Mandag d. 5. december 2022 - Årgang 17

Sådan kan du forebygge hængebryster

09-12-2021

Dette er sponsoreret indhold

Hvorfor får man mere hængende bryster med tiden?
Mange kvinder oplever, at deres bryster begynder at hænge med tiden. Det kan skyldes flere forskellige ting.

En af årsagerne er ganske enkelt alderdom. For med tiden mister kroppens bindevæv sin spændstighed og elasticitet, hvilket blandt andet gør, at huden ved brysterne bliver løsere, og de dermed kommer til at hænge mere. Denne proces starter faktisk allerede fra 30 års-alderen.

Derudover kan en eller flere graviditeter og amninger igennem en kvindes liv heller ikke undgå at sætte sine spor på brysterne. I takt med graviditeten og især, når mælken løber til, bliver brystvævet udvidet, og efterfølgende kan vævet have svært ved at trække sig helt sammen igen.

Vægttab er endnu en faktor, som kan have betydning for, om ens bryster kommer til at hænge eller ej. Det skyldes, at huden ved vægtøgning bliver strukket, og når man så taber sig igen, kan det være svært for huden at trække sig sammen.

Er en ordentlig BH løsningen?
Man kunne godt forestille sig, at en god, støttende BH kunne forebygge hængende bryster, fordi de så hele tiden blev holdt oppe. Men faktisk forholder det sig lige modsat: Det lyder måske kontradiktorisk, men hvis en kvinde altid bruger BH, får brysterne aldrig ”lov” til selv at holde sig oppe. Hvis man ikke bruger BH, bliver brystmusklerne derved styrket, fordi der ikke er hjælp til at holde brysterne oppe.

Dog er det vigtigt at bruge en sports BH, så der ikke opstår strækskader, som kan være varige.

Det vigtigste er imidlertid, at man gør lige præcis det, man selv føler for, og har man meget store bryster, kan det blandt andet være hårdt for ryggen ikke at have BH på.

Træn dine brystmuskler
I forlængelse af ovenstående kan det være gavnligt at træne sine brystmuskler. Det skyldes, at brysterne både består af fedt og muskler, så hvis man træner musklerne, kan det give mere fylde. En god øvelse til dette er at lave brede armbøjninger.

Drop cigaretterne
Rygning er usundt for hele din krop – og også dine bryster. Hvad angår brysterne, skyldes det blandt andet, at tobakken gør huden mindre elastisk og fast, da produktionen af det vigtige kollagen reduceres.

Husk solcremen
Selvom mange kvinder godt kan lide at solbade uden BH, kan det resultere i mere slap hud omkring brysterne, hvis man ikke benytter sig af solcreme.

Det skyldes, at solens UV-stråler nedbryder hudens kollagenniveau og elasticitet.

Spis dig til fastere bryster
Ens kost har faktisk betydning for, hvor elastisk ens hud er – og dermed også hvor meget ens bryster hænger.

En vigtig ingrediens for din hud er antioxidanter. Følgende fødevarer indeholder mange antioxidanter: Spinat, hindbær, hyldebær, rødbeder, artiskokker, grønkål, jordbær, rødkål, blåbær – og endda mørk chokolade.

En anden vej er at tænke over at spise anti-inflammatoriske fødevarer, da det kan reducere fremkomsten af blandt andet rynker. Derudover er det generelt sundt for din krop. Følgende madvarer har en anti-inflammatorisk effekt: Mandler, broccoli, blomkål, valnødder, selleri, citroner og bær.

Endelig kan du købe kosttilskud med følgende vigtige ingredienser for din hud: Hyaluronsyre, glycerin og kollagen. Dette købes ofte i pulverform.

Hyaluronsyre hjælper din hud med at holde på fugten, bevare hudens kollagenniveau og øge hudens smidighed og elasticitet. Dette er med til at gøre huden fastere – og dermed også dine bryster.

Glycerin er med til at fremme din hud evne til at reproducere og regenerere sig. Derudover øger det fugten i huden og produktionen af kollagen.

Endelig er kollagen med til at gøre din hud mere glat, fast og ensartet, og så kan det også være med til at mindske synligheden af såkaldt appelsinhud og strækmærker, som ofte kan komme på brysterne i forbindelse med f.eks. graviditet og vægtøgning.

Hvis intet hjælper
Har man fået hængende bryster, kan en løsning være at få lavet en brystoperation i form af for eksempel et brystløft eller en brystforstørrelse. Dette anbefales dog først, når man er færdig med at få børn, da efterfølgende graviditeter og amninger kan forringe resultatet. Ønsker du at vide mere om disse indgreb, kan du besøge Pfeiffer Plastikkirurgis hjemmeside.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!