Torsdag d. 1. december 2022 - Årgang 17

Hurtigt lån? 5 ting du skal holde øje med

29-08-2019

Alle kan komme ud for at stå med en uforudset udgift eller på anden måde blive presset økonomisk, hvorved et hurtigt lån kan være, hvad der skal til for at få råd til det hele. Du skal dog altid huske, at et lån skal betales tilbage igen, og hvis du ikke får betalt dine afdrag til tiden, vil du ofte ende med større finansielle problemer, end før du tog lånet. Derfor er der nogle ting, du skal holde øje med, inden du optager et lån.

Hvad er dit lånebehov?
Hvis du står og mangler penge her og nu, kan du optage et lån hos Turbolån i Danmark. Hos Turbolån kan du låne mellem 100 kr. og 10.000 kr., og du vil få udbetalt pengene enten samme dag eller dagen efter, du har ansøgt om lånet. Hvis dit lånebehov er indenfor Turbolåns grænser, kan de være et bud på en udbyder, der passer til dig. 

Lånets løbetid
Du skal være opmærksom på, at lånene fra Turbolån har en løbetid på maks. 120 dage. Det vil sige, at du skal kunne betale lånet tilbage indenfor 120 dage. Da dette er en forholdsvis kort løbetid for et lån, godkender Turbolån kun de ansøgere, som de er sikre på, kan betale lånet tilbage indenfor de fastsatte rammer.

ÅOP
Med de årlige omkostninger i procent (ÅOP) samles alle omkostninger i forbindelse med lånet, og du kan derfor bruge lånets ÅOP til at sammenligne to lån med den samme løbetid og det samme lånebeløb. Du kan også bruge ÅOP til at overskueliggøre lånets omkostninger, og du vil altid kunne finde dette tal, da det er lovpligtigt for låneudbydere at oplyse dette tal. 

Renter
Når du undersøger de forskellige låneudbydere i Danmark, bør du undersøge, hvad du skal betale i renter og gebyrer. Nogle udbydere har en fast rente, mens renten hos andre udbydere er variabel. Med en variabel rente kan du aldrig være sikker på, hvad renten vil være, og du løber derfor en større risiko. Til gengæld kan du også ende med en billigere rente gennem hele afdragsperioden.

Hvordan er dit budget?
Inden du optager et lån, er det vigtigt, at du har styr på dit budget. Du skal have overblik over din økonomi, så du ved, om du egentlig har råd til at optage et lån, da et lån altid vil have ekstra udgifter med sig i form af renter og gebyrer. Når du lægger dit budget, handler det i bund og grund om, at du får lagt alle dine indtægter sammen, og derfra kan du så fratrække alle dine udgifter. Det kan være let at glemme nogle af de udgifter, der ikke lige bliver trukket hver måned, og derfor er det vigtigt, at du husker at regne udgifter til frisør, licens og lignende med i dit budget. Derefter kan du regne ud, hvor meget du har tilbage hver måned. På den måde ved du, hvor meget du har til rådighed om måneden til at tilbagebetale et lån.

Grundlagt 1. februar 2006         Redaktør: Jacob Dalgaard           Telefon: 3012 6000             info@lokaltindblik.dk 

Weltklasse!