Mandag d. 5. december 2022 - Årgang 17

Sådan optimerer du din boligindretning

12-05-2021

Dette indhold er sponsoreret

Hvis du ejer en bolig eller en lejlighed, er du højst sandsynlig allerede klar over, at indretningen, stilarten og pyntegenstandene har stor betydning for stemningen i hjemmet. Men boligindretning er mange ting - det kan være optimering af pladsen i små rum, at skabe en stemning eller blot forny stemningen i hjemmet. Indretningen afspejler typisk, hvem man er som person og hvordan man kan lide at leve. Derfor kan indretning variere meget fra person til person, men der er typisk nogle elementer af boligindretningen der går igen i alle husholdninger. Se med her og få inspiration til hvordan du optimerer din boligindretning!

Familiens samlingspunkt
Spisestuen er ofte familiens samlingspunkt, hvor du sammen med din familie kan spise god mad og snakke om dagens højdepunkter. Det bliver altså et af de vigtigste rum i dit hjem, og derfor kan du gøre meget for at skabe en god atmosfære. Da man ofte sidder ved spisebordet, er det et godt udgangspunkt at finde et flot plankebord eller marmorbord, der bidrager til den hyggelige stemning. Herfra kan du arbejde dig ud og vælge belysning og dekoration der passer til den drøm du har om boligindretningen.

Pyntegenstande til hele hjemmet
Når du har fundet det helt rigtige inventar til hjemmet, kan du begynde at dekorere med pyntegenstande der passer til din personlige stil. Dette kan nemt gøres til et projekt for hele familien, hvis de er friske på en udfordring. Alt du behøver er en lille potte eller en gammel vase der måske ikke længere passer ind i boligindretningen, og male den med kalkmaling. Med kalkmaling kan du nemlig sætte dit eget personlige præg på potten eller vasen, og malingen kan fås i mange forskellige farver, så den passer fuldstændig til den nye stilart i hjemmet. 

Fundamental forandring
Men det er altså ikke kun indretningen og de dekorative elementer, der har en betydning for atmosfæren i hjemmet. Det største element er gulvet, og her kan en flot og lækker overflade altså give et helt nyt og friskt look til hjemmet. Et parketgulv kan fås i mange udgaver, mønstre og farver, som du kan bruge til at skabe lige præcis den stemning du ønsker. Har du eksempelvis et stort rum, med højt til loftet, kan du med et mørkt parketgulv skabe kontrast og hygge til boligindretningen. Har du til gengæld et lille rum, kan du få rummet til at virke større ved at bruge lyse parketgulve, der også bringer en følelse af friskhed og minimalisme til rummet. 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!