Mandag d. 5. december 2022 - Årgang 17

Når din pelsede ven har brug for en operation

08-12-2021

Sponsoreret indhold

Over hele landet, og altså også her i Vesthimmerland, er det de seneste par året blevet meget populært at have hund. Årsagen kan til dels tilskrives Coronapandemien, hvor mange fik tid til at have hund og alt det, der følger med. Desværre sker der, at vores pelsede venner bliver syge, for ikke kun mennesker, men altså også kæledyr, kan blive ramt af ulykke eller sygdom og få brug for operation. Læs med her, hvis du står i den situation, vi giver dig gode råd til hele forløbet. 

Finansiering
Ikke alle, der køber hund, er opmærksom på, at man også skal have en forsikring til den i tilfældet af, at den bliver syg og har brug for at komme til dyrlægen eller på dyrehospitalet. Det kan være en ualmindelig dyr omgang, og har man ikke pengene, kan det altså være nødvendigt at optage et lån. Ingen vil ud i en situation, hvor man må lade Vaks eller Snubbi dø, fordi man ikke havde penge til operationen. Undersøg dine muligheder og lån penge med en lav rente, for netop renten er en af de ting, der kan afgøre den endelige pris for lånet. Kig også på ÅOP samt månedlige afdrag.
Du kan også prøve, om du kan låne pengene af din familie eller om du har noget, du kan sælge for at skaffe penge til operationen, ellers lån penge online nu, så din hund kan blive rask igen.

Vær der når den vågner
Når hunden er blevet opereret, er det vigtigt at du er hos den, når den vågner. Som menneske ved man godt, hvad der foregår, hvis man er på hospitalet, men det gør en hund ikke, og det kan være meget ubehageligt og utrygt for den at have ondt og føle sig groggy uden dens ejer ved dens side. Det betyder derfor meget for den, at du er hos den, når den vågner efter operationen og kan give den trøst og omsorg.

Hjemme igen
Efter operationen kan hunden have brug for at være et par dage på hospitalet og komme til kræfter, og her bør du prøve på at besøge den så ofte, det er muligt. På den måde forstår den, at du ikke har forladt den eller givet den væk, men at du er der, og at den kommer hjem igen. Når I er kommet hjem, skal den have ro til at komme ovenpå efter turen på hospitalet, så vent lidt med de vilde lege og lange gåture.

Således er der altså flere ting, man kan være opmærksom på, hvis man er så uheldig at ens bedste ven skal på hospitalet. Med denne lille guide er du bedre rustet til at komme godt igennem denne kedelige situation.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!