Mandag d. 28. november 2022 - Årgang 17

Tips og tricks til din nye virksomheds forretningsplan

26-08-2021

Dette er sponsoreret indhold

Hvis du er ny virksomhedsejer, kender du sikkert til byrden af alt det tunge papirarbejde. Måske var du allerede forberedt på det, eller måske er du blevet overrumplet af den tidskrævende arbejdsbyrde, som papirarbejdet nu engang er. 

Hvis sidstnævnte er tilfældet, må du endelig ikke miste modet. Hvis du har en god idé eller et godt produkt, så skal det ud i verden. Papirarbejdets vigtighed består dog blandt andet i, at skabe et fundament for din idé eller dit produkt. Det kan nemlig sjældent stå alene, men kræver en nøje planlagt strategi. 

Hvis du ikke er bekendt med, hvordan du rent praktisk skal skabe dette fundament for dit produkt, så kan du med fordel lave en forretningsplan. En forretningsplan vil gøre hele processen mere overskuelig, og den vil samtidig give din nystartede virksomhed bedre chancer for at klare sig godt. Hvis du allerede er godt på vej, kan du eventuelt nøjes med at lade dig inspirere af en skabelon til forretningsplan.

Hvad er en forretningsplan?
Hvis du er helt ny i branchen, får du her en kort forklaring af konceptet. En forretningsplan er kort sagt en køreplan for, hvordan du vil få din virksomhed til at leve. Den indeholder altså alle mulige forskellige oplysninger om, hvordan du vil lykkedes med dit projekt. Det kan være alt fra de økonomiske aspekter, til de mere reklamemæssige strategier, og endelig til hvordan du vil beskrive dit produkt.

Hvordan laver jeg en forretningsplan?
Et godt tip til udarbejdelsen af din forretningsplan er, at tage udgangspunkt i en skabelon. Her er det dog vigtigt, at du vælger en skabelon, der passer til den branche, som din virksomhed opererer indenfor. Der er nemlig stor forskel på, hvordan en forretningsplan skal se ud, alt efter om det er en restaurant eller en fabrik, som du er ved at starte op.
 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!