Mandag d. 5. december 2022 - Årgang 17

Værd at vide om CBD-olie

21-10-2021

Dette er sponsoreret indhold

CBD-olie har i store dele af verden de senere år vundet større og større indpas i det store udvalg af kosttilskud og naturlægemidler. Også her i Danmark er interessen stor, og mange vælger at prøve det for at lindre forskellige lidelser. Læs med her og blive klogere på nogle af de ting, det er værd at vide omkring CBD-olie.

Selv om cannabis som sådan er forbudt her i Danmark, er der altså visse typer af CBD-olie, også kaldet cannabisolie, som er tilladt og som kan findes i handlen, blandt andet i helsekostforretninger.

Hvad kan man bruge CBD-olie til?
CBD-olie bruges til en række forskellige lidelser, herunder stress, angst og depression samt smertelindring ved visse kroniske sygdomme som f.eks. gigt. Ved stress er der sjældent tale om smerter, men her kan olien i nogle tilfælde være med til at give ro og afslapning, hvilket er så vigtigt, når man har fået konstateret stress. Da kan man også komme langt med andre behandlingsformer, men når nervesystemet er i alarmberedskab, kan det være svært at finde ro med meditation og lignende, og her kan det være en mulighed at prøve CBD-olie for at få beroliget nervesystemet.

Hvordan doserer man CBD-olie?
Når man vil finde ud af, hvor meget CBD-olie man skal tage, afhænger det dels af ens højde og vægt, men også hvor koncentreret den pågældende olie er. En høj og kraftig mand har brug for en anden dosering end en spinkel kvinde, og således er der forskel på, hvor meget den enkelte skal tage. Nogle vil sige, at man ikke kan overdosere olien, men selv hvis dette er tilfældet, bør man søge information om den helt korrekte dosering af cbd inden man indtager olien. Her kan man læse på emballagen og indlægssedlen, og man kan få rådgivning af personalet i forretningen. Køber du CBD-olie på nettet, vil der ofte være tilgængelig information om dosering af produktet, og er der ikke det, er det muligvis et andet sted, du skal gøre dit indkøb. Når det gælder ens sundhed, må man være omhyggelig med at undersøge produktet og at indtage den på korrekt vis. I forbindelse med indtagelse af olien kan der desuden være forhold omkring måltider i forbindelse med produktet, og dette skal man altså også undersøge.

Bivirkninger
Som ved alle præparater, og det gælder både den lægevidenskabelige medicin såvel som naturmedicin, kan der være bivirkninger, og dem bør man søge information om, når man overvejer at begynde på CBD-olie såvel som andre præparater. I forhold til CBD-olie er der ofte tale om mildere bivirkninger som kan dreje sig om træthed, kvalme, tør mund, svimmelhed og lavere blodtryk. Hvis du lider af nogle kendte sygdomme, bør du altid kontakte din læge, inden du påbegynder selvmedicinering af nogen art og altså også CBD-olie.
 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!