Mandag d. 28. november 2022 - Årgang 17

Søvnen i vores hverdag: Derfor skal den tages alvorligt

27-10-2020

Dette er sponsoreret indhold

Mange danskere sover dårligt om natten - det er et faktum. Hvis du ofte ligger og søvnløs i mange timer om natten eller vågner flere gange, så er du bestemt ikke alene. Det er et problem for mange, at de ikke kan få den optimale søvn, da vores søvn ofte afspejler sig i vores hverdag. Vores energiniveau og overskud i hverdagen er nemlig i høj grad dikteret af, hvordan vi sover om natten. Hvis ikke man får sovet nok, så påvirker det vores evne til at yde vores bedste på arbejdet, studiet eller i sine daglige aktiviteter. En af de største grunde til, at søvnmangel er et udbredt problem i Kongeriget Danmark, er fordi mange sover i dårlige senge af ringe kvalitet. Mange menneskers søvnproblemer kan fikses med en elevationsseng eller blot en af de mange senge af højere kvalitet, som sengespecialister landet over forhandler. I denne artikel kigger vi på, hvorfor søvnen er en vital del af vores hverdag og hvorfor vi ikke skal skal gå på kompromis med de senge vi sover i om natten. Læs med og bliv klogere på din søvns påvirkning på resten af dit liv. 

Påvirker din ydeevne og udholdenhed på arbejdet
Hvis ikke du får nok søvn, vil du på den korte bane mærke et fald i dit energiniveau og dit generelle overskud i hverdagen. Det kan være træls og uoverskueligt at gennemføre hverdagen uden energi, men faktisk kan de langsigtede konsekvenser ved mangel på søvn være meget mere alvorligt. Mere og mere forskning peger nemlig i retning af, at søvnmangel kan være enten direkte eller i hvert fald medvirkende til, at flere og flere mennesker udvikler stress, angst og depressioner. Det skyldes, at man ikke giver kroppen den hvile den retbeset har brug for, og derfor bliver slidt i en langt hårdere grad end den er beregnet til. 

Kvaliteten af din søvn er lige så vigtig som antallet af timer
Det er dog ikke kun antallet af timer, der er vigtigt for dit mentale helbred og dit energiniveau. Faktisk er kvaliteten af den søvn, du får også altafgørende i forhold til kroppens velvære. Man skal helst ned i den såkaldte R.E.M-søvn, der er den dybeste form for søvn i så mange timer så muligt, hvis man gerne vil have så meget ud af sin søvn, som overhovedet muligt. Hvis man sover bedre om natten, vil man derfor opleve et forbedret energiniveau og mentalt helbred i hverdagen.  

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!