Mandag d. 28. november 2022 - Årgang 17

Seks gode råd til din eksamensperiode

05-09-2019

Dette er sponsoreret indhold

Eksamensperioden er en hård tid, og det er nemt at mist overblikket over alle de opgaver, som man skal have løst, mens man samtidig skal bevare et roligt sind. Det er derfor alfa og omega, at du i inden din eksamensperiode forbereder dig bedst muligt på den stress det kommer til at udsætte din krop for. Du kan med disse seks simple råd gøre perioden nemmere og mere overskuelig at komme igennem, og mangler du en pause fra dine studier, kan du gå ind på www.kendte.dk, hvor du kan finde de vildeste nyheder om dine yndlings musikere og filmstjerner.

Overblik

Når du skal forbedre dig til en eksamen, er det vigtigt at kunne skabe sig et overblik over hvilke emner og tekster, som du kan bruge til din eksamen. Hvis du igennem din undervisningsperiode har været i stand til at lave gode og brugbare noter, er du allerede godt på vej.

Kend din studieordning

Der er til alle de fag og uddannelser som du kan tilmelde dig også blevet lagt en studieordning tilgængelig, så du har den bedste mulighed for at finde de parametre du bliver bedømt på til en eksamen. Det er også i din studieordning, hvor du finder de retningslinjer og formalia, som du skal følge til din eksamen.

Planlæg og prioriter

Det kan være meget fristende at begynde på de serier, som man ikke lige har fået set endnu, når man får meddelelsen om at læseferien er begyndt. Men et godt råd ville være at undersøge, hvor meget tid du egentlig har til at forberede dig til din eksamen, og hvordan du skal planlægge din tid for at kunne nå det hele. Det er derfor en god ide at planlægge hvilke sider, som du skal læse bestemte dage for at kunne nå dit mål, også skal du holde dig til den plan. Du kan også komme i den situation, at der simpelthen ikke er tid nok til alt. Derfor er det også en vigtigt evne at kunne prioritere de informationer og forberedelser, som du er blevet givet gennem din undervisning. Det er ofte ikke en mulighed at læse hele pensum igen, og derfor skal du kunne prioritere, hvad du har mest brug for i en eksamenssituation.

Brug din studiegruppe

Hvis du igennem din undervisning er blevet tildelt en studiegruppe, kan dette være forskellen på hvilket resultat, som du ender ud med efter din eksamen. Du kan med din studiegruppe vender dine ideer, dine tanker og dit arbejde med ligesindede, og du kan få konstruktiv feedback. Du kan også i denne gruppe finde andres erfaringer med, hvordan de har overlevet deres eksamensperioder, og hvordan de har forberedt sig bedst. Tit og ofte er det også en god ide at planlægge eksamensperioden sammen med din studiegruppe, da du så også undgår en eventuelt misset deadline, eller at du glemmer en vigtig tekst fra pensum.

Tænk fremad

Når du forbereder dig til en eksamen er det også vigtigt at indtænke uforudsete forhindringer. Du kan gå hen og blive syg, der kan bliver planlagt et møde, den dag du ellers havde tænkt dig at læse, og meget andet! Det er derfor også en god ide at lægge tid til side for at kunne holde trit med eventuelle opgaver, som du ikke har fået nået i løbet af ugen. 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!