Torsdag d. 1. december 2022 - Årgang 17

Sådan giver du din bolig en billig makeover

16-10-2019

Dette indhold er sponsoreret

Drømmer du om at give din bolig en makeover? Men synes du ikke helt, du har pengene til det? Heldigvis er der en lang række ting, du kan gøre uden, at det behøver at koste særlig meget, men som alligevel vil gøre en stor forskel i dit hjem. I det følgende har vi derfor samlet en række råd til dig, der ønsker at give din bolig en billig makeover. 

Køb møbler og materialer brugt: Benyt dig af auktioner
Hvad end du drømmer om små renoveringer rundt omkring i dit hjem, eller mest af alt bare gerne vil have skiftet nogle møbler ud, er der mange penge at spare, hvis du køber brugt. Her kan auktion være en fantastisk måde at finde flotte kvalitetsting til få penge. Fordelen ved auktioner er, at du har mulighed for at byde forholdsvis få penge, og hvis andre, af den ene eller anden grund, ikke er interesseret, er møblet eller materialerne dine. Det kan både være en god idé at købe ting på auktion, hvis du er ude efter forskellige typer møbler, eller hvis du leder efter materialer og værktøjer til DIY projekter. Du vil ofte kunne finde flotte sofaer, spiseborde, stole eller noget helt fjerde, som ellers ville have været uden for budget til billige penge, når du byder gennem auktion. 

Klar små renoveringer selv

Ofte kan det gøre en stor forskel for dit hjem at foretage små renovationer rundt omkring i boligen. Mange mindre renovationsopgaver vil du kunne klare helt selv, og dermed spare mange penge i udgifter til håndværkere, malere og lignende. For eksempel kan det gøre en stor forskel at male både vægge og lofter i rum, som synes mørke og klaustrofobiske. Har du tid og overskud, kan du selv klare denne type opgave, og stadig opnå et godt resultat. Det samme gælder for eksempel fliselægning på badeværelset. I dag er det desuden nemt at finde videoer online, der skridt for skridt hjælper dig til, hvordan du klare forskellige DIY-opgaver. Disse er en fantastisk ressource, hvis du står overfor et renoveringsprojekt, du ikke har prøvet før. 

Små ændringer kan gøre en stor forskel

Generelt kan ret små ændringer gøre en stor forskel for, at dit hjem ser nyt og indbydende ud. Tilføjer du nye puder i sofaen, planter på borde og i vindueskarme og nye fine plakater på væggene, kan det i sig selv gøre en stor forskel for det overordnede indtryk af en stue. Og det koster ikke meget at tilføje sådanne små nye detaljer rundt omkring i hjemmet. Derudover, er kan små billige DIY-projekter, som nævnt, ligeledes gøre en stor forskel. Nymalede vægge eller overfladebehandling af hjemmets træborde er ofte nok til, at boligen virker frisk og ny. Derudover kan du udskifte dine møbler næsten gratis ved at sælge dem du har nu, og købe andre møbler indenfor samme prisleje brugt. På den måde kan udgifterne til en makeover holdes på et minimum, selvom udbyttet er stort. 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!