Torsdag d. 1. december 2022 - Årgang 17

Tre ting, der er mangel på i København

09-08-2019

De fleste danskere kan blive enige om, at København er en af verdens bedste storbyer. Den har lidt af det hele: Smuk arkitektur, strand og vand, shoppingmuligheder, turistattraktioner og masser af fine parker. Der er dog også et par områder, hvor København og københavnerne halter en smule bagud. I det følgende kan du læse om tre ting, der er mangel på i København, og som denne artikel ønsker at sætte større fokus på.

Mødelokaler til fornuftige priser til byens erhvervsfolk

København har et sprudlende erhvervsliv, der giver arbejde til tusindvis af danskere. Netop derfor er det vigtigt, at der er de bedste forudsætninger for at nystartede virksomheder lykkes og garvede firmaer trives. I perioder har der desværre været mangel på mødelokaler i København - særligt nogle, der kan betales til fornuftige priser. Det er vigtigt at virksomheder store som små har mulighed for at låne og leje sig ind i lokaler af enhver størrelse. Det kan nemlig være afgørende, at en virksomhed ikke skal springe budgettet for at leje mødesteder rundt omkring i byen.

Cyklister, der kører med cykelhjelm

København er om noget kendt for at være en cykelby. Oplever du byen i myldretid, kan det sommetider føles som om, der er flere cyklister end biler. Det er helt fantastisk, at så mange vælger at tage cyklen - det er både godt for miljøet og danskernes helbred. Og København er da også en by, der skaber de allerbedste forudsætninger for at cykle rundt. Du finder ikke mange områder af byen, der ikke har brede cykelstier og lysregulering, der kun er til cyklister. Til gengæld er der stadig mange, der vælger ikke at tage cykelhjem på. Dette er et kæmpe sikkerhedsmæssigt problem, der betyder, at der årligt er flere der enten mister livet eller kommet slemt til skade i trafikken. Med cykelhjelme fra cykelexperten kan din cykeltur blive langt mere sikker. Der er stort udvalg til billige priser - det vil sige, der ikke er nogen undskyldning for ikke at investere i en cykelhjelm, når du skal igennem Københavns tætte trafik.

Boliger til de studerende

En anden ting, der i flere år har været mangel på i København, er studieboliger. Hver eneste år, når studerende starter på videregående uddannelser i byen, har de svært ved at finde tag over hovedet. Manglen på boliger, betyder at lejepriserne stiger og stiger, og det som studerende derved er svært eller helt umuligt at have råd til de lejligheder, der er frie. Det er i de seneste år lavet en række tiltag for at forsøge at afhjælpe den store boligmangel i byen. Men desværre viser det sig fortsat at være et problem hvert eneste år. Det betyder blandt andet, at de studerende er tvunget til at flytte langt uden for København og bosætte sig i helt andre byer. Dette resulterer i store omkostninger til transport, og de lange pendlerture kan ofte være stressende for studerende, der hver dag eller flere gange om ugen skal møde i skole i byen.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!