Mandag d. 28. november 2022 - Årgang 17

Hvornår skal du bruge en advokat?

15-02-2022

Dette er sponsoreret indhold

Mange af os har aldrig før haft brug for en advokat, og forbinder måske mest advokater med spændende tv-serier. Men der er faktisk flere situationer fra det daglige liv, hvor det kan blive nødvendigt at have en advokat - eller hvor det i hvert fald kan være en fordel. Det er godt at kende til disse, da du så kan undgå at blive snydt, eller kan opnå retfærdighed. Så hvornår kan du egentlig få brug for en advokat som helt almindelig dansker?

Hvis du er endt i en retssag
Denne del af advokatens arbejde er ret kendt, og er nok også det, de fleste tænker på, når de hører ordet advokat. Der kan være flere grunde til, at du er endt i en retssag, ligesom du kan stå på begge sider i en sådan sag. Det kan være et færdselsbrud, en voldsom uenighed eller en anden anklage, der har bevæget sig lidt udenfor lovens rammer.
Uanset hvad så find en advokat, der kan give dig den støtte og ekspertise, du har brug for i denne situation, du måske ikke har været i før. En retssag kan nemlig godt være meget overvældende, og det kan endda nærmest være lidt uhyggeligt at skulle igennem.

Ved boligsalg- eller køb
En type advokat du måske med stor chance kommer til at stifte bekendtskab med i løbet af dit liv, er en boligadvokat. En boligadvokat er rigtig god at have med i den proces, der finder sted, når dit hus skal sælges, eller du står og skal købe ny bolig. Der er nemlig ekstremt mange formalia at holde styr på, ligesom der er en hel del dokumenter der skal læses, og aftaler der skal laves - selvfølgelig helst til din fordel. 
Særligt når der skal forhandles en købsaftale på plads, er det som regel til din fordel at have en boligadvokat med i processen. Boligadvokaten er, som alle andre advokater, uafhængig, og kan derfor have 100% fokus på at få fremstillet en aftale, der kommer dig mest muligt til gode. Hos advokat guiden kan du finde tilbud fra advokater, så du altid ved, hvad du har brug for, og kan finde dette til den bedst mulige pris. 

Advokat til skilsmissen
Der er naturligvis ingen, der indgår i et ægteskab med målet at blive skilt igen, og det er da heldigvis også de færreste, der går igennem en skilsmisse flere gange. Men fordi det ofte er en meget sårbar situation, og det muligvis er første gang for begge parter, kan bølgerne godt ende med at gå højt, og det kan blive svært at blive enige og træffe rationelle beslutninger. Derfor kan det være en fordel for begge parter at have en skilsmisseadvokat med i sagen. For det første kan advokaten være med til at sikre, at alt det juridiske er på plads - men aftaler vil også ofte hurtigere nås, hvis der er en advokat med indover. Skal I selv klare den, kan I godt risikere, at skilsmissen kommer til at tage uønsket lang tid. 
 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!