Mandag d. 28. november 2022 - Årgang 17

Sådan lyser du hus og have op i de mørke aftentimer

02-06-2020

Vi danskere gør mere ud af belysningen i vores hjem end nogensinde før. De mange nye muligheder særligt indenfor LED-belysning har gjort, at belysning i dag er en vigtig del af boligens samlede indtryk. Her er det i høj grad muligt at vælge mellem mange forskellige løsninger, der alle sætter hvert deres præg på boligindretningen.

Til gengæld gør vi knapt så meget ud af den udendørs belysning i hus og have, hvilket kan virke ret besynderligt taget i betragtning af, at vi er et land med relativt få solskinstimer om året sammenlignet med lande længere sydpå. Derudover kan udendørs belysning i høj grad være med til at pifte både husets og havens udseende op, og derfor har vi samlet nogle brugbare tips, som du kan lade dig inspirere af. Måske er det på tide, at du får installeret udendørs belysning?

Udendørs LED-belysning til huset
Når det gælder belysning til selve huset, er der flere måder at gribe det an på. Du kan f.eks. opsætte indbygningsspots i udhæng, hvilket giver dit hus et hyggeligt præg, når mørket falder på. Her er det vigtigt at være opmærksom på, at du køber rustfrie indbygningssport, da de ellers kan blive mindre pæne at se på over tid. Sådanne indbygningsspots finder du blandt andet hos PlusLED, der forhandler en lang række løsninger indenfor udendørs belysning.
En anden mulighed er at lyse hele eller dele af huset op ved hjælp af en eller flere projektørlys. Denne løsning fremhæver huset betragteligt, og fungerer rigtigt godt til palæer, større villaer, murermesterhuse og lignende.

Lys haven op med LED
Også i haven er der flere løsninger. Her kan du f.eks. overveje at tilføje bedlamper i et eller flere af dine bed. Bedlamperne lyser – som navnet antyder – bedene op, og gør det dermed muligt at nyde blomster og planteliv, selv om der er mørkt udenfor.
Det samme er muligt at gøre med træerne i din have. Her kan du ved hjælp af projektørlys oplyse selv store træer, hvilket giver en helt særlig æstetisk oplevelse, når mørket falder på, at lyset får træerne til at fremstå store og flotte.

Dette er blot nogle af de mange muligheder, der findes, når hus og have skal lyses op. Uanset hvilken løsning, du vælger, kan du se frem til en unik mulighed for at fremhæve både bolig og have, når først mørket falder på, og lyset træder i karakter. Eksperimenter evt. selv med udendørs belysning og se, hvordan din bolig og have nærmest ændrer sig, når de begge lyser op i mørket.
 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!