Mandag d. 28. november 2022 - Årgang 17

Planlæg en smuk begravelse på Frederiksberg

28-04-2022

Dette er sponsoreret indhold

De færreste mennesker undgår at skulle være med til at arrangere en begravelse i løbet af livet, og selvom dette er en opgave, ingen har lyst til, skal det gøres. Her ser vi nærmere på, hvordan en begravelse her i vores område kan foregå, så læs med og få gode råd.

Et dødsfald kommer aldrig belejligt, og en begravelse kan man ikke bare udskyde, til det lige passer i programmet. Her er der en bagkant, og det er vigtigt at alt gøres rigtigt, for her er der tale om en begivenhed, som ikke kan gøres om.

Få hjælp af en bedemand
Netop fordi, man ikke blot kan trykke på en fortrydknap og gøre det om, gælder det om at finde den bedste bedemand på Frederiksberg kan tilbyde. At kontakte en bedemand er blandt de allerførste ting, man skal gøre når nogen dør, og her skal man ikke tænke på, om det er midt om natten, for bedemanden tager telefonen hele døgnet.

Bedemanden hjælper med alt det praktiske omkring begravelsen og kan assistere i det omfang, man ønsker. Blandt de ting, man kan få hjælp til, er valg af kiste og blomsterarrangementer samt gravsten og en række andre ting. Hvis man selv ønsker eksempelvis at stå for blomsterne i kirken, kan man vælge det, men omvendt kan man også vælge at få bedemanden til at tage sig af det.

Hjælp andre til at vælge
Når begravelsen er overstået og processen er afsluttet, kan man overveje at skrive en anmeldelse af sin oplevelse med bedemanden. Ligesom med så mange andre ting kan også bedemandsanmeldelser hjælpe andre potentielle kunder til at vælge den bedemand, der er den rigtige for dem. Anmeldelser fra andre mennesker kan være meget værd, når man skal vælge bedemand, og måske har man endda selv valgt ud fra andres vurderinger. Man kan derfor bidrage til denne særdeles brugbare praksis ved også selv at skrive en anmeldelse af sin oplevelse.

Sorg tager tid
Efter en tid med travlhed på grund af alle de praktiske gøremål omkring begravelsen kommer den egentlige sørgetid, og den skal man give sig selv og de andre efterladte lov til at være i. Sorg er helt naturlig, og hvor lang tid, den varer er meget forskelligt. Hvis man ønsker at hjælpe og være der for venner eller familiemedlemmer i sorg, kan man med fordel italesætte dødsfaldet og savnet. 

Selvom man ikke tror det, kan den sørgende have brug for at sætte ord på det, der er sket frem for at føle, at andre undgår emnet. Her må man forsigtigt pejle sig ind på, hvad der går an, for sidder man blandt andre er det ikke nødvendigvis en god idé at bringe det på bane, da den efterladte kan begynde at græde. Da kan man prøve at dreje samtalen over på vejret for at give den sørgende mulighed for at få situationen under kontrol.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!