Mandag d. 28. november 2022 - Årgang 17

Hvad er leasing, og hvornår er det en god idé at lease?

21-10-2019


Dette indhold er sponsoreret?

Skal jeg købe en ny bil eller købe en brugt? Hvad er bedst? Hvad er billigst? Der opstår mange spørgsmål, når det er ved at være tid til at udskifte bilen. De fleste mennesker har den opfattelse, at der kun er to muligheder, når det kommer til at udskifte den gamle bil - køb nyt eller brugt. Over det seneste årti er leasing af biler blevet populært, både for erhverv og private. Flere og flere danskere er begyndt at lease biler, og samtidig er leasing virksomheder, såsom Repeatly, sprunget frem. Men hvad er leasing og hvornår kan det betale sig som privatperson, at investere i leasing.

Hvad er leasing?

Leasing er egentlig et meget simpelt begreb, og kan overføres direkte til det ‘at låne’ noget. Når du for eksempel leaser en bil, så lejer du den og får givet rettigheden til at bruge bilen i en aftalt periode. Det fungerer således på samme måde, som med en helt almindelig husleje, hvor du betaler et beløb hver måned over en aftalt periode, for at bo et sted, men uden at eje selve lejligheden.

En typisk leasingperiode vil vare mellem 24 og 36 måneder, hvilket med andre ord er 2-3 år. Når leasingperioden er ovre, så vil du skulle aflevere bilen tilbage til forhandleren.

Fordelen ved at lease

En af de helt store og åbenlyse fordele ved leasing af biler er, at du slipper for at skulle betale af på en bil i 5-7 år, hvorpå bilen ofte skal udskiftes eller er faldet markant i værdi. Biler er nemlig sjældent en god investering, da de falder meget hurtigt i værdi. Med leasing har du mulighed for, at leje en bil i en kort periode, hvorpå du derefter afleverer den tilbage.

Bilerne, som du har mulighed for at lease, er derudover også nyere og udstyret med mere, end den bil, som du ville kunne købe. Så hvis du er bilentusiast, og elsker følelsen af at have et nyt og spændende køretøj i garagen, så er leasing virkelig noget for dig.

Hvornår kan det betale sig at lease for en privatperson?

Når det kommer til at lease, som en privatperson, så handler spørgsmålet om leasing ofte hvor meget man kører hvert år. Det mest oplagte og det der anbefales er, at hvis du kører mindre end 15000 kilometer årligt eller kun skal bruge bilen i 1-2 år, så er leasing ofte billigere end at skulle have bilen finansieret. Leasing af biler på tre år er ofte ikke, at ønske. Hvis din leasingaftale begynder, at nærme sig tre år, så vil det oftest være en fordel, at få bilen finansieret.

Inden du beslutter dig for at lease en bil, så er det derfor vigtigt, at du kender eller undersøger dit kørselsbehov. Hvor meget kører jeg årligt? Leasing er sjældent et godt valg, for dig som forventer store ændringer i dit liv, som vil kunne påvirke dine kørselsbehov - dette kunne være, at du regner med at starte en familie og få børn.

 

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!