Mandag d. 5. december 2022 - Årgang 17

Rengøring af bilen - sådan gør du

07-01-2022

Sponsoreret indhold

Vi kender alle følelsen af en nyvasket bil – den kan næsten sammenlignes med følelsen efter et varmt bad eller at sove med nyvasket sengetøj. Det er bare enormt forfriskende. Men det er ikke kun det æstetiske der tæller – det er faktisk også godt for vedligeholdelsen af bilen at rengøre den et par gange om året. Rengøring af bilens ydre forebygger nemlig at grus, salt og andet snavs samler sig og forårsager rust eller ridser i lakken. Dernæst kan rengøring af bilens indre bidrage til et sundt indeklima. Men det vigtigste at huske på, er, at regelmæssig rengøring af din bil modvirker dyre regninger fra værkstedet, når bilen er til service.

Manuel vask eller vaskehal?
Fordelen ved at vaske bilen selv, er at du sikrer dig, at du når ind og får skrubbet alle de små hjørner, kroge og sprækker i bilens overflade. Og så er det selvfølgelig en billigere løsning end en vaskehal. Fordelen ved at benytte sig af en vaskehal er dog, at du ikke behøver at købe rengøringsmidler selv, og at du bruger langt mindre vand. Og det er altid en god fornemmelse, når man vælger en miljøvenlig løsning. Dernæst er du sikker på, at du ikke gør noget forkert, hvis du ikke vant til at vaske din bil – altså at du eventuelt bruger det forkerte middel eller skrubber for hårdt.

Hvad skal du bruge?
Hvis du er helt ny til rengøring af biler, kan vi anbefale at du sætter dig ind i hvad du skal bruge. Og det vil vi gerne hjælpe dig med! Her kan nemlig gøre brug af alt fra gummimåtter til bil og til bilshampoo.
Hvis det er første gang du skal vaske din bil, kan vi anbefale at du går ud og køber en bilshampoo og en medfølgende svamp eller børste beregnet til biler. Du vil ikke risikere at ridse lakken. Dernæst er det vigtigt, at du har en spand og en vandslange (eller eventuelt en højtryksrenser) til rådighed. Og så selvfølgelig en microfiberklud.

Bilshampooen blander du op med vand i spanden, som du påfører med svampen eller børsten – og slangen bruger du til at spule bilen ren med. Kluden bruges til sidst til at pudse bilen med for at få det sidste snavs og for at få den til at skinne.
Men hvad med bilens indre? Her kan du med fordel gøre brug af bil måtter. Bilmåtterne er nemme at tage ud af bilen og tømme for snavs, og du kan også skylle dem med vand skylle dem med vand. Et andet alternativ er at støvsuge dem. Uanset, hvordan du griber det an, er bilmåtterne i hvert fald med til at give dig en dejlig ren bil. God arbejdslyst!

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!