Mandag d. 28. november 2022 - Årgang 17

Snerydning i København – hvordan gør man det bedst?

25-11-2022

Dette indhold er sponsoreret

Sommeren er ved at være slut, og med det danske vejr kan vejret skifte hurtigt. Derfor er det godt at forholde sig til snerydning allerede nu. Det er en borgerpligt, der kan have betydning for andre menneskers sikkerhed.

Men hvad er reglerne for snerydning københavn, og hvordan får man bedst bugt med sneen på fortovet? Det kan du blive klogere på i denne artikel.

Snerydning i København – hvad skal man være opmærksom på?
Når der er sne på gaderne, har man som indbygger en forpligtigelse til at fjerne sne fra sin egen ejendom på fortove og trapper ud til offentlige veje. Derfor skal områderne være ryddede og saltede mellem klokken 7 og 22 hver dag, og det skal gøres 10 meter ud fra boligens skel.

Det er vigtigt, at der er styr på snerydningen, da det ellers kan skade forbipasserende, og man skal desuden selv betale for de skader, der skulle komme på ens ansvarspligtige område. Derudover kan man også få en bøde for manglende vedligelsesforhold, hvis der skulle komme politi forbi. 

Sådan får du bugt med sneen på fortovet
Sne på fortovet er et stort problem for mange danskere, og det kan være svært at få bugt med sneen. Mange vælger at klare det med en skovl og noget vejsalt, og dette kan fungere ganske glimrende.

Alternativt kan man anskaffe sig en god sneplov, da det er mere effektivt, både hvad resultat og tid angår. En god sneplov skal have en god klinge, da den også kan få bugt med eventuel is under snelaget. Så kan man også klare de hårde snelag på sin vej, hvis ikke det er et sted, der bliver fjernet af offentlige services.

Hvad koster snerydning i København?
Hvis man bor i en lejlighed i København, skal man være opmærksom på, om man selv står for snerydningen. I nogle ejerforeninger er der tilkøbt professionel snerydning, så man ikke selv skal tænke på det som ejer eller lejer.

Andre gange er der interne aftaler omkring, hvem der skal rydde sne hvornår, så det kan være en god ide at tjekke op på, om man selv skal stå for det en periode i vinteren. Dog gælder det, at hvis man bor i et hus, står man selv for snerydningen på ejendommen. 

Ønsker man ikke selv at fjerne sneen, kan man selv købe hjælp til det, og det koster typisk omkring 1.000-1.500 kroner at få sneen ryddet væk fra sin bolig i København.

Det er vigtigt at få sneen fjernet, så folk ikke bliver skadet i det barske vejr. Det er en borgerpligt, og det er derfor vigtigt at vide, hvordan man skal gøre det. Det er du forhåbentligt blevet klogere på her.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!