Mandag d. 5. december 2022 - Årgang 17

Sådan kommer man i gang med egen virksomhed

05-09-2021

Det er ikke altid nemt at starte sin egen virksomhed; det er nemlig ikke nok bare at have en god idé. Der skal også være styr på de praktiske anliggender og udstyr til at stable en virksomhed på benene. Alt efter hvilken virksomhed man ønsker at starte, kan der være behov for forskelligt udstyr. Men de fleste virksomheder har som minimum ofte brug for skriveborde og stole til at håndtere det administrative fra.

Når man starter en virksomhed i Danmark, skal man oprette et CVR-nummer for officielt at være en fungerende virksomhed. Det er ikke vanskeligt at oprette en virksomhed administrativt, men det kan være vanskeligt at komme godt fra start med det praktiske og med at få kunder.

Praktisk udstyr
Uanset hvilken virksomhed man vil drive, er det ret vigtigt at man får skaffet det nødvendige udstyr som noget af det første. Hvis man for eksempel er et rengøringsfirma, er det nødvendigt at have udstyr til rengøring, afspærring og lignende. Hvis man derimod er en selvstændig fotograf, siger det sig selv, at man får brug for kamera og lys til at håndtere fotografisk arbejde. 

Uden udstyr er der ikke nogen virksomhed fordi man ikke kan udføre de opgaver man gerne vil kendes for som virksomhed. Så det kræver altså en investering af praktisk udstyr fra start, før man reelt kan komme i gang med at tage imod kundeordrer.

Indret kontoret
Udover udstyret til at udføre de praktiske opgaver, er det også nødvendigt med udstyr til at kommunikere med kunder, lave noget marketing og generelt håndtere det administrative. Til det er der brug for kontor skrivebord, uanset om man er en lille eller stor virksomhed. Heldigvis har AJ Produkter et stort udvalg af kontormøbler og andre artikler man kunne tænke sig til kontoret. 

Men et etableret kontor vil man ikke blot ser ud som en professionel virksomhed der tager sig selv seriøst. Virksomheden vil også blive taget mere seriøst af potentielle kunder som dermed også vil være mere tilbøjelige til at lave en aftale med jer. 

Marketing og salg
Når man har det administrative og praktiske på plads og er klar til at tage imod kunder, så er det tid til at tage nogle skridt til at tiltrække dem. Det kan man blandt andet gør ved at sætte en marketingstrategi samt salgsstrategi på plads. Hvis man er en lille enkeltmandsvirksomhed men en enkelt eller få medarbejdere, kan det blive nødvendigt at tage forskellige hatte på og klare de forskellige opgaver selv.

Men uden marketing bliver det svært at udvikle sig til en større virksomhed. Det kan altså kræve en masse investering af både tid og penge til at blive set og kontaktet af nye kunder.
 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!