Onsdag d. 8. december 2021 - �rgang 16

300 til bold i Gundersted

13-11-2021

Fodbold: Med en sejr på 2-1 over Hornum bevarede hjemmeholdet pladsen i serie 1.

Tekst & foto: Per Lyngby

Der stod ære, håneret - og en plads i serie 1 - på spil, da Gundersted lørdag eftermiddag tog imod Hornum til en publikumstræffer af et lokalopgør.

Godt 300 mennesker trodsede det grå efterårsvejr og indfandt sig den lokale kamp om Vesthimmerland, hvor Hornum i tilfælde af en sejr ville bytte plads med Gundersted og blive serie 1 hold til foråret og sende værterne i serie 2.

Allerede fra kampens start fik man en fornemmelse af, hvordan kampen ville forme sig. Gundersted var mest på bolden, medens Hornum levede på en solid defensiv kombineret med giftige kontrastød. Midt i halvlegen slap Mark Kastrup Nielsen fri i venstre side, og det lykkedes ham tæt under mål at sende bolden i nettet. 1-0 til gæsterne og stor jubel på gæstesiden af stadion, som i dagens anledning var smykket i blåt. Kort efter var det tæt på 2-0, da et hovedstød sneg sig tæt forbi stolpen, og så blev det i stedet 1-1 efter 37 minutter, da Kasper Haldrup scorede efter hjørnespark.

Anden halvleg blev en åben slagudveksling med tætte nærkampe og masser af intensitet - og knap så meget poleret fodbold. Hornum løb ind i 2 gule kort og kæmpede bravt i undertal. Målmand Mikkel Kristensen diskede op med en flot redning, og senere ramte Gundersted stolpen i to omgange - uden scoring. Den afgørende situation opstod, da et højt indlæg ind i feltet landede i panden på Rene “Nuggi” Petersen, som dirigerede bolden ind i målhjørnet til en 2-1 føring til Gundersted. Hornum forsøgte sig med såvel langskud som et par gode indlæg, men uden succes, og dermed kunne Gundersted til slut fejre en lille “oprykning” da dommeren fløjtede kampen af.

For begge holds trænere var kampen også den sidste med deres respektive klubber. Stefan Olesen siger farvel til Gundersted efter 2 år. Han tog over efter Kristian Skriver, som drog til Hornum - med succes. Selv om det ikke blev til oprykning, forlader Skriver klubben efter en historisk sæson, hvor det blev til en flot andenplads i serie 2 - og play off om en plads i serie 1.
 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!