Mandag d. 28. november 2022 - Årgang 17

Sådan kan du spare penge på dit elforbrug

20-05-2020

Denne artikel indeholder annonceret indhold.

Rigtig mange private boligejere bruger hver eneste måned store mængder strøm til husholdningsmaskiner, vaskemaskiner, fjernsyn, spillekonsoller, computere og lys. Takket være vores teknologiske verden bruger vi i dag strøm til stort set alt – selv tandbørsten bruger strøm. Er du som enhver anden jyde træt af at betale i dyre domme for dit strømforbrug, og kunne du tænke dig at finde en måde, hvorved du kan spare penge på dit strømforbrug? Så læs med her. 

Her i denne artikel har vi nemlig samlet en række gode råd til, hvordan du kan spare penge på dit elforbrug. 

Undersøg el-udbyderne og deres priser
Mange danskere køber deres strøm hos Ørsted, som er landets største leverandør af el, men de tænker ikke over, at der faktisk findes en række andre udbydere af strøm. Det gør der nemlig, og de fleste af dem tilbyder langt billigere el end det, du betaler i dag. 

For at få billig el kræver det dog, at du sætter dig ned og undersøger, hvem der sælger strøm til lige netop dit boligområde, og herefter kan du gå i gang med at sammenligne deres priser. I den forbindelse skal du være opmærksom på, at der kan være en række skjulte gebyrer, som ikke fremgår tydeligt, og det er derfor en god ide at nærlæse priserne. 

Skær ned på elforbruget
Hvis du har været i gang med at undersøge, hvor meget du skal betale for dit strømforbrug hos andre el-udbydere end din nuværende, så kan det være, at du er faldet over, hvor meget strøm du egentlig bruger i løbet af et år. 

I langt de fleste husstande vil der være mange penge at spare, hvis der blot bliver skruet en lille smule ned for forbruget. Nedenfor kan du finde en række tips til, hvordan du relativt nemt kan skære ned på dit elforbrug: 

•    Tænd for lyset lidt senere, end du normalt ville gøre
•    Sluk for lyset, når du ikke er hjemme
•    Undlad at tænde lyset i rum, du ikke opholder dig i
•    Sluk altid elektriske apparater på stikkontakten
•    Lad først telefoner, computere med mere op, når de er løbet tør for strøm
•    Se mindre TV og gå en tur i stedet eller lav noget praktisk arbejde
•    Invester i elektriske apparater med et bedre energimærke.

Selvom du med disse tips ikke kan spare en formue på dit elforbrug, så vil du hver eneste måned kunne spare en smule, og i løbet af et år vil det samlet set kunne udgøre en pæn stor besparelse. Hvis du så samtidig også vælger et billigere elselskab, så har du mulighed for at spare endnu flere penge, og hvem vil ikke gerne det?

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!