Mandag d. 5. december 2022 - Årgang 17

Skal din næste investering være en elcykel?

28-12-2021

Sponsoreret indhold

Det er nok ikke nogen hemmelig, at der er mange elcykler på de danske cykelstier. Vi er i forvejen en nation, som elsker at cykle, og kigger vi på vores storbyer såsom København og Århus, så er mange af vejene i indre by lavet som cykelgader. Dette er ikke altid typisk for en storby rundt omkring i Europa, men der er til gengæld også mange flere cykler i København end i andre storbyer, eftersom at mange bruger cyklen fremfor bilen. At benytte sig af cyklen som ens transportmiddel til og fra arbejde, kan både spare dig for penge i form af benzin eller diesel, det kan også spare miljøet for CO-udslip, og så kan det i nogle tilfælde faktisk også spare dig for tid, da det kan være hurtigere at komme frem på en cykel fremfor i en bil. Dette faktum bliver kun endnu mere tydeligt, hvis du har en elcykel.

Det smarte ved en elcykel
Som nævnt, så har du nok allerede set en masse elcykler cykle på cykelstierne rundt omkring i Danmark. Alle kan benytte sig af en elcykel, men det er særlig smart til dem, som enten har lidt langt på arbejde på en almindelig cykel (måske 10 kilometer), eller hvis man bor et sted med mange bakker. Det kan nemlig være irriterende at skulle cykle på arbejde, hvis man møder helt svedig op grundet en masse bakker. Så med en elcykel kommer du hurtigere og mindre svedig frem. 

Sikkerheden omkring en elcykel
Eftersom at en elcykel, nok ikke så overraskende, kører på el, gælder der nogle andre regler end ved en almindelig cykel. For det første må elcykler ikke cykle mere end 30 kilometer i timen på cykelstien, hvilket er samme regler for en lille scooter. Alkohol og elcykel bør heller ikke kombineres, da straffen er noget højere end på en almindelig cykel.  
 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!