en af de lavest rangerende i området, men fakta er, at klubben i disse år betaler prisen for den periode, hvor man havde en overbygning med fokus på at komme til at spille divisionsbold. Det betød givetvis, at flere af klubbens egne spillere søgte andre græsgange, da der blev hentet spillere udefra. Dermed blev der også skabt et netværk, som har gjort det naturligt for andre, at søge derhen, hvor kammeraterne spiller.

Der er dog masser af ungt talent i Aars IK, og set udefra har man gang i det helt rigtige ved at satse på egne spillere. Der er opbygget en god trænings- og klubkultur, og på sigt skal det nok give pote. Og så skal de tilskuere, som engang så danmarksseriefodbold på Aars Stadion, nok rette fokus mod, at det er bedre at se sin klub i en lidt lavere række med egne spillere, frem for at spille med “købespillere” i de højere luftlag. Her skal der  alt andet lige bruges alt for mange penge til et projekt, som næppe nogensinde vil komme til at hænge sammen sportsligt eller økonomisk.

Løgstør andetholdet spillede længe med i toppen, men en lammer på 0-7 i udekampen mod Hornum satte de drømme på stand by. Holdet sluttede dog fornemt, og formåede som det første, og eneste, hold at besejre Aars, som i næstsidste spillerunde blev sendt hjem med et nederlag på 0-1 til Jan Pedersen unge tropper.

Serie 4:

I en lokalpræget pulje var det FUIK og Aars, som kæmpede om oprykningen sammen med Øster Hornum, medens oprykkerne fra Hornum og Vester Hornum havde svært ved at begå sig på dette niveau.

FUIK sikrede sig oprykningen ved at vinde udekampen mod Aars i næstsidste spillerunde, hvor de for længst var afgjort, at Hornum og Vester Hornum måtte retur til serie 5

Serie 5:

Vindblæs og Strandby har tidligere været i serie 4, og begge klubber returnerede til det niveau, da de sluttede som vindere i hver sin pulje i serie 5.

Ikke mindst i Strandby er man glade for det, efter at det ellers så sort ud i klubben i foråret, hvor man måtte trække sit hold i serie 3 på grund af spillermangel. Klubben fik stabiliseret sig hen over foråret, og er nu klar til at tørne ud i serie 4 - måske med spændende opgør mod Vindblæst i vente.

Kvindefodbold

Der har været lidt stille omkring kvindefodbolden i Vesthimmerland efter ophøret af samarbejdet mellem FUIK, Gundersted og Vegger.

Nu er der dog godt nyt, idet Gundersted i efteråret sikrede sig oprykning til jyllandsserien, medens Aars efter en lang periode uden de store resultater i seniorfodbold hos kvinderne, nu er rykket op i serie 1.

I efteråret har der været flere lokale klubber i serie 2, hvor man har kunnet finde hold fra Løgstør, FUIK, Hornum og Kvik-Aalestrup.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!