Torsdag d. 1. december 2022 - Årgang 17

Sådan forbedrer du sikkerheden på din arbejdsplads

25-08-2022

Dette er sponsoreret indhold

Arbejdspladser kan være store og travle steder, hvor der er mange mennesker, der kommer og går. Det er vigtigt at have en god sikkerhedsplan på sin arbejdsplads for at undgå ulykker og skader.

Læs med her og få nogle tips til, hvordan du kan forbedre sikkerheden på din arbejdsplads.

Sikkerhedsfilm til vinduerne
Sikkerhedsfilm til vinduerne er en effektiv og simpel løsning, hvis man ønsker at forhindre indbrud på sin arbejdsplads. For sikkerhedsfilm til vinduer gør det sværere for tyven at komme ind gennem vinduet, da filmen holder glasset sammen, selv om det bliver knust. På den måde kan I sikre jer en bedre beskyttelse mod indbrudstyve.

Sikkerhedsfilm til vinduerne findes i flere forskellige typer og størrelser, så I kan finde den type film, der passer bedst til vinduernes størrelse.

Hold øje med potentielle farer på arbejdspladsen og sørg for at sætte en stopper for dem
Arbejdspladser er ikke altid så sikre, som man skulle tro. Selv om der er love og regler for, hvordan en arbejdsplads skal være indrettet, og hvilke forholdsregler der skal tages for at undgå ulykker, kan der alligevel opstå farlige situationer. Det er derfor vigtigt, at man som medarbejder er opmærksom på potentielle farer på sin arbejdsplads og tager de nødvendige skridt til at sætte en stopper for dem.

En af de mest almindelige farer på arbejdspladser er faldende genstande. Dette kan ske ved et utilsigtet tab af en vare eller et redskab fra en hylde eller et reolsystem. For at undgå at blive ramt af en faldende genstand, bør man holde sig væk fra steder, hvor der kan være fare for at blive ramt. Man bør også sikre sig, at hylderne og reolerne er stablet korrekt, så der ikke er risiko for, at de vælter eller falder ned.

En anden almindelig fare på arbejdspladser er brande. Brande kan starte på grund af elektriske fejl eller utilsigtede ildspåsættelser. For at undgå brandfare bør man holde sig væk fra steder med åben ild og elektriske ledninger. Man bør desuden have en brandalarm i nærheden af sin arbejdsplads, så man hurtigt kan alarmere omverdenen i tilfælde af brand.

Sørg for, at der er adgang til nødvendig sikkerhedsudstyr og -instruktioner på arbejdspladsen
Sikkerhed er altafgørende på enhver arbejdsplads. For det første skal man sikre sig, at der er adgang til nødvendigt sikkerhedsudstyr på arbejdspladsen. Dette kan være alt lige fra hjelme og handsker til mere avanceret udstyr, hvis man arbejder med farligt materiale.

Derudover skal man også sikre sig, at der er adgang til instruktioner for brugen af dette udstyr. Disse instruktioner kan være i form af vejledninger eller videoer, som forklarer, hvordan man bruger det pågældende udstyr korrekt.

Endelig skal man også sørge for, at der er adgang til information om de forskellige former for farer, der kan være på en given arbejdsplads. Denne information kan findes i forskellige former for folder eller brochurer, som typisk ligger rundt omkring på arbejdspladserne.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!