Mandag d. 28. november 2022 - Årgang 17

Ny haveejer? Det skal du bruge til din have

10-03-2022

Sponsoreret indhold

Et hus med have. Det er drømmen for mange. For det er da også noget af det allerbedste at kunne træde direkte ud i egen have, når man har lyst. Havedrømmen er altså for mange også drømmen om at komme mere i kontakt med naturen. 
Det er muligheden for at få mere natur på egen matrikel. Og endelig er det en frihed, som ligger i at kunne dyrke lige det, man vil, når man vil. Men lige det med at dyrke noget og passe haven kan faktisk være lidt svært. For hvad nu hvis man aldrig har gjort det før. Hvor er det så lige, man starter? Her får du hjælp til at komme godt i gang med tilværelsen som haveejer.

Få alt til redskabsskuret
Når du skal passe en have, så får du også behov for nogle redskaber. Der findes masser af forskellige ting, som du kan købe. Derfor skal du naturligvis først og fremmest se på, hvad der er behov for i lige netop din have. 
Næsten uanset hvad du skal bruge, så vil du dog kunne finde det på koldingsbedsteservice.dk. Her finder du nemlig lige knap alt, hvad hjertet kan begære af maskiner og redskaber til haven.
Du skal altså regne med at skulle ud og købe ind til havepasningen. Hvad du skal købe, afhænger som sagt af, hvad du skal gøre for at passe lige netop din have.

Hold styr på plænen
I de fleste haver vil der være græs i et eller andet omfang. Derfor er der også i de fleste haver behov for at kunne slå græs. Der findes dog mange forskellige muligheder for at gøre netop det. 
Der findes flere forskellige maskiner, som du kan vælge imellem. Hver kan have deres fordele og ulemper. Du kan blandt andet vælge:
•    En klassisk plæneklipper. Sådan én er nem at betjene, og så kan du selv sørge for, at alt bliver gjort til din fulde tilfredshed. Du skal dog være indstillet på at købe benzin til den.
•    En elektrisk plæneklipper. Så slipper du for at købe brændstof til den. Til gengæld skal du bare sørge for, at der er strøm på den.
•    En robotplæneklipper. Så skal du nemlig ikke selv gå rundt og slå græsset. Det er dog bedst på græsplæner, som ikke har stor variation i form af eksempelvis et ujævnt terræn.
•    En havetraktor. Hvis du skal slå græs på et meget stort areal, kan en havetraktor være et godt valg. Til gengæld vil det være svært at klare de mindre og mere detaljeprægede opgaver med sådan én.

Få ikke en større have, end du kan passe
Når du først skal til at passe en have, kan det godt virke som en ordentlig mundfuld. Derfor kan det være en god idé, at du ikke får en alt for stor have med alt for mange opgaver til at starte med.
Det er selvfølgelig ikke altid muligt selv at bestemme. Men pas på med ikke at pådrage dig for stort et ansvar fra start. 
 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!