Torsdag d. 1. december 2022 - Årgang 17

Sport og motion er godt for krop og sind

22-11-2022

Sponsoreret indhold

Den daglige følelse af velvære og overskud, kommer ikke af sig selv. Det kræver en daglig indsats, gode vaner og ikke alt for mange afvigelser. Det handler om, dagligt at få rørt sin krop, gennem sport eller motion, at spise sundt og varieret og at få sovet godt og i tilstrækkeligt lang tid. Dernæst handler det om at få det hele til at blive daglige rutiner, som man slet ikke behøver anstrenge sig for at gøre.
Desuden handler velvære og overskud ikke kun om hvordan man har det fysisk. Fysisk velvære skaber også velvære og overskud i sindet.

De gode vaner starter allerede i barndommen
For at noget kan blive en nem og god vane i voksenlivet, er det en god ide at starte så tidligt som muligt. Børn der har forældre der selv dyrker sport, lærer fra barnsben af, at sport er en naturlig del af hverdagen.

For voksne, der ikke har oplevet sport og motion, som en naturlig del af hverdagen, kan det være utroligt svært, selv at skabe de gode vaner. Derfor gør du både dig selv og dine børn en stor tjeneste, ved selv at dyrke sport og motion, og samtidig tilbyde dem muligheder for at gøre det samme.

Motion er grundlaget for velvære
Sport og motion er grundlaget for dit fysiske velvære. Om det er en sportsgren som bliver dyrket regelmæssigt, motion i et motionscenter eller lange gåture med familiens hund, betyder ikke så meget. Det som er kernen er at man, hver eneste dag, får rørt sin krop. Nogen dage kan det nemt bare være en kort cykeltur, hvis der så til gengæld er andre dage, hvor man går lidt mere til den. Skab de gode vaner, så de bliver en naturlig del af hverdagen.

Alt med måde. Sport må ikke gå hen og blive altoverskyggende. At holde pauser er også vigtigt. Luk alt andet ude, hyg dig med Online sportsbetting, en god bog eller noget andet hyggeligt. Det hele handler om at skabe balance, så der opstår både fysisk og psykisk velvære og overskud.
 


Spis sundt og varieret
Hvad vi stopper indenbords er også vigtigt. I vores del af verden har vi en hang til kulhydrater. Kulhydraterne har vi faktisk ikke brug for, i de mængder vi indtager dem.

De rigtig slemme kulhydrater er hvidt brød, pasta og alt det usunde som kager, chips og slik. Kalorier er godt for os, i passende mængder. Stort dagligt indtag af kød er ikke nødvendigt. Et par dage om ugen med kød på menuen er alt rigeligt.

Spis i stedet en hel masse grønsager. Kål, bønner, rodfrugter, spirer, nødder og kerner. Kog dem, steg dem, bland dem i juice og spis dem råt.
At spise sundt og varieret er grundlaget for det fysiske overskud, der skal til for at kunne motionere.
På samme måde som med motion, lærer vi bedst de gode madvaner, mens vi stadig er børn. Børn der vokser op med rigelige mængder grøntsager og meget lidt kød, vil aldrig føle det som et afsavn, når de bliver voksne.

Få en god nattesøvn
Daglig sport eller motion og god, sund kost er i mange tilfælde rigeligt til, helt naturligt, at give den gode nattesøvn. Hvis det ikke er sådan, er der et par ting man selv kan gøre for at hjælpe det på vej.

Faste sengetider og faste tider at stå op på, er en god ide. Kroppen er et vane dyr, og har ikke spor svært ved at tilegne sig nye vaner.
En anden vigtig ting er at skabe rolige omgivelser for søvnen. Undgå al lyd og lys i soveværelset.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!