Mandag d. 28. november 2022 - Årgang 17

Sådan får du råd til en varmepumpe

05-10-2021

Dette er sponsoreret indhold

Der kan være god økonomi i at installere en varmepumpe i dit hjem, især hvis du i dag bruger, olie, el eller gas. En varmepumpe vil i så fald hurtigt kunne tjene sig selv hjem. 

Det er dog stadig en større investering at få den købt, installeret, serviceret osv. Så hvordan får man lige råd, det kan du læse mere om her.

Få en varmepumpe på abonnement
Som noget relativt nyt er det faktisk blevet muligt at få sin varmepumpe på abonnement. 

Det betyder at du ikke skal have et stort beløb op af lommen for at kunne få installeret din varmepumpe, men i stedet kan du nøjes med et mindre engangsbeløb og så et løbende abonnement. 

Prisen på det månedlige abonnement afhænger selvfølgelig af flere ting, som f.eks. varmepumpens størrelse og så videre men alt efter hvilken varmekilde du har haft tidligere vil du sandsynligvis kunne spare hvad der svarer til abonnementet som minimum, og herefter vil det kun blive billigere.

Din varmepumpe betaler sig selv
Der er ingen tvivl om at din varmepumpe hurtigt vil tjene sig selv ind igen, og derfor vil det være en god investering. 

Hvor meget du dog præcis vil spare vil altid være en individuel beregning der afhænger af hvilken varmekilde du har i dag, samt hvor stort et areal du varmer op.

Som tommelfingerregel vil din besparelse dog se sådan her ud: 

Fra oliefyr til varmepumpe 60%
Fra gasfyr til varmepumpe 60%
Fra elvarme til varmepumpe 70%
Fra pillefyr eller andet fastbrændselsfyr til varmepumpe 10%

Husk at undersøge tilskudsmuligheder
Der er løbende forskellige muligheder for at for forskellige typer af tilskud når man vælger en grønnere energikilde, samt diverse skattefradrag. 

Det er vigtigt at du husker at undersøge disse, da det selvfølgelig kan have stor betydning for din endelige pris for at skifte over til en varmepumpe. 

Det kan f.eks. være du kan få håndværkerfradrag for prisen på installationen. Ligeledes har der i perioder været mulighed for at få et engangsbeløb i tilskud til installation af varmepumper, eller en skrotningsordning for ældre varmekilder. 

De forskellige tilskudsmuligheder og puljer har ofte en udløbsdato eller fastsat størrelse, men der kommer lige så ofte nye til, derfor er det en god ide at holde øje med hvilke muligheder der er aktuelle lige nu, eller snart bliver aktuelle og i så fald vente lidt med at få installeret din varmepumpe.  
 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!