Mandag d. 5. december 2022 - Årgang 17

Sådan får du en komfortabel jagtoplevelse ved at vælge det rette tøj

13-06-2022

Jagt er en både sjov og spændingsfyldt aktivitet, der på samme tid giver dig masser af ro og store naturoplevelser. Det er derfor nemt at forstå, hvorfor jagt er så populært blandt både mænd og kvinder, og det er nemt at forstå, hvorfor alle glæder sig til, at jagtsæsonen går i gang. 

Men jagt kan også blive en ubehagelig oplevelse, hvis du ikke er ordenligt forberedt. Det kræver nemlig en del udstyr at være jæger, og her handler det ikke kun om at købe et godt gevær og et godt patronbælte – tøjet er nemlig lige så vigtigt for en god og komfortabel jagttur.

Hvorfor er det vigtigt med godt jagttøj?
Dit tøj har en stor betydning for, hvordan du har det, når du går på jagt – det kan nemlig betyde forskel mellem en tænderklaprende kold og våd tur og en behagelig tur, hvor du kan koncentrere dig om jagten uden at være kold og våd. Derfor er det vigtigt at få købt det helt rigtige jagttøj. 
Friluft.dk har et stort udvalg af jagttøj til kvinder og mænd i høj kvalitet, så du kan få alt det, du har brug for. Kvalitetsrigt jagttøj er en god investering, du ikke vil komme til at fortryde, når først du har prøvet tøjet af på en kold dag på jagt.

Tænk over dine lag
Men hvordan vælger du så det rigtige jagttøj, når du gerne vil holde dig varm i skoven? Det kan du læse mere om herunder, hvor vi gennemgår de famøse tre lag: Opbygningen af lagene er udviklet til at holde dig tør og komfortabel – og det gælder både for de kolde og lunere måneder.
Det inderste lag

Lagopbygningen starter med et godt basislag, som transporterer sved og fugt væk fra din krop. Bliver du først våd inde på huden, er det svært at holde varmen – vind og lave temperaturer vil nedkøle dig, og derfor er det vigtigt med et godt svedtransporterende lag. 
Et godt basislag kan eksempelvis bestå af tætsiddende undertøj i uld eller syntetiske materialer, der både sørger for at give den god mulighed for at ånde og transportere fugt og sved væk fra din hud. 

Det varme mellemlag
Udenpå dit inderste lag har du det varme lag – mellemlaget. Det er her, du virkelig har mulighed for at bestemme, hvor varm eller kold du bliver på turen. Vælg en trøje eller sweater, der kan holde dig varm. Du kan tage dette lag af, hvis du får det varmt, og har du en ekstra trøje med i oppakningen, kan du tage et ekstra lag på, hvis du begynder at fryse. Vælg for eksempel en varm uldsweater, en trøje i fleece eller lignende. 

De yderste lag
Når du køber jagttøj, skal du naturligvis også have et godt yderlag, der både kan holde dig varm og tør – yderlaget beskytter nemlig de andre lag mod vind og vejr. Her er især din jagtjakke vigtig, og du bør derfor ikke spare på kvaliteten, når du skal vælge jakke. Vælg derfor en varm jakke, der både er vind- og vandtæt eller vandafvisende, så du stadig kan ånde – du kan altid have et regnslag eller noget andet vandtæt med i oppakningen.
Det yderste lag består også af et par gode jagtbukser. Her er det en god idé at vælge bukser i et stærkt materiale med forstærkede og fleksible zoner, så du kan bevæge dig frit, og så de holder længere. Vælg et par tykkere jagtbukser, hvis du jager i meget koldt vejr, eller hav et par vind- og vandtætte overtræksbukser med.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!