Mandag d. 28. november 2022 - Årgang 17

Kjolen styrker kvindens femininitet

14-01-2021

Kjoler til kvinder er ikke bare lige til. Der findes kjoler til mange forskellige lejligheder. Der findes kjoler til stranden, kjoler til hverdag, kjoler til byen og ligeledes til mange andre lejligheder. Kjolen anses i Vesten for kvindens feminine beklædningsgenstand og er anvendt som symbol på kvindekønnet, på kvindelighed og på feminine træk. Kjoler til kvinder er dermed ikke blot en beklædningsgenstand men ligeledes et symbol på kvindeligheden. 

Kjoler til forskellige lejligheder
Kigger man på strandkjolen er disse ofte kortere og i et lettere materiale, da de skal være velegnet til varmere vejr. Strandkjolen bruges af kvinden til at dække sig til, når hun skal til og fra stranden, men kan ligeledes også bruges i andre sammenhænge. Strandkjolen er dermed en af de mest eftertragtede kjoler til kvinder. 

Hverdagskjolen udgør en bred kategori indenfor kjoler til kvinder. Denne kjole forefinder i mange forskellige slags materialer, former og farver. At tage en hverdagskjole på er for kvinden at bære et stykke tøj med betydning og tyngde. Kvinden føler sig helt enkelt lidt vigtigere i en kjole frem for eksempelvis bukser og bluse eller anden, mere mandig, beklædning. 

Det ses altså, at kjolen styrker kvindens femininitet. Kvinden bærer derfor også typisk kjolen, når hun skal ud og vise sig frem. Kjoler til byen er derfor ofte kortere og strammere, da de her går ind og viser kvindens former og derved fremhæver kvindens femininitet. Kvinden udstråler her, ved at bære en kjole, at hun har gjort noget ekstra ud af sig selv.

Forskellige kjoler til forskellige kvinder
Vi er alle forskellige, og det samme gælder kjoler til kvinder. Ikke en kropsbygning er den samme, og selvom en kjole klæder én, klæder den ikke nødvendigvis en anden. Nogle kvinder ønsker at være mere tildækket, mens andre gerne vil vise sig frem. Der findes ¾ ærmede-, langærmede og lange kjoler til kvinden, som ønsker at være mere tildækket, mens den kortærmede og korte kjole er god til kvinden, der ønsker at vise sig mere frem. Der er dermed mulighed for at finde en kjole, der passer til den individuelle kvindes behov.  

Med kjoler til kvinder har kvinden mulighed for at udstråle, at hun er en modebevidst kvinde, der ved hvad hun vil. Denne udstråling er med til at sikre kvindens femininitet. Forskellige kjoler sikrer her, at kvinden kan fastholde denne opbyggede femininitet uafhængigt af kropsbygning og behov.
 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!