Mandag d. 28. november 2022 - Årgang 17

Sådan kan du supplere din SU og få råd til at flytte hjemmefra

08-05-2019

Drømmer du om at flytte hjemmefra og dermed kunne nyde den frihed, der følger med at være uafhængig af sine forældre? Men synes du på samme tid også, at det virker som en urealistisk drøm, fordi din økonomi forhindrer dig i at udleve den nu og her? Så kan et kviklån være løsningen for netop dig. Det er nemt og hurtigt at tage et kviklån, og der forventes ikke, at du kan stille nogen form for garanti. Det er dog vigtigt, at du sætter dig ind i betingelserne for disse, så du ved, hvad du går ind til og dermed får en god oplevelse ud af det. Du bør endvidere anvende en sammenligningstjeneste som eksempelvis Kviklaan-guide.dk eller andre lignende danske tjeneste, men mere om dette senere i denne artikel.

Kviklån allerede som 18-årig

Det er muligt at optaget et kviklån, når du bliver myndig og selv kan bestemme over dit liv. Et kviklån kan fungere som et supplement til din SU. På den måde kan du hurtigt få penge mellem hænderne, hvilket kan være svært på en SU alene. Det er ikke alle låneudbydere, som vil låne dig penge, hvis du kun er 18 år, så hvis du vil søge om et kviklån, bør du gøre dig selv den tjeneste at undersøge markedet, inden du ansøger. På den måde, sparer du dig selv for at ansøge de steder, hvor du alligevel vil få et afslag. Der findes forskellige former for kviklån med forskelige renter og forskellige løbetider. På Kviklaan-guide kan du nemt sammenligne de mange forskellige muligheder og hurtigt få et overblik over, hvad der er mest realistisk for netop dig. Du bør endvidere og forholde dig kritisk til, om du selv mener, at du kan tilbagebetale lånet inden for de aftale betingelser.

Fordele ved at tage et kviklån 

Som studerende kan det være svært at finde penge til at flytte hjemmefra. Især hvis du får hjemmeboende SU, kan det være næsten umuligt at lægge penge til side til et eventuelt indskud. Ligeledes følger der mange nye og uforudsigelige udgifter med det at have sit eget hjem. Overvejer du at søge om et kviklån, bør du først lave et budget over de indtægter og udgifter, som du allerede har nu og dem, som du forventer vil komme ved en flytning. På den måde får du hurtigt et overblik over, om du kan betale lånet tilbage uden at skulle modtage gebyrer. Når du ved, hvad dit budget er, kan du hurtigere finde frem til det billigste og bedste kviklån til lige netop dig. Når du søger et kviklån, forventes der ikke garanti. Det betyder, at du kan have let ved at få tildelt et kviklån.

Du kan endvidere selv i nogle tilfælde være med til at bestemme, hvornår du skal betale dine penge tilbage på et kviklån, og det er en stor fordel for dig, hvor økonomien ikke er så stor. Et kviklån kan altså være den økonomiske hjælp, du står og mangler for at kunne indfri din drøm om at flytte hjemmefra snarest muligt. Et kviklån kan derfor både hjælpe dig med at få økonomisk frihed og give dig mulighed for at opleve den frihed, som det er at bo for sig selv.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!