Mandag d. 28. november 2022 - Årgang 17

Når du skal starte virksomhed

24-04-2019

Det kan være en kæmpe udfordring at skulle til at starte egen virksomhed. Der er rigtigt mange ting, som skal falde på plads, hvis det hele skal lykkedes og der er rigtigt mange ting, som man skal sætte sig ind i. Hvis man derimod har fundet ud af, at virksomheden er noget, som man brænder oprigtigt for, så kan man komme rigtigt langt på den drivkraft, som man bringer med sig. Der er dog stadig mange som ikke ved, hvad det rent faktisk indebærer, når man vælger at starte sit eget.

Det er ikke en dans på roser
Når du starter dit eget firma, så er der et kæmpe behov for at bygge det hele op. Den slags tager tid og derfor kan det ofte være overvældende, hvis man ikke får afstemt sine forventninger i forhold til, hvor meget man skal arbejde. De fleste iværksættere arbejder en del over de 37 timer, som de fleste andre fuldtidsjobs indebærer, fordi arbejdsmængden er rigtig stor. Arbejdstiderne kan være overvældende for mange, men det kan godt lade sig gøre, hvis man har drivkraften. Arbejdsindsats er dog ikke det eneste, som skal falde på plads, hvis man gerne vil have en succesfuld virksomhed.

Opbyg et netværk
Networking lyder måske som en mærkelig slags dating, hvor man finder ud af, om modparten har nogle gode forbindelser, som man kan gøre brug af. Det ændrer dog ikke på, at det er en rigtig effektiv måde at skaffe et fodfæste i den givne branche og man vil derved måske kunne få nogle ting billigere eller være bedre stillet end andre, som ikke har de samme forbindelser. Det kan være et rigtigt godt værktøj som iværksætter, og man vil kunne bruge sine forbindelser i lang tid fremover, hvis man kender de rigtige. Det er dog ikke de eneste ting, som man skal have styr på, hvis man gerne vil starte virksomhed. En af de vigtigste ting er nemlig også startkapital, som kan være svær at opdrive.

Når du skal skaffe startkapital
Startkapital er en af de vigtigste ting, som man skal have styr på, når man skal starte sin virksomhed. Det kan være svært at finde, hvis ikke man har arbejdet i mange år først eller har en utroligt rig onkel, der er villig til at spytte penge i projektet. Derfor bliver mange nødt til at låne til den første tid og her gælder det om at finde det billigste lån. Når man skal vurdere et lån, så er det nemmeste bare at kigge på ÅOP-værdien. ÅOP står for ”Årlig Omkostning i Procent” og er en komplet sammenfatning af omkostningerne for lånet. Det hænger sådan sammen, at jo lavere ÅOP-værdien er, jo lavere er omkostningerne for lånet om året og vice versa. Det er sådan set den eneste værdi, som man skal bruge, for at kunne vurdere lånet og hvis man finder et godt lån, så kan man skaffe den startkapital, som er nødvendig. Lån penge, så du kan starte din helt egen virksomhed.
 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!