Torsdag d. 1. december 2022 - Årgang 17

Drama til det sidste på Beachtown

25-09-2022

Fodbold: Rødt kort til målmand i første halvleg og straffespark i sidste minut.

Tekst & foto: Per Lyngby 

Trods afbud fra flere stamspillere lignede det på forhånd en overkommelig opgave for Strandby IF's herrer i serie 3, da de søndag eftermiddag fik besøg af bundholdet Valsgård. Gæsterne løb ind på Beahtown Arena med bare 4 point og en målscore på minus 19 i tabelregnskabet.

Men så let skulle det ikke blive for hjemmeholdet i en dramatisk kamp.

I første halvleg var det så som så med chancer til hjemmeholdet, som havde overtag i spillet mod et godt fightende Valsgårdhold, der heller ikke var ueffne på deres kontrastød. På et af disse slap en angriber fri i højre side og efter et par træk endte bolden midt for mål, hvorfra den blev sendt i nettet. Kort før pausen fik udeholdet hjørnespark, og det blev sendt ind i panden på en medspiller, som headede Valsgård i front med 2-0. Efterfølgende valgte målmand Dennis Bøgh at kaste bolden direkte ud i klumpen af jublende Valsgård-spillere. Umiddelbart så det ud til, at dommeren kun ville give et gult kort til Strandbymålmanden, som dog nægtede at tale med manden i sort, som i stedet trak det røde kort - direkte rødt! Dermed var Strandby reduceret til 10 mand i resten af kampen, ligesom de måtte sætte en markspiller på mål. 

Trods undertallet var det Strandby, som dominerede spillet i anden halvleg, hvor man fik ekstra pondus fremme, da angriberen Mikkel Pedersen nåede frem til kampen og skyndsomt fik klædt om. Gæsterne kæmpede heroisk for at holde føringen. Strandby appellerede for straffespark i en situation, hvor en Valsgård-spiller reddede på målstregen med hånden, men dommeren vinkede afværgende. De to hold blev i 10 minutter lige mange på banen, da en Valsgård-spiller fik gult kort. Strandby pressede på, og det var tæt på i flere tilfælde, men først med 20 minutter igen kom reduceringen, da Andreas Husum slap fri i højre side og fik passeret en ellers velspillende målmand. Det blev til masser af lange bolde frem mod Mikkel Pedersen - det førte ikke til mål men til flere hjørnespark, som flere gange var tæt på at blive farlige. Kampens sidste lange bold blev til gengæld afgørende, da den førte til, at en Strandbyspiller blev hægtet i feltet. Denne gang lød fløjten for straffespark, og det omsatte Michael Buchholdt i en udligning til 2-2, hvorefter slutfløtet lød, umiddelbart efter at bolden  var sat i spil.

Overordnet set et passende resultat i en kamp, hvor Strandby havde masser af spil men ikke for alvor var skarpe, når chancerne opstod. Det var gæsterne til gengæld, og de skal ligeledes have kredit for at kæmpe for sejren, som de altså måtte lade glide af hænde til slut.

Næste søndag skal Strandby til Kvik, som også er i bunden, og her skal der mere skarphed og kynisme frem, hvis de grønne vil bevare kontakten til toppen i puljen.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!