Mandag d. 28. november 2022 - Årgang 17

Spar penge på varmen med en ny varmepumpe

24-08-2020

Sponsoreret indhold

Synes du også, at dit gamle oliefyr koster alt for mange penge at holde i gang? Vil du gerne spare penge på opvarmningen af dit hjem? Så kan du overveje en luft til vand varmepumpe. Det er en meget billigere varmeløsning end et oliefyr, og du kan spare op mod 50% på din varmeregning. Læs videre og lær meget mere om fordelene ved en splinterny luft til vand varmepumpe. 

Hvis du bor langt væk fra fjernvarme og andre kollektive varmekilder, så har du måske et oliefyr stående, som du fyrer op for, når huset skal varmes op. Selvom det koster på varmeregningen, så er det oftest den eneste mulighed for at holde sig varm, særligt i de kolde vintermåneder. 

Nu kan du spare op mod halvdelen af dine varmeudgifter ved at investere i en luft til vand varmepumpe. Hvor mange ude på landet vælger at installere et jordvarmeanlæg i deres have, så er det ikke alle der har mulighed for det. Derfor er en luft til vand varmepumpe helt oplagt, hvis du ønsker at spare penge på din varmeregning. Du kan læse meget mere om luft til vand varmepumpe pris her.

Ny varmepumpe i luft til vand
En luft til vand varmepumpe fungerer således, at den tager varmen fra luften udenfor og varmer vandet inden op med det. Det kan bruges til både at varme rummene op med igennem radiatorer og gulvvarme, og så får du også varmt vand i hanerne. 

Når luft til vand varmepumpen trækker varmen ud af luften udenfor og koncentrerer den indendørs, så fungerer den lidt som et omvendt køleskab. Et køleskab trækker varmen ud af luften inde for at samle den bag på. Det er samme princip som en luft til vand varmepumpe kører efter.  

En luft til vand varmepumpe fungerer bedst i temperaturer over 7 grader. Når du skal bruge den om vinteren, hvor temperaturen kommer under frysepunktet, kan den indstilles anderledes, så du får varme, når du allermest har behov for det. Den kan sagtens fungere i frostgrader, selvom det virker til, at der ikke er nogen varme i luften. Det handler om energi. 

Udskift dit oliefyr allerede i dag
Den vigtigste fordel ved en luft til vand varmepumpe er, hvor mange penge du reelt kan spare ved at installere en i dit hjem. Hvis du fyrer med olie derhjemme, så sparer du op imod halvdelen. Overvej om ikke det er værd at investere i en luft til vand varmepumpe derhjemme. Så kan du fyre dit oliefyr i stedet for at fyre op for det. 

Når du installerer din luft til vand varmepumpe, så vær ekstra opmærksom på, at sådan en varmepumpe godt kan støje lidt. Ligesom et køleskab også afgiver støj, så kan en luft til vand varmepumpe også gøre det. Derfor er det en god idé at installere den så langt fra soveværelset som muligt, så den ikke forstyrrer jeres nattesøvn derhjemme. Et værksted eller en garage vil være oplagt, da varmen løber med vandet rundt i rør, som opvarmer hele hjemmet til en hyggelig og rar temperatur. 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!