Mandag d. 28. november 2022 - Årgang 17

Nordjysk virksomhed vinder sin tredje gazelle pris

29-10-2020

Dette er sponsoreret indhold

Biopejs-shop på Hadsundvej i Vejgaard kan glæde sig over for tredje år i træk at blive kåret til Børsens gazellepris. Børsen kortlægger hvert år landets hurtigst voksende virksomheder, og kriteriet for at blive en af gazellerne er, at virksomhedens omsætning eller bruttoresultat skal være vokset med minimum 100 % i løbet af fire år. Det har Biopejs-shop formået for tredje år i streg med blandt andet deres salg af biopejse og gaspejse. Men hvad er en biopejs helt præcist?

Den miljøvenlige biopejs
En biopejs er et rigtig godt alternativ til den almindelige brændeovn, som er ved at blive udfaset pga. dens manglende miljøvenlighed. Biopejsen kører på bioethanol, hvilket er en væske lavet på gæring af sukker eller stivelse, som findes i biologiske materialer som kartofler, majs eller sukkerrør. Når dette afbrændes, skabes der en flot og levende flamme. Man skal altså hverken bekymre sig om sod, aske eller røg, og biopejsen kræver derfor heller ingen skorsten. Det betyder, at den er nem og hurtige at installere, og samtidig kan du nemt flytte den fra rum til rum. Enhver biopejs har et brandkar, hvor bioethanolen fyldes i. Påfyldningen sker enten manuelt eller automatisk, alt efter hvilken type brandkar du vælger. Derfor er pejsens brændetid også afhængig af brandkarrets størrelse, og som udgangspunkt kan en biopejs brænde op til 4 timer ved et brandkar på 1,5 liter. Det er vigtigt at huske, at en biopejs ikke afgiver lige som meget varme som en traditionel brændeovn, men den vil stadig kunne være med til at øge temperaturen i et givent rum. Hvis du er på udkig efter en pejs, der afgiver mere varme, er gaspejsen et godt alternativ. 

Et stort udvalg af gaspejse
Gaspejsen har mange af de samme fordele som en biopejs. Du skal ikke ud og kløve brænde, men kan i stedet tænde for pejsen med et enkelt klik, og samtidig er der ingen aske eller sod, der skal rengøres. Den helt store forskel er dog, at gaspejsen kan afgive utroligt meget varme, men til en væsentlig lavere forbrugspris end fx biopejsen. Det gælder især, hvis man har bygas eller naturgas indlagt i ens bolig. Dette betyder dog også, at en gaspejs kræver, at en certificeret gasinstallatør monterer den, således at pejsen følger reglerne for gastype, opbevaring og aftræk. En anden fordel ved gaspejse er, at den er lukket helt af, således at små børn eller dyr ikke risikerer at brænde sig på flammerne. Du kan læse meget mere om gaspejse her: https://www.biopejs-shop.dk/gaspejs_4739.html.

Biopejs eller gaspejs? 
Det er altså vigtigt at gøre sig nogle tanker om, hvad man har brug for i en pejs. Skal dens primære formål være at opvarme din bolig, bør du eksempelvis vælge en gaspejs. Her er nogle af de spørgsmål man kan stille sig selv:

o    Skal pejsen fungere som primær varmekilde eller sprede hygge?
o    Skal du selv kunne installere pejsen?
o    Skal pejsen være flytbar?
o    Er forbrugsprisen vigtig for dig?

Der er altså mange overvejelser at gøre sig, inden du køber en pejs, og prisen på pejsene kan også variere meget. Biopejs-shop har et stort udvalg af pejse og sælger også vanddampspejse samt elektriske pejse, hvis du kun er interesseret i hyggen fra pejsen uden nogen risiko for brandfare. 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!