Mandag d. 28. november 2022 - Årgang 17

Tre ting en boligadvokat kan hjælpe dig med

25-02-2022

Dette indhold er sponsoreret

Der er mange, der ikke tænker over det, men der er rigtig mange juridiske ting, der skal være i forbindelse med både køb, salg og overdragelse af en bolig. Det er de færreste, der har en baggrund indenfor jura og de forskellige love, der er gældende i forbindelse med fast ejendom. Derfor er det også svært for det almindelige menneske at få styr på det hele. Der er nemlig rigtig mange ting, som man skal holde sig for øje i forbindelse med både køb, salg og familieoverdragelse. Her er samlet en lille guide til de forskellige ting, og hvad en boligadvokat vil kunne hjælpe med. 

Køb og salg
Det er de færreste, der går igennem livet uden på et eller andet tidspunkt enten at købe eller sælge fast ejendom. I forbindelse med køb og salg af en bolig, er det en rigtig god idé at have en boligadvokat ind over. Der er nemlig mange ting, som en boligadvokat vil kunne hjælpe med, som enten kan være svære eller helt umulige at gøre selv. For det første så er der i forbindelse med alle bolighandler en købsaftale, som begge parter skal skrive under på. Den er ofte skrevet med mange juridiske termer, der kan være svære at forstå. Her kan det være rigtig rart at have en boligadvokat ind over, der kan læse den igennem. Derudover så skal det også registreres ved alle handler af fast ejendom, at ejendommen har skiftet ejer, og det skal registreres i et offentligt register. Her har man også brug for en boligadvokat til at hjælpe sig. 

Familieoverdragelse
En specifik bestemmelse fra 1982 giver mulighed for at overdrage fast ejendom til familiemedlemmer med fordelagtige vilkår. Det kan for eksempel være, at forældre ønsker at lade deres børn overtage deres bolig. Normalt er der skattepligt på større gaver i Danmark, hvilket gør, at man normalvis skal betale skat af det. Man kan dog komme udenom det ved denne bestemmelse. I forbindelse med familieoverdragelse, er der dog også en masse juridisk arbejde, der skal ordnes. Her kan det også være rigtig rart at have en boligadvokat ind over, som kan holde styr på det juridiske og sikre, at det stemmer overens med bestemmelsen. Der er nemlig mange forskellige regler inden for familieoverdragelse, som man skal holde sig for øjet, for at sikre at det hele er lovligt. Der er ingen, der ønsker at finde ud af mange år efter, at det ikke var helt lovligt. 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!