Mandag d. 28. november 2022 - Årgang 17

Online vidensdeling med dine kollegaer

14-08-2019

I dag er deling af viden vigtigere end nogensinde før. Vi lever i en tid, hvor kontakter og netværk er rigtig vigtige. Kollegaer og samarbejder står også rigtig højt på listen, når det gælder, hvordan det danske arbejdsliv har udviklet sig. Der bliver færre og færre enspændere i de danske virksomheder, og vi kommer ikke udenom, hvor essentielt samarbejde og teams er i dag. Det kender du sikkert også fra din arbejdsplads. Der bliver nedsat teams, arbejdsgrupper og hvad det ellers kaldes, og alt i alt er en stor del af det vidensdeling. Med sharepoint kan du og dine kollegaer ikke blot dele viden i fysiske teams men også online via intranet. Det er online vidensdeling kolleger imellem, og det bliver kun vigtigere og en større del af arbejdslivet for langt de fleste.

Vær med uanset hvor du er

Ikke nok med at teams og gruppearbejde præger mange danskeres arbejdsliv, så er fjernarbejde også en stor del af mange menneskers dagligdag. I dag er du ikke nødvendigvis nødsaget til at være fysisk tilstede på sin arbejdsplads hver dag, da meget kan klares hjemmefra eller andre steder end lige præcis dit arbejdskontor. Hvis du arbejder hjemmefra, fordi du måske har langt til arbejde, behøver du ikke gå glip af noget af alt den vidensdeling, der hver dag finder sted på arbejdspladsen. Med online platforme, hvor du og dine kolleger kan dele alt den viden I behøver, kan du være med uanset, hvor du befinder dig og arbejder fra. Måske ligger din arbejdsplads endda i udlandet, eller måske har du et sygt barn, du skal være hjemme hos, men samtidig har brug for at arbejde. I sådanne tilfælde kan du være næsten lige så meget med, som hvis du fysisk var tilstede på din arbejdsplads. Vidensdeling og online platforme kan gøre mange arbejdsgange nemmere og ikke mindst hurtigere, hvorfor mange medarbejdere også vil opleve, at arbejdsopgaver bliver mere effektive.

Husk det sociale og fysiske

Der er ingen tvivl om, at vidensdeling er utrolig vigtigt, og at online platforme som intranet er rigtige gode metoder til netop det. Det er dog stadig rigtig vigtigt, at du og dine kolleger husker det sociale, der også er og skal være en del af det at gå på arbejde. Vi bruger rigtig mange timer om dagen og om ugen på at være på arbejde, og derfor skal det også være rart og til tider sjovt. Det sociale sammenhold kan teams og grupper også medvirke til at styrke, mens intranet udover arbejdsrelaterede opslag også kan bruges til at samle folk og slå sociale arrangementer op for medarbejdere og kolleger. De online platforme og det sociale kan altså sagtens gå hånd i hånd, hvis bare du ikke glemmer, at det trods alt er den fysiske tilstedeværelse og interageren med de øvrige medarbejdere, der trods alt er det vigtigste. Det skal være sjovt og rart at gå på arbejde, men det gør heller ikke noget, hvis arbejdsgange kan optimeres med for eksempel sharepoint og intranet, hvor viden kan deles på tværs.

 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!