Mandag d. 28. november 2022 - Årgang 17

Skal du stå for et stort projektsalg?

13-12-2019

Lige meget hvilken form for byggeri du skal ansvaret for, er det ikke nogen let opgave. Når du skal stå for noget så stort og omfattende, handler det om at kunne bevare overblikket og om at kunne se alting i helikopterperspektiv. Men hvad er egentlig ellers værd at tage højde for?

Hvad er et projektsalg?

Der er tale om et projektsalg, når en projektudvikler køber en grund og tegner et boligprojekt, for så derefter at udbyde alle boligerne til salg. Som køber af et projektsalg, køber man derfor sin bolig, før byggeriet overhovedet er færdigt. Det kan altså være, at man kun har set tegninger af det. Du som projektudvikler sætter først rigtig gang i byggeprocessen, når 60-80% af boligerne er solgt. Det er smart for dig, fordi du på den måde sikrer et økonomisk grundland. 

Med tiden vil man typisk lave en prøvebolig, som potentielle købere kan se i stedet for kun tegninger og planer. 

Skab et overblik

Noget af det allerførste der skal til er, at du lægger en plan over, hvad boligprojektet skal bestå af. Du skal have skrevet ned i detaljer, alt hvad du allerede nu ved om projektet. Du kan altid tilføje mere hen ad vejen. Hvor mange boliger skal der være? Har du et specielt tema eller grundlag for opførelsen af disse boliger? Hvem er målgruppen på boligerne? 

Hvis ikke du selv har lyst til at stå for boligadministration eller gerne vil lægge dit fokus et andet sted, kan du få hjælp ude fra til at klare det. Hos BOLIQ tilbyder de hjælp til at administrere både boligadministration, ejendomsadministration m.m. Det indebærer sådan noget som udarbejdelse af årsregnskab, genudlejning af ledige lejligheder, udarbejdelse af løn til vicevært m.m. De har mange års erfaring, der gør, at du er i trykke hænder og altid kan få vejledning.
 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!