Mandag d. 28. november 2022 - Årgang 17

Vesthimmerlandske butikker gør sig klar til Black Friday

31-10-2019

Dette indhold er sponsoreret

Der er en dag om året, hvor butikker verden over går amok i tilbud af uhørte dimensioner. Begivenheden er en tilbagevenende en af slags, der altid falder fredagen efter Thanksgiving i USA.

Det er natuligvis Black Friday, der er tale om og i år forventer butikkerne endnu højere salg en sidste år. Det gælder også de vesthimmerlandske butikker, der gør sig klar til de mange kunder som står klar til at gøre brug af datoen til at handle julegaver og shoppe.

Black Friday 2019 finder i år sted den 29. november og her er alt fra iPhones til strikkeudstyr på tilbud. Black Friday satte sidste år salgsrekord i Danmark, og igen i år forventer man, at de danske kreditkort bliver rødglødende, når den amerikanske mærkedag løber af stablen.

Gode tilbud og skarpe priser
Black Friday er et uformelt navn for fredagen efter den amerikanske helligdag Thanksgiving. Det betragtes i USA som den dato, hvor julehandlen for alvor begynder. Det er en dato som de danske butikker gradvist har taget til sig over de seneste par år, og betragtes nu som en forankret af den danske detailbranche. Der sælges både online og offline, og sidste år var rekord for de danske detailkæder. Specielt elektronik, tøj, sko, accesories og meget andet er det der bliver solgt mest af, når der er gode tilbud og skarpe priser butikkerne og på webshops. I 2015 fik datoen foralvor et gennembrud og Black Friday 2015 er den enkeltstående største handelsdag nogensinde i Danmark.
Forventes større end nogensinde

Om man kan slå rekorden fra 2015 må man vente også, men det er i hvertfald helt sikkert, at der er lagt op til den helt store handelsdag i de danske online- og offline butikker. Flere butikker har allerede varslet med vanvittige udsalg og kæmpe besparelser på alt fra vaskemaskiner til halskæder. Skal man derfor købe julegaver ville det være smart at gøre det på netop Black Friday, da man således ville kunne spare en hel del penge på sine indkøb.

Black Friday er en amerikanske tradition
Historien om Black Friday tager sin begyndelse i den amerikanske by Philadelphia, hvor det blev en betegnelse for de mange horder af mennesker, der gik på indkøb dagen efter Thanksgiving. Det har siden 1961 været et kendt begreb i USA, hvor man har set fuldstændige vanvittige scener på baggrund af de amerikanske butikkers udsalg. Stormløb mod elektronikbutikker, slåskampe om en udsalgsvare i storcentre og flere opskure skænderier, har været blandt de mest iøjnefaldende klips, som har floreret på nettet.

Black Friday har også fået en lillebror; “Cyber Monday”, der med mindre succes også har fået indpas i USA. Det er dog ikke kommet så vidt i Danmark, hvor der altid er bedre stemning blandt detailhandlerne, end der er i de amerikanske butikker. Black Friday er altså en gylden mulighed for at få lavet de første julegaveindkøb og spare en masse penge på en og samme tid. Sæt derfor kryds i kalenderen den 29. november, hvor dagen bliver skudt i gang.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!