Mandag d. 28. november 2022 - Årgang 17

Sådan renoverer du din have på et budget: Tips fra de professionelle

23-02-2022

Sponsoreret indhold

Hvis du ønsker at renovere din have på et budget, er du kommet til det rette sted. I dette blogindlæg vil vi diskutere nogle tips og tricks, der vil hjælpe dig med at få mest muligt for pengene. Vi vil også tale om, hvem du bør hyre til opgaven, afhængigt af hvilken slags arbejde der skal udføres. Så uanset om du bare leder efter et par idéer eller er klar til at begynde at planlægge din drømmehave til din bolig, så læs videre! Det kan være en stor opgave at omlægge eller anlægge en ny have. Før du går i gang, er det vigtigt at lave research og planlægge det hele. 

Her er et par tips, der kan hjælpe dig i gang:
-Start med at vurdere den plads, du har til rådighed, og beslutte, hvilken slags have du vil have. Ønsker du en køkkenhave? En blomsterhave? En græsplæne?

-Tænk over, hvilke typer planter og blomster der vil trives i dit klima og i din jordtype. Prøv ikke at plante noget, der ikke vil vokse godt i dit område - det vil bare ende med at koste dig flere penge i det lange løb.

-Beslut dig for et budget, og hold dig til det. Havearbejde kan være dyrt, men der er masser af muligheder for at holde omkostningerne nede. Hvis du har et stramt budget, kan du overveje at købe planter fra planteskoler eller online i stedet for at købe dem i byggemarkeder.

-Sørg for, at din jord er af god kvalitet, før du planter noget i den! Det sidste, du ønsker, er at alle de smukke blomster og planter ikke vokser, fordi jorden ikke er god nok. Dette kan nemt kontrolleres ved at slå op, hvilke forskellige jordtyper virker bedst

Det første skridt i forbindelse med renovering/omlægning af din have bør altid være at vurdere, hvilken slags arbejde der skal udføres. Er der meget, der skal udskiftes? Eller måske bare nogle småting her og der? Det er vigtigt at vide dette før du hyrer nogen professionelle, da det vil hjælpe dig med at lægge et passende budget.

Hvis du ønsker at foretage en omfattende renovering, er det bedst at hyre en entreprenør, der har specialiseret sig i grave- og jordarbejde. Denne type entreprenør kan klare alt det tunge arbejde for dig - lige fra installation af afløbssystemer og regnvandstanke til at grave nye havebede og lægge terrassesten. De vil også kunne fortælle dig, om din jord er god nok til at plante noget i, eller om du skal tilføre nogle ekstra næringsstoffer først.

Hvis du bare er på udkig efter et par idéer eller ønsker, at en anden skal tage sig af det hårde arbejde, er der masser af andre fagfolk, der kan hjælpe dig. 

Tak for at læse med!

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!